duminică, 25 februarie 2024

La mulți ani, pitic mai mic!

 Nici nu-mi amintesc când am început să le zicem fetelor „pitic”, dar probabil de prin perioada când cea mare avea o căciuliță de pitic și ne plimbam cu ea prin Poiana Brașov și i se mișca moțul căciulii în ritmul mersului. Încă am în cap acea imagine, a ei când mergea săltat în fața noastră, exact ca piticii din desene animate. Dar pe rând, au fost fie una,  fie celalată, numită pitic: „pitic mai mare” și „piticu mic”.

Azi a fost rândul piticului mic să împlinească o frumoasă vârstă. Dar pitic mic nu a dorit nici petrecere și nici invitați cu această ocazie, nu vrea nici bomboane pentru colegi mâine. Și pentru că nu puteam să lăsăm să treaca chiar așa ca o zi obișnuită, am decorat pentru ea. Găsisem la reducere mai demult o arcadă pentru baloane și a fost momentul perfect s-o inaugurez. Nu vreți să știți ce față am făcut când am desfăcut cutia și am văzut că nu are baloanele. Abia atunci am descoperit că nu era prevăzută să fie comercializată cu baloane. Dar a fost mai bine, că nu știu cine ar fi stat să umfle 250 de baloane câte suportă arcada.

În schimbul baloanelor, am apelat la alte decorațiuni din hârtie, decorațiuni realizate în tehnica fagurelui (honeycombe tehnique), decorațiuni cumpărate pe care le-am mai folosit și cu alte ocazii. Baloanele mici de pe arcadă, tot la o zi de nașterea a piticului au fost inaugurate.

După micul dejun și desfacerea cadourilor, ne-am îmbrăcat comod și am plecat spre ...o surpriză. Fetele au știut doar că va dura câteva ore și că trebuie să se îmbrace în blugi și tricou sau bluză cu mânecă scurtă. Ne-am îndreptat spre Mall Băneasa unde am reușit să ne rătăcim, destul de mult ca să întârziem la rezervarea făcută. Efectiv a trebuit să sun și să cer indicații că nu găseam pistele de bowling, mai precis MaxFun. Curios că fetele nu au înțeles unde mergem decât când am ajuns în fața pistelor de bowling.

Făcusem o rezervare pentru trei ore, dar efectiv după două jocuri de patru persoane, efectiv nu mai puteam să jucăm. Eu cel puțin am renunțat la al treilea joc și am lăsat fetele să joace în locul meu, dar ne-am distrat bine. Bine-nțeles că sotul a fost câștigător, el este obișnuit de la serviciu să manevreze utilaje grele ca acele bile de bowling.

După ce ne-am săturat de joc, aproape 2 ore, am mers să mâncăm, fiecare și-a comandat ceva de la fastfood-urile din mall, apoi fetele au servit câte un cornet de înghețată Haagen Dasz. Super bună această înghețată.

Înainte de plecare, am trecut și prin hipermarket, de unde am luat pește pentru cină și niște prăjituri. Am vrut ceva ca un tort în care să pot pune lumânările, parcă nu e ziua ei dacă nu suflă în lumânări. Dar tort nu am luat că domnișoara nu mânăncă absolut niciun fel de tort, eu și cea mare suntem la dietă și am primit permisiunea să mâncăm doar azi, iar soțul ar fi mâncat și el doar azi că apoi pleacă iar în delegație. În concluzie, sărbătorita a ales pentru noi două prăjituri cu frișcă și pentru ea o tartă cu fructe și gogoși.

Acum realizez că nici domnișoara cea mare nu a dorit petrecere la 14 ani. Și ea a fost tot în mall, dar la film cu două colege.

14 comentarii:

  1. Vaaaaaai La multi ani frumosi si sanatosi!!
    ce frumos!!! O zi de nastere absolut minunata!! 14 ani este o varsta atat de frumoasa !!
    Ati petrecut tare fain! Ce amintiri pretioase peste ani :)
    Multa multa sanatate si bucurii!
    Imbratisari cu drag :*!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim mult. Chiar a fost o zi deosebită, chit că nu am avut o petrecere clasică.

      Ștergere
  2. La Multi Ani cu tot dragul fetelor tale si voua pe langa ele. Cred au deja un fel de intelepciune, asa mi se pare din ceea ce povestesti. Multumesc ca ne-ai facut sa participam si noi la povestea zilei, chiar daca au lipsit baloanele...
    Sanatate si bucurii si cat mai multe dorinte implinite, draga Niko!❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sper să aibă acel strop de înțelepciune necesar unor alegeri bune în viață. Mulțumesc Suzana.

      Ștergere
  3. La mulți ani binecuvântați domnișoarelor tale! Să fie sănătoase și să vă aducă numai bucurii și mângâiere! Ce frumos ați decorat, cu dragoste! Cam la fel își serba și fata mea ziua, cu două trei prietene, acasă sau în mol. Băiatul însă... ne umplea casa de fiecare dată. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În ultimii ani, fetele au tot ales să petreacă chiar foarte restrăns. Nu am băieți, așa că nu știu, dar și prietena mea s-a trezit cu casa plină de ziua băiatului.

      Ștergere
  4. La multi ani, sa fie sanatoasa, fericita si tot ce isi doreste sa se indeplineasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani! Se pare ca v-ati distrat pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  6. La mulți ani cu sănătate și veselie!

    RăspundețiȘtergere
  7. La mulți ani! Multă sănătate și tot ce își dorește să se împlinească!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!