joi, 29 februarie 2024

Rochiță la dublu - TC24 (02-03) - Reflexii in oglinda (52)

 Pe ultima sută de metri, ajung și eu cu a treia temă a lunii februarie din provocarea Transformărilor Creative, ce ne cera realizarea unui outfit pentru o păpușă.

Monica abia aștepta să poarte și ea ceva nou, chiar se săturase de rochița cu tandafiri pe care a dezbrăcat-o imediat ce a văzut că am adus materialele. Ce mai nouă prietenă a ei, Rosie (citit Rozi dar așa vrea ea să-și scrie numele), a apărut imediat în cadru probând rochița. De altfel, cerința temei o specifica exact pe ea, ei să-i facem o ținută.

În concluzie, m-am conformat și am trecut la treabă. Dintr-o pereche de șosete tocite care se păstraseră destul de frumos pe față am creat două rochițe mici. Am păstrat marginea de sus a șosetelor, dar fiind foarte largi comparativ cu păpușile, le-am tăiat pe spate, moment în care am îndepărtat și călcâiul dar și părțile deteriorate. Modelul rociței este foarte simplu, are pur si simplu o cusătură pe spate de sus pănă jos. Fiind niște șosete elastice, nici nu a fost nevoie de închidere de tipul capse sau nasture, pur si simplu rochițele se mulează pe corpul păpușilor.

Am profitat de materialul elastic al șosetelor pentru a le face și ...șosete, sau cizmulițe asortate. Fiecare poate să interpreteze în stilul propriu, dar important e că păpușile mele nu mai sunt desculțe.



Și pentru că azi e joi și avem rubrica reflexiilor în oglindă, cele două prietene au zis că prezintă ele rubrica, cu rochițele lor „în oglindă”. Dar nu le-ar strica totuși să aibă o oglindă. Doar sunt fete cochete și trebuie să aibă ca să se poata aranja.  Ele au cerut, eu am executat. De azi șifonierul lor are și oglinzi, căte un sir de oglinzi pătrate autoadezive pentru fiecare. Iar ele, recunoscătoare, mi-au arătat că sunt foarte atente cu lucrurile rpimite și le țin frumos aranjate în șifonier.

Pozele sunt din arhiva personală
Pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisa de Carmen
Recomandare
„Dacă dorești să participi, publică într-un articol pe blogul tău, 
o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai văzut în „oglindă”(poate fi și cea retrovizoare) 
și înscrie articolul în tabel


8 comentarii:

  1. Frumoasa parada de moda! Ideea sifonierelor cu oglinzi este super! Cat despre cea de refolosire/reciclare a sosetelor... ce sa mai zic, absolut geniala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Cred că e prima dată când refolosesc șosetele pentru așa ceva. Am mai făcut odată doar elastice pentru păr. Să vedem ce putem face din șosetele negre sau gri că majoritatea la mine așa sunt.

      Ștergere
  2. Imi place si rochita, dar si cum si-au aranjat lucrurile in dulap!
    Talentul meu pentru croitorie este micronic, asa ca ma voi inspira de la voi.
    Martie a inceput deja, asa ca sa fie cu bucurii si inspiratii, draga Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana. Mi-a plăcut foarte mult modul ingenios în care ai „sărit” peste croitorie. Chiar ai avut o ideea bună la această temă și mi-ai deschis ochii că se putea face și un tablou kinusayga astfel.

      Ștergere
  3. Ce frumos proiect! :D Sosetele sunt foarte faine - eu am un catel realizat din sosete mai plusate ce e drept. Il cheama Mirakuru (de la miracol, in japoneza) si l-am facut ca si mascota la o provocare verde mai veche. Mascota lui Ralu era un fluturas cu corp tot din soseta :D. Doar ca fluturasul a suferit un mic accident si vad ca a pierdut niste elemente. Sper sa le gasesc ca mi-ar parea rau. (dehbanda dublu adeziva are si ea limite - oricum inainte tinea mai mult si parca nici nu mirosea asa puternic 😅)
    Imi plac mult si incaltarile. Migaloase- dar merita nu? :D Apropo de sosete... eu am unele facute din satin. Nu vrei sa stii. Nu stiu daca as mai repeta experienta, dar ele sunt foarte faine. Si mai am unele facute din ciorap (si aici a fost o aventura... - de fapt sunt chiar ciorapi. ma intreb pe unde o fi cutia - sunt costumatiile pe care le-am facut prin 2019. Singura pe care o am inca foarte la indemana e Sirena...

    Dar stai.. ca ma luam la povesti. Cand vad proiecte de gen ma entuziasmez si devin copil :)))). Sa stii ca am observat oglinzile de la sifonier. Mama ce faine sunt :D. Sunt din acelea adezive? Am vrut sa iau unele dar aveau review-uri proaste si banda din aceea cum este si ce ai folosit pentru dulap un am gasit (ma enerveaza maxim uneori limitarile astea - sa nu pot merge si sa imi iau diverse. :))

    O salut si eu pe Rosie la spartul targului. Adica la sfarsit si va felicit si va doresc sa mariti garderoba si sa va bucurati de aceste momente creative din plin :*!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că nu mi -sau părut migăloase încălțările. Am taiau niște dreptunghiuri mici ( de fapt rămăseseră de la decuparea părților deteriorate) și le-am cusut îndoite. A fost mai greu să le întorc pe față.

      Ștergere
  4. Așa de bine le vin rochițele celor două supermodele! Am remarcat și șosetele/cizmulițele li se așează foarte frumos pe picior. Mă duc să îmi cumpăr șosete colorate, eu tot culori închise am. Dar, cum mă încalț de la copii, de fapt aș avea de unde alege!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și ale mele tot monocolor sunt , negru sau gri, dar am noroc cu fetele că este sunt mai „colorate” la acest capitol.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!