sâmbătă, 3 februarie 2024

Fantazia Escape room - un weekend în familie

 Am descoperit Escape room-urile fix cu un an înainte de pandemie, datorită programului Scoala Atflel, când clasa celei mari a avut programată o astfel de ieșire. Din cauză că domnișoara mea cea mare trebuia însoțită peste tot, din cauza problemelor de sănătate, bine-nțeles că eu am fost prezentă și nu doar eu ci și piticul mic pe care nu-l puteam lăsa singur acasă. Ne însoțea și ea peste tot. Am descoperit atunci un joc interesant chiar dacă experiența cu clasa nu a fost ce mai grozavă. Dar ne-am întors cu altă ocazie, în familie și chiar ne-am distrat.

La majoratul Cristinei chiar am vrut să o duc cu colegii la un astfel de joc, dar nu aveam destul timp în program și nici mijloc de transport pentru ei de la escape room la localul cu petrecerea. Am amânat jocul pentru o altă ocazie. Și ocazia s-a ivit în dorința celei mici de a-și sărbători ziua la un astfel de joc. Deși mai e ceva timp până la ziua ei, am fost azi pentru că ieri am descoperit întâmplător pe Facebook, un loc nou cu o ofertă foarte atractivă pentru acest weekend, un weekend în familie.

Am intrat pe site-ul lor să văd locația, se ajunge chiar ușor de la mine, și am putut să și fac o rezervare pentru astăzi. Am sunat apoi la numărul de telefon oferit și am confirmat atât rezervarea cât și reducerea și am mai aflat și că momentan nu se poate plăti decât cash. Am apreciat că doamna care a răspuns la telefon a fost foarte amabilă și ne-a informat ea direct, înainte să apuc eu să întreb.

Fantazia Escape room, este deschisă de curând, încă mai au de pus la punct mici aspecte, cum e cel cu POS-ul, dar e un loc care promite. Momentan au doar un joc deschis, Misterul lui Tut, dar se pregătește și al doilea joc, Nautilus, despre care se preconizează că va fi gata cam în două luni.

Locația se poate găsi ușor, google maps a fost foarte precis, iar afișul de la poartă este foarte vizibil, astfel încât nu ai de ce să pierzi timp căutând unde să intri. Ne-a întîmpinat fix doamna cu care am vorbit aseară, la fel de amabilă și astăzi. Am întrat într-o zonă de recepție unde fetele au găsit un joc mecanic cu care s-au distrat cât timp m-am ocupat eu de formalități. Locația oferă și posibilitatea orgănizării unor petreceri restrânse.

Jocul, Misterul lui Tut, ocupă ceva mai mult de o cameră, dar cu niște enigme frumoase, clar explicate pe „foi de papirus”. Există buton de panică, iar dacă cineva vrea să iasă din joc, pur si simplu îl poate apăsa și ușa se deschide imediat. Deasemena, datorită camerei de supraveghere se pot primi și indicații dacă te blochezi la o anumită enigmă. La instructajul de la început, deși piticotul meu a fost categoric că nu vrea indicii, am stabilit cu doamna un cod prin care să știe că cerem ajutor. Din fericire pentru piticul categoric, chiar am putut să rezolvăm enigma fără ajutor. Eu recunosc că am avut un moment în care am vrut să renunț, la hartă, dar tot piticot a găsit cheia către soluție.

Acest joc nu se poate juca singur, e necesar un partener, pentru enigma de care spuneam mai sus, dar oricum cred că e mai interesant să faci echipă cu cineva. Pentru rezolvarea misterului sunt alocate 60 de minute, dar sunt chiar mai mult decât suficiente pentru a căuta cu calm soluțiile enigmelor.  

Ce am mai aflat referitor la jocul la care am participat, e că după un timp, deși se păstrează camera și ideea jocului, enigmele ce trebuiesc rezolvate se vor mai schimba, vor fi alte soluții pentru a ține jocul înteresant si pentru cei care vor dori să revină după o perioadă. Personal chiar mi se pare o ideea bună.

Alte două aspecte pe care le-am apreciat, se referă la fotografii. Am fost înformați de la început în ceea ce privește camera de supraveghere care ne va înregistra. Totuși ni s-a cerut permisiunea să fim fotografiate pentru site-ul lor. Totodată, am cerut permisiunea să fac poze în recepție, știind că voi vrea să scriu pe blog, și mi s-a permis să fac poze chiar și în cameră, cu condiția să nu apară soluțiile enigmelor.

