joi, 1 februarie 2024

Transformări creative 2024 - februarie

TC24, provocarea Transformărilor Creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create.

În luna februarie a acestui an, vom lucra cu 

                            Fire, materiale textile 

obținute din haine sau orice alte obiecte realizate din materiale textile (prosoape, cearceafuri, genți, poșete, cutii de depozitare, plase de cumpărături) sau resturi de materiale, ceva rămas de la croirea/confecționarea unui obiect din material textil.

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la liberă alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale. 

Va exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea cu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veți putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotați tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Februarie:

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni. Se acceptă aici inclusiv felicitările cusute pe carton/etamină sau altceva, orice felicitare care are aplicat un accesoriu din material textil (de ex o fundă, panglică sau ceva din fetru - ideal ar fi ca acestea să fie recuperate de la alte obiecte).

2. „La indigo” : ornamentul care trebuie copiat în interpretarea proprie este: 



Precizări: Reamintim, nu este necesară folosirea acelorași materiale de lucru, dar de data aceasta se cere folosirea unei inimi roșii. Se urmărește în special cromatica (nu strictă - se acceptă orice nuanță de maro sau roșu) și poziția elementelor (în special a brațelor care țin inima). În rest, puteți să-i adăugați orice tușă personală. Chiar să-i faceți și un partener/parteneră. În acest caz, a doua figurină va reprezenta o lucrare duplicat doar dacă ține și ea ceva în mâini (nu neapărat tot o inimă). 

Poza am găsit-o pe FB, postată luna trecută în grupul Cugetări răzlețe, însoțită de un citat din Tudor Mușatescu : „Fiecare inimă are podul ei cu vechituri, pe care nu se îndură să le arunce niciodată, dar le scutură din când în când”. 

3. Outfit:  Dacă Mihaela tot ne-a trimis la fiecare câte o păpușă, hai să-i creăm și o ținută, dacă nu are. Sau pentru orice altă păpușă pe care o aveți. Prin „outfit” înțelegem orice de la o singură piesă de îmbrăcăminte până la o întreagă ținută, rămâne la alegerea dvs cât

O precizare în legătură cu lucrările duble: se va considera o lucrare dublă orice obiect de îmbrăcăminte care nu poate fi purtat în același timp cu cel realizat prima dată. ex: o fustă și o bluză reprezintă o singură lucrare, dar o fustă și o rochie sau o fustă și un pantalon reprezintă lucrări diferite și necesită intări separate in tabel (pe blogul dvs puteți face o singură postare - tabelul acceptă intrări duplicate)

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!

Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de inscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 

Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!

10 comentarii:

  1. Fooooooarte frumos se prezinta februarie si ..... imbietor. Asta ultima nu e prea convenabil ca... e luna scurta - noroc ca, cel putin la capitolul outfit-ul o sa tot am ocazii incapand cu martie.. pana in vara si nu numai :))))).
    La indigo poate fi si desenat nu? Nu e nevoie sa fie decoratiune ca atare, parca asa ziceai :). M-ar tenta sa incerc varianta asta. Vom vedea.
    Pupici :)


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am înțeles care e treba cu ultima neconvenabilă, dar presupun că ține puțin de organizarea ta in postări. Totuși în 29 de zile ale lui februarie intră 4 săptămâni întregi, chiar dacă incep joi si se termină miercuri.
      Da, se pot desena lucrările la indigo, dar precizez că 2 figurine desenate pe aceeași planșă vor însemna o singură lucrare. Și atenție cum finisezi desenul să poți îmbina și mmaterial textil în el. Eventual îl faci tablou cu ramă din material.

      Ștergere
    2. Ca sa fiu sincera, nici eu nu inteleg acum ca recitesc! Iar mi-a taiat din mesaj... si stau si ma gandesc cum de a iesit asa....
      Dar ideea era ca faptul ca e imbietor, nu e si convenabil pentru ca e luna scurta (da stiu ca sunt 4 saptamani dar mie mereu mi se pare februarie foarte scurt... ) si nu ai timp sa bifezi toate ideile care se astern. :))))
      Am patit asa si la un raspuns la un comentariu al lui Carmen. Si acolo mi-a taiat din mesaj un pasaj (si iesise ca martie e in 31... sau ceva de gen. Scrisesem ca Pastele e pe 31 martie.. haha). Cred ca probabil si faptul ca eram obosita aseara si scriu repede, plus ca K e mereu pe langa mine si uneori il apuca bataitul, poate s-a selectat din text si s-a sters si eu am scris inainte fara sa imi dau seama.
      - dar da, scrisesem ceva de genul ”Asta - ultima parte cu imbietor - nu e prea convenabil ca... e luna scurta......” :))))))))))

      Merci mult - am o idee care implica desen. Nu stiu daca voi si reusi sa o pun in practica, dar voiam sa stiu daca se accepta :). puuup

      Ștergere
  2. O luna interesanta de 29 de zile! Multumesc, Niko pentru noul joc!
    Spor la tot! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat sa adaug cratia in galerie, dar imi dă eroare, desi am pus link către blogul tău in postare:
    The backlink does not exist on your blog. Your entry cannot be submitted until you have the following backlink on the page you've linked to above:

    https://mniko.blogspot.com/2024/01/transformari-creative-2024-februarie.html

    If you have questions about this back link requirement, please contact the owner of the blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, se pare că la postările programate se schimbă linkul în momentul publicării. O singură cifră era schimbată, dar se pare că aceea era problema. Am făcut modificările necesare. Din păcate nu pot să îți înscriu eu lucrarea în galerie acum, e ceva legat de linkul către poză. Cumva și tu editez pozele cu un program de pe net? Am mai pățit asta și cu pozele de la Diana. Poți rezolva problema încărcând poza din calculator în loc s-o iei din postarea de pe blog. Eu nu reușesc asta momentan, dar o s-o rezolv cumva mâine.

      Ștergere
  4. Sa editezi ”Temele lunii februarie”, a ramas ianuarie. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Ești foarte creativă!
    Îmi place ce faci!
    Îmi place să reciclez!
    Cred ca voi participa la celelalte provocări!
    Mulțumesc pentru frumosul din suflet care se vede în ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Te astept cu drag la orice provocare poti participa.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!