joi, 2 martie 2023

Monica și outfitul mărțișor - Salvăm Păpuși (01)

 Aventura Salvăm Păpuși organizată pe blogul Provocări verzi a început cu o temă minunată : Martie - Mărțișor - Luna Iubirii

Monica a descoperit că știe să citească. Cred că stie și să scrie, dar încă nu a încercat că nu vroia să-mi strice mie ceva pe laptop. A rămas ieri singură, zicea că se uită la poze, dar s-a apucat să citească prin blogosferă. Și așa a ajuns și pe Provocări verzi și a descoperit repede detaliile primei teme din această ediție. 

Pentru prima temă am hotărât să îi fac un costum croșetat în culorile mărțișorului și atât a stat azi pe capul meu că nu m-a lăsat să fac nimic până nu i-am terminat costumația.

Din firul cu care am făcut mărțișoarele am croșetat o fustiță : am pornit din talie cu un lănțișor simplu urmat de 3 rânduri de piciorușe simple, urcând ca pe un dreptunghi cu rânduri dus-întors. Apoi am unit dreptunghiul ca pe un cilindru și am continuat fustița cu piciorușe duble până la lungimea dorită.  În încheiere am făcut ochiri de lanț prins din loc în loc pentru a creea impresia de conțișori. La final am cusut cu ață albă cruciulițe (sunt în talia fustei) sau dungulițe.

Monica a fost foarte cuminte și răbdătoare, suportând cu stoicism fiecare probă.

Pentru bluză am croșetat un dreptunghi doar cu piciorușe duble pe care l-am cusut sub formă de cilindru și din lănțișor simplu am creat bretele bluziței. Tot cu fir alb am făcut și pe bluză dungulițe ca la fustă.

Înițial am vrut să-i fac și un mărțișor de pus în piept, dar se cam pierdea sub funda bluzei, așa că din aceleași fire am împletit un șnur alb-roșu cu ajutorul căruia, Monica și-a prin părul într-o coadă.



  

Între timp Monica s-a tot gândit la mesajul pe care să-l transmită pe parcursul acestei aventuri și s-a decis la sloganul „Zero waste”, în sensul în care să militeze pentru folosirea la potențial maxim a tot ceea ce ai și să încercăm să reducem cât mai mult deșeurile.

Și ca să dea exemplu, a luat resturile de fire de la mărțișoarele mele și și-a construit o păpușă din fire după cum a înțeles ea că făceam eu în copilărie. Diferența era că eu răsuceam sau împleteam firele, lucru împosibil acum cu resturile de ață.



Dar Monica e foarte încăntată de noua ei prietenă.

14 comentarii:

  1. Arata minunat si mesajul raspandit este perfect! Si acum numarul personajelor creste,
    adica vei avea mai multe ajutoare care sa te inspire!
    Noapte buna, draga Niko!
    Am dat drumul la citate:
    https://suzanamiu.blogspot.com/2023/03/citate-favorite-158-despre-un-mit.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana. Să sperăm că acele ajutoare își vor face datoria și chiar mă vor inspira.
      Mulțumesc și pentru link.

      Ștergere
  2. Imi place costumasul ei de numa'! ❤ E ca o bombonica! Foarte, foarte frumoasa! Felicitari!
    Mesajul are miez, cum s-ar zice! Si e mesaj adevarat, nu vorbaria de la Vivi. 😊

    Papusa din fire a Monicai imi aminteste de incercarea mea de anul trecut, cand ai scris ca le-ar trebui si mânuțe celor facute de mine. 😂 Acum, cand am vazut minuscula! (cred ca banuiesc cat de mititica e papusa: cam cat Lulu) papusa din fire am pufnit in râs din nou! Cum ma mai uitam atunci la ale mele! 😂
    Le-am facut, le-am pozat, am editat foto, le-am postat si tot ma intrebam "ce le lipseste?!" 😂

    Noapte buna! Zi buna! 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cum îi stă bluza, e o gogoșică.Monica nu e chiar atat de mică, e înaltă cțt o păpușă Barbie. Iar cea din fire este cam cât jumătate din ea, aproape cat palma mea pe lungime. Mărțișoarele din fire le-am făcut muuult mai mici.
      O zi bună și ție!

      Ștergere
  3. foarte foarte frumos acest outfit! Adevarata "Martisoara" - Monica ta!
    Costumasul dragut, coafura adecvata... Superba! Primavara poate sa inceapa!
    Un start bun in primavara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb proiect! Pai tu ai facut si costumatie si martisor :D hihi. Voiam sa te intreb daca este ok sa preiau pentru galerie ultima poza, in care se afla si martisorul (stiu ca pe prima scrie PV, dar ma gandeam ca in cealalta se vad amandoua.
    Apropo de hainute. am un costumas format din fusta si jacheta lucrat de bunica mea Ligia cu rosu si alb. :D Hihi. Ar trebui sa il scot sa il pot, cred ca imi vine si acum.
    Mesajul Monicai este pe masura!! si ador martisorul din fire!!
    Felicitari pentru proiect. Ma bucur mult sa ne jucam impreuna !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mă găndeam că mărțișor este șunurul roșu cu alb din păr. Păpușa din fire e cam mare pentru mărțișor. Dar și-am trimis pe mail poza dorită, etitată cu PV.
      Sunt super încântată de mesajul Monicăi mai ales că stilul nostru de viată tinde spre acest țel.

      Ștergere
  5. Deși ziceai că nu îți place să croșeteză, și-a ieșit foarte bine costumul Monicăi...și păpușica ei e foarte frumoasă și se potrivește cu costumul.
    Felicitări! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu-mi place să croșetez. Știu să croșetez de mică, dacă îmi dai schema/model pot să lucrez, dar nu îmi place. Apelez la croșet doar daca mă prinde tare un model, cum a fost la mărțișoarele croșetate. Și când vreau să termic ceva rapid. Dar nu o să mai fac lucruri mari la croșet.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  6. Cu întârziere vin să îți spun și eu că ai avut o idee minunata! Ai făcut tema de trei ori practic! Eu am o problemă cu cosițele bogate, admir părul lung și frumos, așa că primul lucru care mi-a atras atenția a fost mărțișorul din cosiță. Dar îmi plac și costumașul și păpușă din fire, undeva pe blog am și eu două mărțișoare - păpuși din fire, și sunt destul de mărișoare și ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Păpușile din fire au fost preferatele mele în copilărie. Aveam „familii” intregi de astfel de păpuși și mă jucam cu sora mea și le făceam casă din plapuma cu care ne înveleam. Ne erau tare dragi acele păpușele.

      Ștergere
  7. O micuță și drăgălașă fotomodel 👍 frumoasă rochiță ❤️
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!