vineri, 10 martie 2023

Filă de jurnal (5)

 🌺 Când? Vineri, 10 martie 2023

🌺 Obeserv  că n-am mai scris o filă de jurnal din noiembrie, dacă e să nu iau un calcul Jurnalul de advent din decembrie.  Nu-i tocmai o problemă, că n-am intenționat să o fac o rubrică săptămânală, dar a apărut pentru că uneori simt nevoia ei. 

🌺 Mă simt .... ca după un maraton, pentru că așa pare toată perioada asta de început de primăvară, cu Mărțișorul și Ziua Femeii când timpul mi-e ocupat de pregătirea micilor atenții pentru profesoare și pentru cei apropiați. Ieri ziceam că gata, am terminat, dar acum, în timp ce scriu am realizat că mai am o persoană cu care mă întâlnesc în week-end și care se așteaptă la ceva handmade, deci ... mai trebuie să fac ceva. Dar poate deseară sau mâine. 

🌺 Restanțe ... s-au adunat multe. Am reușit să mă țin de provocarea mea cu poza zilnică pe blog, dar n-am mai reușit să citesc și pe bloguri. Am încercat în fiecare seară, dar oboseala a tot avut câștig de cauză. Aseară am cedat în fața ei și la 10.30 eram deja în pat, ca să mă „lupt„ cu niște vise dubioase care aprope că m-au trezit din două în două ore. Iar acum nu simt că aș fi dormit.

🌺 Ar fi trebuit să fiu afară, în grădină la tăiat trandafiri și plantat floricele. E o zi frumoasă, cu soare, dar mie încă mi-e frig și simt că-mi dă târcoale o răceală ( iar - a nu știu a câta pe acest an)  așa că am amânat lucrările planificate. Floricelele, unele cumpărate, unele primite de 8 martie, stau bine într-o cădiță cu apă. 

🌺 Au început să înflorească brăndușele albe, doar trei momentan. Ieri dimineață abia erau deschise, dar la prânz deja erau o frumusețe. 

Abia aștept să văd tot rândul înflorit, dar și pe cele portocalii și albastre. Momentan se văd doar răsărite.

🌺 Am văzut la o doamnă iubitoare de flori multe ghivece cu brândușe înflorite. Am aflat că ea așa le păstrează, în ghivece mai mari ca să le știe locul și le scoate primăvara cât timp sunt în vegetație, apoi le depozitează într-un colț de grădină. Are și prin curte răsărite, dar mi-a spus că încep să se piardă. 



🌺 Am admirat și o albinuță harnică printre brândușe. E clar că vine primăvara.

 

🌺 Daruri. Nu pot să închei fără să vă arăt niște mărțișoare croșetate superbe primite de la o doamnă tare dragă mie. Mulțumesc mult, Camelia.

🌺 La final vă urez o zi frumoasă și spor în tot ce v-ați propus.


14 comentarii:

  1. Chiar un maraton ai avut, cu atat de multe ornamente si felicitari!
    Florile din cadita cu apa sunt atat de multe si de frumoase!! Si cadita e frumoasa, asa albastra si ondulata! Mi se pare mie sau ai si un dafin pe acolo?
    Ce multe branduse ai! Cum ai grija de ele vara? Acum mai multi ani am cumparat de cateva ori branduse, dar in timpul verii le-am pierdut. Eu stau la bloc, le-am tinut in balcon si le udam din cand in cand, dar nici una nu a supravietuit. Acum am si o gradina, le pot asigura conditii mai bune, dar nu stiu ce le-ar putea face sa supravietuiasca verii. Am vazut si eu albinute de vreo trei saptamani deja, s-au grabit sa iasa!
    Martisoarele sunt intr-adevar foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cădița este de fapt „ladă petru nisip” luată de la raionul de copii într-o vară. O folosesc ca piscină pentru câini în timpul verii. Da, e și un dafin acolo. L-am primit de la mama.
      Doar brăndușele albe sunt ale mele. Le-am pus în pământ și an de an ies mere acolo. Dar e un loc în care nu prea trecem/sapăm. Doamna care e proprietara celorlalte mi-a spus că și la ea, pe unde trece des u pre mai apar. De asta a început să le țină în acele ghivece.

      Ștergere
  2. ♥ multumim pentru martisoare (incep cu sfarsitul ☺)
    eu cred ca toti suntem un pic obositi, de la vremea schimbatoare. Dar... stai sa vezi cand soarele va avea mai multa putere, ce activi vom deveni! Precum albinutele tale ☺
    Eu am brânduse si ghiocei peste tot in curte, nu scoatem niciodata bulbii! Nici narcisele. Doar lalelele le-am plantat acum cativa ani in jardiniere (am vreo 8 metri de jardiniere) pentru ca intr-adevar bulbii se adancesc tot mai mult si soiul de lalea se salbaticeste. Asa, le-am plantat in jardiniere, dupa culori si forma aranjate frumos si dupa ce au inflorit, le lasam frunzele sa traga seva inca pana in iulie, apoi taiem tot ce este deasupra pamantului si depozitam jardinierele intr-un loc cu multa umbra. Acum, in martie, mai adaugam pamant proaspat si punem jardinierele de-a lungul terasei. Noi avem curtea orientata spre sud si avem soare toata ziua - atunci cand apare dintre nori ;-)
    Un weekend cu relaxare si odihna, draga Niko. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât de adânci sunt jardinierele tale cu lalele? Am pus intr-un an si zambile și lalale în jardiniere și le-am cam pierdut.
      Un week-end minunat, dragă Carmen.

