joi, 9 martie 2023

Ghiveci cu suculente - Transformări creative martie (1) - Reflexii în oglindă (2)

 Anul acesta ne-am propus să reducem din poluarea pe care o creăm zi de zi, reciclând cât mai mult posibil și folosind în creațiile noastre materiale reciclabile. Astfel a luat naștere calendarul recreativ din 2023, Transformări creative. În fiecare lună vom lucra cu un material ce se poate recicla.

Luna martie are ca obiectiv transformarea cutiilor metalice, ce și-au îndeplinit scopul inițial, în obiecte decorative sau cu scop practic.

Prima temă împusă a acestei luni este transformarea unei cutii metalice într-un ghiveci sau mască pentru ghiveci. În acest scop am ales o cutie rămasă de la o conservă de carne pe care s-o transform într-un ghiveci pentru o plantă suculentă pe care o țineam pe etajera din baie.



Aveam păstrate de mai demult niște nuiele pentru astfel de proiecte și m-am dus ieri glonț la ele să le folosesc. Doar că surpriză. Sunt atât de uscate că se sfărâmau aproape îmediat ce le atingeai și mi-am dat seama că nu voi reuși să fac ceva cu ele. Noroc că încă nu am curățat toată grădina în primăvara asta, așa ca am tăiat niște nuiele de liliac ce trebuiau curățate, am mai luat o cutiuță de pietricele și am trecut la lucru.



Primul pas a fost tăierea crenguțelor la dimensiunea dorită, puțin mai înalte decât cutia.



Următorul pas a fost lipirea lor cu pistolul cu silicon.


Apoi pregătirea plăntuței. Nu am vrut să umplu cutia cu pământ de teamă ca va rugini de la umezeala pământului, așa că am păstrat ghiveciul de pastic al ei cu tot cu capacul de la un pet ce-i servea drept farfurioară.


Și pentru că parea cam stingher în cutia de metal, am mai adăugat două sticluțe mici de plastic de la gel de duș/șampon mici rămase dintr-un concediu, în care am pus alte suculente.


Apoi am umplut tot spațiul cu pietricele:



La final, aranjamentul astfel obținut s-a întors la locul lui pe etajeră, moment în care am realizat că e perfect și pentru rubrica Reflexii în oglindă, inițiată de SorinN și redeschisă acum de Carmen.




14 comentarii:

  1. Superba imagine in oglinda!! Si aranjamentul este foarte foarte reusit. Imi place asa de mult ca ai pastrat acea crenguta mai lunga, inmugurita! Fix asa e problema mea - as vrea sa pun plantele cu suport inauntru, tot pentru ca as vrea sa evit o eventuala ruginire, in timp. Si .... singura mea conserva pastrata este foarte mica :))). Am pastrat-o tocmai pentru ca mi-a placut ca nu are parti taioase ca alte cutii - dar clar, nu am ghiveci sa incape in ea. Posibil sa fi fost de pate, nici nu mai stiu. Clar nu am consumat eu ce era in ea :).
    Imi place cum ai pus si celelalte recipiente si astfel ai organizat spatiul armonios. Pietrele iar dat un efect placut!
    Sa va bucurati de aranjament :*! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acea crenguță mai lungă aș fi vrut s-o transform în felinar, dar încă nu m-am găndit cum să fac un felinar așa mic. Îmi plac mut aranjamentele cu suculente pe care le văd pe net, dar până acum nu m-am încumetat să fac.
      Da, cutia asta este mult mai mare, aproape dublu în diametru, fată de o cutie de pate.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  2. Am mai vazut ideea asta si imi place tare mult. Poate o preiau si eu, daca gasesc o cutie potrivita. Un final de saptamana pe placul tau, draga Niko! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. O ce frumos! Imi plac mult vasele create, felicitari Niko draga. Iar reflexia... Mai ca era sa cred ca ai doua Vase puse unul langa altul, atat de perfecta de oglindirea 👍
    Ganduri bune 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că am spalat bine oglinda.😂. Toate cele bune Carmen.

      Ștergere
  4. E un aranjament minunat! ❤ Mi-ar placea sa am in baie o planta vie doar ca... la noi in casa numai mie mi-ar placea. 😊
    In luna martie - cu privire la teme - mi-am dat seama ca nu am cutii metalice care sa nu fie, deja, folosite la ceva - o "reconditionare" nu e potrivita pentru ca am in ele fel si fel de scule gen surubelnite, clesti, patent si altele de gen (s-ar strica repede "decorul") 😊
    Ma descurc eu cumva, dar deja imi dau seama ca... oooo! Voi ati realizat lucrusoare superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am și eu pe cineva cârcotaș la astfel de lucruri, dar cum e plecat 90% din timp a început să accepte că apar astfel de lucruri cât e el plecat.
      Spor în toate, Diana!

      Ștergere
  5. Este foarte foarte frumos ghiveciul tau! Sa stii ca majoritatea conservelor nu corodeaza usor, iar cele care au avut continu lichid in general au un strat protector. Tin ani buni cu pamant umed in ele. A mea de exemplu este de la ficat de peste daca bine imi amintesc si e zincata.Eu am preferat sa pun plantele in pamant mai mult ca sa aiba spatiu radacinile, sa vad daca nu cumva cresc si imi rastoarna cutia :)
    Si reflexia e foarte realista, in prima fotografie am crezut ca sunt doua ghivece.
    Hmm, citesc ce spuneti voi si ma amuz, noi suntem amandoi in acelasi film, ma incurajeaza si ma ajuta sa fac tot ce visez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că la interior nu, dar mi se întâmplă cu conservele de mancare pentru câini, pe care le țin tot în baie, după ce le-am spălat, dacă le las pe chiuvetă la uscat, lasă urme de rugină. Nu rugina din interior mi se pare dificilă ci cea din exterior.
      Mă bucur pentru voi că sunteți pe aceeași lungime de undă.SUntem și noi în destul de multe aspecte, dar ne-am fosrmat cumpa și separat din cauza acestor deplasări cu serviciul și atunci apar și gusturi diferite.

      Ștergere
  6. Privind la final rezultatul nu poți să îți imaginezi de la ce s-a pornit !
    Reușit experiment 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce compliment frumos. MI-a încantat sufletul. Mulțumesc mult.💕

      Ștergere
  7. O idee foarte buna! Și ai prins doi iepuri dintr-o lovitură cu postarea hihi.
    Doar eu sunt în pană de idei..
    Felicitări! O seară frumoasă! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neintenționat a fost, dar da, am bifat două lucruri cu acest articol.
      O zi frumoasă și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!