vineri, 2 februarie 2024

Niște somnoroși


Azi, 2 februarie, se sărbătorește Ziua ursului, o zi de ce care sincer nu știam că există la noi. Cunoșteam doar Ziua marmotei după filmul cu același nume, care se ține tot azi. Ca și în cazulmarmotei, și Ziua ursului este legată tot de predicțiile meteorologice. Se spune că pe 2 februarie, ursul iese din bârlog și dacă nu își vede umbra, atunci pleacă în pădure, semn că se apropie primăvara. Dacă în schimb e soare și ursul își vede umbra, se sperie de aceasta și fuge repede în bârlog, semn că iarna va mai dura 40 de zile.

Din ceea ce am văzut pe net pe la grădinile Zoo din țară, s-au organizat activități speciale cu ocazia acestei zile. Dacă nu ar fi fost zi de scoală și aș fi stiut din timp poate că m-ar fi tentat să ajung și eu la o astfel de Zoo. dar există și „la anul”.

Și cum eu nu am un urs, doar vreo cinci ursuleți, doi negri mai mari și trei mai mici, dacă e să mă iau după corportamentul lor, se pare că iarva va mai dura, ținând cont că era soare și domnii mei căutau confortul casei. Și pentru că vorbim de blănoții aceștia mici, profit să vă spun că Porto se simte mai bine, sper să nu trebuiască să ajungem la veterinar deloc. Nu se împacă el cu litiera, de câte ori o folosește se ascunde, îi e frică să nu-l certăm, dar deja știe că seara trebuie să urce la etaj să doarmă.

Dar voi? Aveți ceva „ursuleți” care să vă prezică vremea?

12 comentarii:

  1. La noi astazi a inceput sa se inteteasca vântul... nu stim ce va aduce . Ploaie sau ninsoare.... vom vedea! Cert este ca la noi de o saptamana s-a imprimavarat!
    Ursuletul meu - Leo, s-a comportat normal, nu a avut predilectii la somn .
    Un satrt bun i n weekend!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut ghiceii la tine, adevărați vestitori ai primăverii. Mai au puțin și ai mei să înflorească. Deja li se vede partea albă a bobocului.

      Ștergere
  2. In timp ce citeam imi si compuneam raspunsul in gand si ma pregateam sa te intreb daca au zis ceva responsabilii cu ursii despre comportament - apoi am ajuns la partea cand ai scris de ursuletii draglasi - asa deci.. prelungesc iarna :)))).
    Al meu ursulet nu mi-a prezis nimic si nici testoasele. Dar noi stam la bloc .. :) Nu e ca la curte sa luam pulsul direct.

    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ursuleții mei dragi sunt....nehotărâi. Azi au plecat la plimbare.
      Nu am căutat și informații despre preconizările urșilor de la zoo. Oricum cred că vor fi la fel de prezise ca cele făcute de ursuleții mei.

      Ștergere
  3. Eu nu am "ursuleți" din păcate, dar ieri a fost vreme mohorâtă cu lapoviță, și nici azi nu arată mai bine. Ar trebui să vină primăvara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu chiar încep să aștept primăvara. Azi am vrut să merg în grădină dar mi-a pus „piedică” noroiul din poartă. S-a topit zăpada și încă nu s-a uscat acolo să pot trece.

      Ștergere
  4. Ieri a fost innorat la mine, dar nu frig, însă ”ursulețul” meu, Uzzi, are o energie în el mai multă de când era un puiuț, în schimb Kaja doarme non-stop, dimineata la 4-5 îi vine chef de joacă de răscolește toată casa.:)))) Ursuleții mei nu sunt surse credibile, după care să ma iau.:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noaptea trecută a reuși și Porto să mă trezească aproape la fiecare oră. A fost foarte necăjit că nu l-am lăasat seara afară și parcă a vrut să se răzbune. Dar măcar e muuult mai bine așa că azi i s-a făcut pe plac și va dormi cu prietenul lui Nero.

      Ștergere
  5. Ziua ursului? Evident ca nu stiam. Am doar de plus... Cu el nu prea merge sa prezic vremea.
    Sincer, vremea este ultimul lucru care ma preocupa! Ma uit pe geam, vad ce si cum sa stiu cum ma imbrac si cam atat.
    Daca prietenii cu blana sunt OK, este bine pentru toata lumea. Inclusiv pentru mine, ca vestile cu problemute ma intristeaza.
    Pupici si weekend placut! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mă uit pe geam să văd mașina dacă e înghetată sua nu, să stiu cand trebuie s-o pornesc. Anul acesta resimt mai rău frigul fată de alți ani și am nevoie de o mașină încălzită când plec la drum. S-au cam dus vremurile când ieseam din casă, urcam în masină și plecam imediat.
      Duminică frumoasă, Suzana.

      Ștergere
  6. Si copilasii mei stau inca langa aeroterma care le imprastie aer cald spre ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mei au devenit ciudați. Pisicile in special. Cand e soare stau in casă si dorm, iar seara cand se face frig se cer afară si se înghesuie in coteț cu câinii.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!