În concluzie, recomand oricărui amator de astfel de jocuri, mai ales începătorilor. E o ocazie de a pretrece timp împreună cu familia/prietenii și de a te distra colaborând cu cei apropiați.

8 comentarii:

  1. Ce interesant! Nu am mai auzit la noi de asa ceva. Mi se pare fascinant ceea ce ai povestit.
    Sunt curioasa ce parere au avut fetele!
    Multumesc pentru poveste, Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fetelor li s-a părut „interesant, bine organizat și că ai nevoie de o minte ageră și odihnită”. Cea mică a fost în al nouălea cer că am reuși fără indicii suplimentare. Dptțile trecute ni s-au servit pe tavă multe indicii ca să terminăm mai repede/la timp? Nu știu exact, dar ... vommai incerca si în alte locuri.

      Ștergere
  2. Fix la „ce interesant” ma oprisem si eu. Din poze nu reusesc sa imi dau seama exact cum este conceput - nu stiu cat de mult mi-ar placea sa fiu supravegheata :) dar banuiesc ca e util, mai ales daca, din cate am inteles, presupune ca esti inchis intr-o camera.
    Dar cred ca a fost amuzant si placut - cel putin asta vad pe chipurile voastre. Bucurie. :) Si banuiesc si ca veti repeta poate experienta si la Nautilus (m-am uitat pe site si am vazut ca cineva a comentat despre Nautilus - asa ca m-am gandit ca poate il imbunatesc, sau refac.. )
    Oricum, interesant. M-a facut mai degraba sa ma gandesc cum as pregati eu ceva de gen :))). Nu ca as avea in plan asa ceva, dar ca idee.
    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul meu de vedere supravegherea la astfel de jocuri este mai mult decât necesară. În primul rînd e o măsură de siguranță chiar si pentru participant, în caz de panică sau ceva de genul. Unii, chiar dacă nu o stiau inainte, pot afla că sunt claustrofobi, că nu rezistă ideii de a fi incuiați intr-o cameră ca să găsească indicii să descuie ușa. Apoi este o măsură de siguranța și pentru ei, organizatorii, să nu strice oamneii unele obiecte în încercarea de a găsi ceva. De obicei nu este nevoie să spargi lucruri sau să folosești forța. Jocurie sunt concepute astfel încât să nu fie nevoie a fi inlocuite obiecte ci doar reapoziționate.
      La unul din jocurile la care am mai fost, eram spărgătorii unei bănci și la un moment dat trebuia să potrivim un cip (un obiect care îl conținea) ca să deschidem următorul indiciu. Efectiv nu a mers nicum, indiferent ce incercam, cu toate indicațiile primite prin stație. Pănă la urmă a venit cineva de la ei de ne-a trecut de pasul acele, se defectase cipul. Dacă nu am fi fost urmărite am fi stat acolo mult si bine, nu am stricat noi nimic, dar nu mai funcționa cipul cred.
      Poti incerca să vezi dacă îți place folosind o aplicație de acest gen. Există pe telefon niște jocuri numidte Doors. Nu au același farmec ca jocul real, dar ințelegi ideea.

      Ștergere
  3. Asta este ceva inedit, am mai vazut prin filme asa ceva dar la noi este prima data cand aud. Se vede pe voi ca v-a placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi sunte chiar fane, că doar noi fetele mergem. Sunt putin cam scumpe și nu foarte multe pe zona noastră, dar la ocazii speciale merită. Nu m-am incumetat să merg in capitală pentru astfell de jocuri.

      Ștergere
  4. minunat, ma bucur ca ti-ai luat familia la acest joc!
    Eu am fost cu colegii de serviciu in 2018... am scris o poveste "Camera de evadare" ☺☺☺
    ma bucur mult ca ai scris aici despre acest minunat experiment! felicitari fetelor tale ♥ Si LA MULTI ANI! sarbatoritei ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sărbătorita mai are până aproape de finalul lunii să fie sărbătorită, dar îți mulțumim pentru urări. O să caut si postarea ta despre acest fel de joc.
      Cam suntem învățate să mergem împreună peste tot. Ne înțelegem uneori mai bine între noi decât fiecare cu prietenii ei la astfel de activități. Mulțumesc.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!