Transformări creative 2023

 

Deoarece vrem să avem o planetă cât mai curată, mai puțin poluată, m-am gândit ca în 2023 temele să includă folosirea a cât mai multe materiale ce se pot ”recicla”. Numai că nu e vorba de reciclare-reciclare, ci de upcycling, cuvânt căruia nu i-am găsit un corespondent în română, poate ar merge reutilizare. Dar pentru mine termenul de reciclare înseamnă ca prin procesare să obțin aproximativ același tip de produse (din hârtie/carton, tot hârtie/carton, din plastic tot plastic, etc...). Ceea ce vom face noi în acest calendar e să luăm produse folosite, deteriorate sau care și-au atins scopul pentru care au fost create, și prin diverse transformări să primească o altă destinație, de unde și denuminrea de:TRANSFORMĂRI CREATIVEReguli
 • În fiecare lună vom recicla/transforma un anumit tip de material.
 • Lunar se vor realiza 4 obiecte bazate de materialul reciclat/tranformat: trei obiecte vor fi impuse fie prin forma finală pe care trebuie să o aibă (de ex o felicitare), fie prin ceea ce trebuie reciclat (de ex staniol de la bomboane/ciocolată), iar al patrulea obiect este la alegerea fiecăruia, doar să folosească materialul impus de tema din luna respectivă.
 • Pentru realizarea obiectelor se pot folosi orice tip de tehnică cunoscută/inventată, orice alte obiecte sau materiale ajutătoare pe care le considerați necesare, dar să se pună accentul pe materialul ce trebuie reciclat/transformat. De aceea în postarea dvs va fi nevoie și de o poză cu obiectul de la care porniți transformarea. Alte poze din timpul lucrului sunt de ajutor, dar nu obligatorii.
 • Lunar, va fi o postare cu temele impuse și tabelele de înscriere. Ordinea realizării obiectelor este la alegerea fiecăruia. Tabelele de înscriere vor fi deschise pe parcursul întregii luni.
 • La fiecare temă se pot înscrie oricâte teme doriți, doar înscrierea să se facă în tabelul corespunzător.
 • Temele sunt optionale, la final de an toți participanții vor primi diplome de participare, indiferent câte teme au făcut.
 • În postarea cu obiectele reealizate, trebuie inclus link către postarea de pe acest blog cu tema lunară.
 • Intrarea din tabelul de înscriere trebuie să ducă la postarea cu obiectul realizat, nu la blogul general.
Temele lunare:

2 comentarii:

 1. Am vazut tabelul pentru inscrierile "intarziate" si am inscris un link doar ca nu stiu... Tabelul e pe vreo pagina? N-am stiut sa ajung acolo si am inscris link direct pe "laterala" blogului - am sarit un "c" pentru ca nu am avut "vizibilitate" pentru eventuale corecturi... 😊

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am corectat eu acel ”c”. Nu este pus încă într-o pagină, încă nu știu cum ar fi mai bine să îl pun, o pagină sus în meniu sau o postare sau să-l adaug la finalul postarii despre transformările din aprilie.

   Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!