duminică, 31 decembrie 2023

Transformări Creative 2024

 

Provocarea Transformări Creative 2023 se încheie astăzi. Felicitări tuturor celor care au realizat lucrări în spiritul acestei provocări, aceea de a reduce poluarea din jurul nostru. Nu avem pretenția de a fi mari ecologiști, dar măcar ne aducem și noi puțin contribuția la această acțiune. 
Și pentru că suntemi creativi, cu aceleași idei ca și anul trecut, de a creea un mediu mai frumos și mai curat și lansăm provocarea

TRANSFORMĂRI CREATIVE 2024

Regulile provocării sunt aproximativ aceleași:  în fiecare lună vor fi patru teme și un material de reciclat/transformat pentru cele patru teme. Materiale de recilat/transformat sunt aproape aceleași de anul trecut, unele în alte luni, altele noi, vedeți în lista de mai jos. 

Noutăți
 • Temele lunare:  cum v-ați obișnuit, vor fi 3 impuse și una la alegere. și se vor structura după cum urmează: 
  • Felicitare - în felicitarea respectivă va trebui să folosiți minim un element din materialul  de reciclat din luna respectivă (o bucată de hârtie de împachetat, un fir de ață, o bucățică de sticlă - oglindă etc...)
  • o temă specifică materialului de reciclat (denumirea diferă de la o lună la alta)
  • „La indigo” - veți primi o poză cu un ornament, felicitare, tablou etc... pe care va trebui să încercați să o reproduceți folosind și materialele din tema lunară. Reproducerea poate fi chiar și desenată, atât timp cât lipiți într-o porțiune și ceva din materialul lunii respective. În reproducerea voastră se va căută respectarea cromatică pe cât posibil (de ex pentru verde se va accepta orice nuantă de verde aveti) și poziția elementelor din original. Dar se va aceepta de exemplu (veti vedea mai clar la tema din ianuarie) înlocuirea figurinii renului de lemn cu un glob sau brăduț decupat din hârtie de împachetat. Nu contează dimeansiunea, poate fi mai mare sau mai mic decât originalul și nici materialele folosite pentru a-l crea, dar să fie și ceva din materialul de transformat al lunii respective.
  • Fii Creativ! tema dvs la alegere cu care v-ați obișnuit anul trecut.
 • Punctaj: fiecare inscriere va în tabel va primi un punctaj. Clasamentul va fi folosit pentru a stabili câstigătorii la finalul provocării.
  • 5 puncte pentru fiecare creație înscrisă la timp (se va puncta prima intrare pe temă)
  • 3 puncte pentru fiecare duplicat înscris la timp
  • 4 puncte pentru fiecare temă recuperată (va fi un tabel separat pentru tot anul)
  • 2 puncte pentru teme dublate, după trecerea timpului lunar (același tabel ca mai sus)
  • În plus, lunar, domnul random va acorda 7 puncte unei lucrări înscrise în luna respectivă
  • 3 puncte suplimentare pentru cea mai apropiată lucrare la tema „la indigo”
 • Durata: din ianuarie până în octombrie inclusiv. Plus 10 zile în noiembrie pentru ultimele recuperări. În 11 noiembrie vom trage linie, vom aduna punctajele obținute, vom stabili câștigătorii și vom trimite premiile. Se vor premia primii trei clasați. Luna noiembrie va fi o lună de lucru cu materiale din natură, dar nu va fi luată în calcul la clasament. Iar în decembrie, Adventul Exploratorului Creativ și Adventul Fotografic
 • Premiile: vor consta în materialele pentru Adventul Exploratorului Creativ pentru cei trei câstigători. Ceilalți participanți vor primi în privat lista materialelor ce le vom folosi, aproximativ aceleași din acest an, dar nu și ziua în care vor fi folosite. Asta vor descoperi la postările din decembrie.

Cu ce vom lucra în acest an:

Sper să vă placă și  această provocare.

Spor și înspirație.


PS: Monica este în poză pentru că a vrut să fie să prezinte provocarea noului an. NU aveți nevoie de Mascotă.

11 comentarii:

 1. o provocare deosebit de interesanta! Multumim ♥ Sper sa am destula putere si idei sa pot participa la cat mai multe teme.
  Acum, în prag de An Nou, iti doresc La multi ani! 🎉🎄🥂🍾🍀🎊 Noroc si sanatate! Sa ne recitim voiosi si în anul 2024! 🐞🐖🍀

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M-as bucura mult sa poți particip la orice tema îți surâde

   Noroc și sănătate în noul an!

   Ștergere
 2. Sper sa ii dam de lucru si monicai in anul ce vine... :))))).
  Am reusit sa fac si eu poza pentru prima provocar verde... dar momentan atat... de-ar bate netul si la Buni in camera bine ar fi.. insa... la noate e Revelion, asa ca.. cred ca stiu cum voi petrece .))).
  Momentan mi-am notat materialele ca sa ma pot organiza putin. Cat stau cu Buni.
  Pupici!!

  RăspundețiȘtergere
 3. De-a dreptul interesant si sofisticat. Insa cu acele punctaje, parca naturaletea jocului se estompeaza. Sper ca imaginatia sa functioneze si sa combine provocarile, dar si tintele personale.
  Numai inspiratii, draga Niko!❤️😘

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper să nu ai dreptate și să nu estompeze naturalețea jocului.
   Numai inspirații Suzana!

   Ștergere
 4. În anul care tocmai ce stă să plece nu am reușit să particip la toate provocările, poate în anul care se pregătește să intre în scenă, voi reuși.
  Transformările vin cu noutăți...puncte. Interesant.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu mă bucur de orice participare cât de mică. Mulțumesc că încerci.

   Ștergere
 5. Abia aștept să începem noile transformări. Ne facem și noi partea, ca pasărea colibri. Și ne mai relaxăm cu ocazia asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur să citesc că această provocare este moment de relaxare. Multă inspirație să avem.

   Ștergere
 6. Ieri, cand eram cu Sorcova online, grabindu-ma sa nu se incheie prima zi din noul an, am citit aici si-am zis: uauu! In sensul ca ma bucura acest nou joc. Sper ca n-o sa reusesc "performanta" de a ameti iar datele! La AEC si AF2 nici nu mai stiam, la un moment dat, daca am postat sau nu o anumita tema - erau aproape toate gata, la unele era si text si pe masura ce reuseam sa editez fotografiile postam. Asa mult n-am postat intr-o zi de cand e blogul! 😃 Dar erau ciorne aproape gata de publicat, ciorne la care lucram de cate ori "gaseam" "ferestre". 😊 A fost o provocare in profundul inteles al termenului si mi-a placut - a trecut ceva timp de cand nu am mai avut o astfel de provocare pentru minte (si nu numai). 😊

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am tot citit la Rux de ciornele pe care și le pregătește din timp, asa că la AEC și AF mi-am făcut postările din timp, doar titlul și data programată să le public urmând să adaug pozele și textul la timpul potrivit. SInceră să fiu am sperat că pot face mai multe proiecte în avans că stiam că mă voi aglomera cu multe în ultima săptămână. Ei bine chiar nu am reușit deloc asta, doar AF-ul am făcut ultimele 3 poze în aceeasi zi. Dar a fost bine să am deschise postările. Asa vedeam clar ce mai am de făcut si ce nu.
   Mă bucur mult că îți place provocarea.

   Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!