vineri, 1 martie 2024

Transformări creative 2024 - martie

TC24, provocarea Transformărilor Creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create. În luna martie a acestui an, vom lucra cu  

                       Ziare, cărți, reviste

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la liberă alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale. Va exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea cu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veți putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotați tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Martie:

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni și anume cel puțin folosirea unei bucăți de ziar/revistă/carte ce conține fie poză fie text, decupată, tăiată, prelucrată, colorată, cum credeți voi că se îmbină armonios în felicitarea voastră.

2. „La indigo” : Dacă lunile trecute am copiat ornamente, luna aceasta hai să facem ceva util și anume o valiză/geamantan: 

sursa foto

Precizări: Reamintim, nu este necesară folosirea acelorași materiale de lucru, dar de data aceasta se cere ca valiza să se poată deschide. Nu contează ce utilitate îi dați, cât de mare va fi. Poate fi realizată dintr-o cutie de chibrituri cu deschiderea acestora, și să adăpostească o bijuterie, ace, agrafe, etc... sau poate fi mai mare și să-i dați o destinație utilă dvs. Dar va trebui să ne arătați printr-o poză că se deschide. Alte elemente obligatorii : 
  • mânerul, 
  • ceva recuperat dintr-o carte/revistă, foi tipărite (pot apărea fie la exterior, fie la interiror)
  • cele două „curele” specifice valizei. Aceste pot fi chiar și desenate
Atenție, de data aceasta nu se urmărește cromatica, puteți folosi orice culori doriți, nici imitarea decorului exterior valizei. Puteți decora absolut cu ce doriți, chiar și cu un buzunar exterior dacă așa vă este util sau cu absolut nimic în afara lucrurilor obligatorii.

3. Carte: la această temă puteți să alegeși fie să transformați o carte într-un alt obiect util/decorativ, așa cum am făsut anul trecut, fie să recondiționați o carte deteriorată. Nu e de ajuns doar să faceți o învelitoare unei cărți, dar se acceptă simpla lipirea a cotorului unei cărți dacă astfel reușiși să o restaurați.

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!

Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de înscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 

Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!

4 comentarii:

  1. Si iata si articolul pe care il astept cu nerabdare la final / incept de luna :D. Am agenda langa mine sa imi notez titlurile sau subiectele la teme si eventualelel idei.
    Asa deci.. bun stiam de felicitare (desi nu m-am gandit inca ce si cum sa fac si despre fiti creativi). Dar nu ne-am sincronizat prea bine cu tema la Indigo... :))) Eu o am plasata mai spre vara - stii, tema 12 aia cu pregatiri de vacanta? Aia e. Bine, eu am notat in agenda la ea si variatiuni.
    Sa nu ma intelegi gresit, ca eu chiar ma bucur. Ma amuzam insa de fata pe care am facut-o (imi imaginez ca nu am avut o oglinda) cand am vazut valiza :))). Fac acum valiza si cand vine tema 12 merg pe una din celelalte variante - hihihihi.
    Iar a treia tema... hm... hmmmm hmmmmmmm. Tu ai reusit s afaci cursul acela care implica o carte (tot incerc sa evit cacofoniile) de pe Domestika? Eu nu. Si tocmai mi-am reamintit :)). de aici hmmm.

    Ei bine. gata mi-am notat. Foarte fain.
    Sa avem spor!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine tema la Indigo nu e stabilită pe tot anul încă, caut soluții de la o lună la alta in funcție de materia primă a lunii. Și incerc să caut acum idei să facem și ceva ce ne este util.
      Domestica - am luat atunci 5 cursuri, trei despre cărti. Nu am terminat niciunul și nici nu stiu cand o să le fac. Cel puțin cel cu cartile mi se pare prea dificil.

      Ștergere
  2. Multumim, Niko! Pare din ce in ce mai interesant!
    Spor si inspiratii sa avem!❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!