      Ștergere
    2. Jardiniere normale, 20cm late, 120 cm lungi si 20 cm adanci.
      Sunt superbe lalelele mele in fiecare an.
      Inainte le scoteam in vara, le puneam in pivnita pana in noiembrie si apoi le plantam din nou... Asa am pierdut multe lalele.
      Pupici 😘

      Ștergere
    3. Cam la fel de adânci sunt si ale mele, dar probabil nu le-am îngrijit eu tocmai cum trebuie.O să mai incerc varianta asta. Multumesc.

      Ștergere
  3. "Tremendous article! I really appreciate the depth and clarity of your writing."
    ittelkom jakarta

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand, multa sanatate!!! Fie sa le pacalesti (orice ar fi raceli, gripe, viroze etc - apropo, sunt din plin si forme uratele... in plus chiar m-am indispus acum cateva zile; o doamna venise din spital cu sotul - la internare cov negativ, dupa externare nu a ajuns bine acasa ca s-a pozitivat, clar s-a captusit de acolo, mai ales ca nu prea se poarta masca si nu se respecta nimic - orice s-ar spune, are si masca rolul ei, ca nu degeaba japonezii o poarta de atata amar de vreme ca sa ii protejeze pe ceilalti cand sunt bolnavi, dar explica-i asta romanului. desigur, probabil ca au si masti calitative, nu ca astea de se gasesc pe aici.. dar zic doar... ah si ma enervasem ca a sunat la salvare ca sa il ia in evidenta si i-au zis ca nu mai trebuie si ca si ea, desi e contact direct, poate merge la servici si unde vrea linistita......... eram si eu si mama si doamna .. fara cuvinte. si te mai miri de ce e ce e... ;)))).

    Primavara e atat de frumoasa. Cand eram mica, stiam doar de branduse mov ... apoi am vazut rar cocarai mov si albi si apoi branduse albe,, sau galbui.. :)). sa te bucuri de ele - chiar ai putea incerca sa pui in ghivece din alea mai lungi :D. Pfff.... cred ca am ratat anul acesta iar momentul. Voiam sa imi aduca ai mei cateva floricele cu bulbi (albastrele, ghiocei, branduse, cocarai.. ceva acolo :))).

    Sunt foarte frumoase decoratiunile de perete cu 8 martie!! Imi place mult ideea asta si imi aminteste de gazebo parca ii spune? ghisocurile sau peretii aceia facuti pentru trandafiri sau alte planutute agatatoare.

    Ce frumos ai pus florilcelele in floricica mare albastra. eu asta vad:))) o floare mare albastra... iubesc zambilele, dar cele care sunt acum in comert sunt foarte tratate... :(((. Adica cum sa zic, au un miros innecacios. Cam tot ce e pe la magazine ...
    Am incercat insa sa pastrez bulbul si sa il scot primavara si ghici... nu mi-a facut rau. Mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu parfumul, ca sunt puternice, dar parca era alta planta - pusa in pamant netratat... Si atunci mi-am confirmat inca o data ipoteza ca sunt extrem de tratate sa reziste in magazin. :( Pacat - pentru ca expun la un potential pericol pe toata lumea, doar pentru profit.

    Martisoarele crosetate sunt superbe!! :D
    Pup!!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot să spun...noi ca români am avut noroc cu carul în ceea ce privește perioada de pandemie că nu a fost atât de grav ca în alte tări la cat de putin s-au respectat măsurile de prevenție. Din păcate au fost aplicate si detul de prost si ajungi in situații precum cea expusă de tine.
      Si eu stiam doar de brăndușe mov, la fel cum stiam de Regina nopții doar albă. Acum am descoperit că amblele ar fi de foarte multe culori.
      Gazebo stiam ca sunt chiosculețele acela fără pereți de prin parcuri, Cred ca de la ele a plecat ideea acestori grilaje pentru flori. Am văzut făcute din fier cu un ghiveci atasat la bază.
      O floare cu floricele. Interesant. Mai am una ca o scoică, spartă, pusesem lalelel in ea, dar au dispărut și acum am mutat tot niste flori cu bulb. Să vedem cât vor ține și acestea.
      Weekend plăcut!

      Ștergere
  5. Sa te bucuri de toate infloririle si de martisoarele primite!
    Si de cele realizate de voi. Ghivecele cu branduse sunt de vis.
    Azi am vazut ca magnolia din piata are boboci si unii sunt partial deschisi.
    Superb anotimpul, insa cu multa munca in gospodaria voastra.
    Ai grija de tine, Niko! Pup. 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, e multă muncă, dar trebuie să fim optimiști și să vedem partea bună. Ca de exemplu că efortul fizic ajută la menținerea siluetei.
      Weekend plăcut Suzana!

      Ștergere
  6. Un jurnal ce vorbește despre o perioadă destul de încărcată în activități...
    Deja cred că este cald pe la tine pentru că ai brândușele minunat înflorite ❤️
    Spor la munca cu floricelele👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ziua chiar este foarte cald, deși noaptea încă sunt temperaturi în jur de 0 grade. Dar sperăm să se tot încălzească.
      Spor și la tine să fie!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!