joi, 30 martie 2023

Transformări creative - aprilie 2023

 

 În curând începe a patra lună a calendarului provocărilor din 2023, un calendar al Transformărilor creative, în care încercăm să mai reducem din poluare dând o altă destinație obiectelor ce se pot recicla. În luna aprilie vom recicla :

Cofraje de ouă

Regulile generale ale transformărilor creative pot fi consultate în postarea de principală (aici). Reamintesc că sunt patru teme, 3 impuse și una la alegere. Fiecare obiect realizat trebuie să se bazeze pe reciclarea/transformarea unor cofraje de ouă. Le puteți tăia, decupa, picta, modela, transform în lut/pastă, orice tehnică doriți. Nu uitați de poza cu materia primă. Deasemenea, ordinea în care le faceți este la alegerea dvs (perioada din dreptul temelor este doar orientativă pentru cei care vor să facă un obiect pe săptămână).

Pentru lămuriri suplimentare, nu ezitați să întrebați.


Temele lunii aprilie:

  • Figurine (1-8 aprilie) 
Realizați din cofraj de ouă animăluțe, fructe, legume sau chiar un personaj de poveste. Împortant e să fie 3D

 Sursa foto




  • Pascale (9-16 aprilie)
 Din cofrajele de ouă realizați un obiect cu tematică de Paște : un suport de ouă, suport de lumanare, coșuleț de ouă, iepuraș, pui, miel, etc...

Sursa foto și tutorial 




 

  • Flori (17-23 aprilie)
Minim 3 floricele din cofrajul de ouă, orice model doriți . Pot fi așezate într-un coșuleț, într-o vază, coroniță sau lipite e o planșă.

Sursa : proiect școlar realizat în Săptămâna verde.




 

  • Fii creativ! (24 -30 aprilie) -  tema dvs la alegere
Sursa foto








Mai multe idei  pentru inspirație, descoperite de Suzana, veți găsi aici

Lucrări postate după 30 aprilie

32 de comentarii:

  1. Luna aceasta, din păcate, nu voi participa, nu am cofraje de oua, nu cumpăr oua, le am proaspete de la găini!
    Spor și inspiratie tuturor celor care vor participa!
    Voi urmări lucrarile de pe banca de rezervă!:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa ceri la oricare magazin care vinde oua, peste tot le arunca!

      Ștergere
    2. La mine in sat nu se prea găsesc ouă la cele 2 magazine din zonă.... și să merg în oraș pentru a cere la un magazin cofraj de oua imi este peste mână....plus ca eu fac cumpărături online de câțiva ani.
      Mulțumesc oricum pentru sugestie.
      🤗

      Ștergere
    3. Tu știi mai bine ce poți și ce nu poți face. Eu am găsit cofrajul de ouă cel mic din poză la un set de pictură pentru copii. Erau in el ouă de polistiren și acuarele.

      Ștergere
  2. wow, astea da provocari! wow ce teme diverse, practic din acelasi material!
    la prima tema imi plac mult buburuzele, iepurasii si pinguinii ♥
    Foarte faine ideile.
    Si eu am de gând sa fac ceva, un suport pentru oua vopsite, dar din hartie si cu balon. Pacat ca nu pot inscrie lucrarile mele in tabele... nu voi folosi cofraje de oua. Voi face in acest weekend- ce fain, anul acesta Pastele catolic pica in aceeasi zi cu Pastele ortodox! ♥
    De doua saptamani tot aman decorarea curtii, din cauza vremii. Acum zau ca nu mai stiu ce sa fac... ploua cu galeata si meteorologii au spus ca asa va ramane vremea pana dupa Paste!
    Pacat ca nu pot inscrie lucrarile mele in tabele... nu voi folosi cofraje de oua.
    Va doresc multa inspiratie si spor la treaba! Pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poși decora acel suport cu niște floricele din cofraj și merge la tema cu flori, sau să faci un iepusra/pui din cofraj și să il pui aproape la oricare din teme. Chiar si un fluture e de ajuns să se încadreze.
      Sau din cofraj de ouă se poate face „lut de casă” (paper clay) si modela cu el ceva pentru coșul tau.
      Nu vreau să par insistentă, dar mi-ar plăcea să poți înscrie și tu lucrarea ta într-un tabel. În orice caz, știu că voi aștepta cu nerăbdare săvad ce faci, indiferent daca se incadreaza sau nu în aceste provocări.

      Ștergere
    2. draga Niko, am încsris "proiectul" meu în tabel... nu are cofraje de oua, dar are ceva legat de oua ☺☺☺
      O Duminica Floriilor binecuvântata!

      Ștergere
    3. Am aruncat repede o privire, mai ales pe poze si arată absolut minunat. Felicitări. O să revin să citesc pe indelete.

