sâmbătă, 24 februarie 2024

Descoperiri „arheologice”

 ... sau cum arată un melc ce hibernează:


L-am găsit la vreo 5-10 cm în pământ, în timp ce mă chinuiam să scot niște buruieni dintr-un rond de flori. Semăna cu un bolovan și l-as fi aruncat dacă nu zăream partea albă, Am mai găsit și unii mai mici pe lângă, dar care, grație lui Fifi, au fost îngropați înainte să apuc să fac poză. Mi-a rămas doar o cochilie goală mai mare lângă „Bob”. La noi toți melcii se numesc „Bob”, de la jocul cu melcul Bob preferat de domnișoara mea cea mică, când chiar era mică.


4 comentarii:

  1. Vai ce interesant. E cred prima data cand vad asa ceva. Am vazut cochilii ce pareau goale (si ma gandesc ca asa si erau... sau cu ceva la capat - dar am zis ca era pamant intarit... Dar asa ceva nu.
    Mie imi plac descoperirile de gen :D Ma bucur ca ne-ai araat :*
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pentru mine a fost prima dată. Am mai văzut merci adormiți, dar nu melci care hibernează, deși știam că asta fac iarna.

      Ștergere
  2. Totusi intreb daca albul era trupul lor? Nu am mai vazut in forma asta. O lume speciala si periculoasa, lumea lui Bob! Ce arheologie prin curtea voastra! Cine stie ce mai apare. Sa ne mai tii la curent, draga Niko!
    O duminica placuta.❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e trupul lor. Am descoperit ieri unul care se trezea dacă pot spune așa. Cred că e tot un fel de mucus protector pe care îl pun ei ca atunci când dorm vara și stau lipiți de câte o frunză sau ceva de genul.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!