      Ștergere
  3. Ha!! Ca la cos am nimerit-o :D (hihihihi) - am incercat orientandu-ma dupa tema principala pe care ai propus-o sa fac in asa fel incat o parte sa fie comuna - de exemplu la Pascale am pus intentionat cos, ca m-am gandit ca s-ar putea combina cumva. Pentru cei care nu au timp si vor sa participe si si. Zic.
    Apropo de cos, eu am un cos din cofraj facut cred ca prin 2012... nici nu mai stiu (si uitasem de el :))). Nu ca as avea acum acces la el, dar tocmai mi-am amintit ce m-a mai chinuit pe atunci talentul :))).
    (Apropo si Flori am pus - haha ca vin Floriile, deci si acolo cine vrea poate combina temele - doar ca eu am florile acum, tema urmatoare si apoi cosuletul.)

    Puuup!!

    ps: ma gandeam ce personaj sa fac eu din cofraj - se vede ca sunt nedormita ca numai Olaf imi vine in minte.. hahaha cred ca am vazut unul la un moment dat facut din cofraje ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea am lucrat cu cofrajele de ouă până acum. Doar ceva ingerași și brăduți de Crăciun. Am văzut ceve ceva la temele tale, mai trebuie să recitesc să mă lămuresc exact că rămăsesem cu ideea că trebuie să face,m ăbrăcămintea Lidiei și nu mai stiam unde intră povestea cu floarea. Da, cred că se pot îmbina unele teme.

      Ștergere
    2. Eu am facut doar un cos pentru oua :)))). Am terminat jumatatea de jos, baza de la cofraj - trei teme am facut din ea. Mi-a mai ramas capacul. Vom vedea ce va fi la partea de creativitate. Initial, am avut o idee... dar, cum pana acum de fiecare data a iesit cu totul altceva... :))) nu stiu ce sa mai zic.
      Pupici si Florii cu bine!!

      Ștergere
  4. Un material interesant si temele sunt provocatoare dar nu dificile, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că așa consideri. Mult spor și inspirație!

      Ștergere
  5. Era pe agenda subiectul. Sunt atatea idei posibile cu un astfel de material. O sa mai caut si eu. Multumesc pentru documentare, draga Niko! Si mi-a placut proiectul fetelor!
    Pup si seara frumoasa! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că se potrivește și cu agenda ta. Da, este un subiect foarte ofertant si se pot face atât de multe cu acest material. Nici eu nu l-am explorat încă și abia aștept.
      Seara frumoasă.

      Ștergere
    2. Am descoperit si asta
      https://www.designrulz.com/design/2015/01/recycling-egg-cartons-craft-ideas/

      Ștergere
    3. Mulșumim Suzana. L-am adăugat ca link pentru inspirație în postare. Indei frumoase adunate acolo. Îmi place acea vaza cu flori albastre.

      Ștergere
    4. M0am uitat si eu! Imi plac florile agatate ca o perdea (am facut ceva asemnator din tub de la hartie si chiar ma gandeam daca as putea face si acum ceva asemanator. Deci ideea aceea o aveam cumva in minte. Mi-a mai placut aranjamentul cu bleu/violet - cu oua.. spre final.
      Desigur trandafirii lipiti la oglinda, in culori neutre sunt iar foarte interesanti dar implica ceva pistol de lipit deci... :))) Nu prea ma vad cosand asa o cantitate mare de flori acum :)) oricum ca idee super dregut.
      Multumim!! :)

      Ștergere
  6. Wow - câte propuneri !!!
    Să aveți spor 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  7. Cot co dac!! Ce ma fac :))) Zise gainusa si veni sa puna intrebarea in tabel :)))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Am iesit cu oaia la pascut si-am trecut pe la tine sa te anunt, si sa inscriu oita in primul tabel. 😊
    Zile pline de Lumina iti doresc! ❤

    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt în urmă cu postările, blogurile, comentariile, dar încerc să recuperez. Mă bucur si să citesc că ai putut face ceva. Spor în continuare.

      Ștergere
  9. Pentru ca obiectele le-am lucrat in timp, iar poastarile le-am scris una cate una, pe "fragmente", acum am putut veni si cu iepurasul, la tema Pascale. 😊
    Sunt sigura ca reusesc sa scriu postarile pana la final de luna, dar nu stiu cand le public pentru ca trebuie sa am timp si pentru cei care, eventual, ma vor "vizita" si iar voi ramane in urma cu vizite si comentarii... :(

    Zile senine iti doresc, si spor in ce vrei sa faci! ❤

    RăspundețiȘtergere
  10. Am găsit și eu un cofraj, dar nu de ouă, am inceput cu tema Pascală.
    Paște fericit tuturor!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la cafea? cofrajul? Nu mi-a trecut prin cap ideea cand am făcut provocarea, dar cu siguranță se înscrie la cofraje. Voi merge cat mai repede să văd ce ai făcut!

      Ștergere
  11. Nu imi vine a crede ca am reusit sa termin cu bine luna asta...
    Pupici!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări, eu sunt singura restantă cred. Practic sunt la început, că nu am postat încă nimic.

      Ștergere
  12. Am reușit să bifez și în luna aprilie toate temele de la aceste transformări creative!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!