marți, 28 martie 2023

Suport creioane împletit din blugi - Transformări creative martie (3)

  Anul acesta ne-am propus să reducem din poluarea pe care o creăm zi de zi, reciclând cât mai mult posibil și folosind în creațiile noastre materiale reciclabile. Astfel a luat naștere calendarul recreativ din 2023, Transformări creative. În fiecare lună vom lucra cu un material ce se poate recicla.

Luna martie are ca obiectiv transformarea cutiilor metalice, ce și-au îndeplinit scopul inițial, în obiecte decorative sau cu scop practic.

Ultima temă impusă a lunii martie se numește „Minim două” și presupune folosirea a minum două cutii metalice pentru transformările creative. Rămâne la alegerea noastră dacă cutiile formează împreună un singur obiect sau sunt parte dintr-un set.

Inițial gândisem aceste suporturi de creioane pentru ultima temă, Fii creativ!, dar cum idea mea pentru tema numărul trei nu prea vrea să se materializeze, iar ele fiind două deja, relativ asemănptoare, le voi înscrie pe ele la tema Minim două și mai vedem după ce mai facem la ultima temă Acesta e motivul pentru care în poza cu materialele necesare apare o singură cutie metalică


Aveam niște resturi de denim rămase de la scurtarea unor blugi pentru cea mică, pe care i-am tăiat fâșii de 2 cm lățime folosind cutterul rotativ și o riglă de lemn (intre timp am găsit una metalică și abia astept s-o probez). Fiecare rest de pantalon a fost descusut cu atenție în două bucăți și tăiate una pe verticală și una pe orizontală, obținând astfel fâșii de două dimensiuni.  Apoi cu pistolul de silicon al lipit fâșiile de denim mai scurte pe cutia de conservă începând din partea sus. Cu cele mai lungi am realizat împletitura în jurul cutiei.
Una din cutii a primit și decor, niște floricele din semințe de dovleac, rămase de anul trecut de la provocarea Materiale din natură - Semințe


12 comentarii:

  1. o daaa, imi place impletitura din fâsii de bluejeans!
    foarte dragute suporturile tale de creioane! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Carmen. Nu am mai făcut până acum, dar îmi place enorm cum a iesit.
      Noapte bună!

      Ștergere
  2. Super fain ti-a iesit impletitura de blug!! Ce interesant se vede! Si cat de fain ai ornat :D.
    Si eu imi scurtam asa blugii pana cand mi-a venit din intamplare o idee (pentru ca nu voiam sa tai pantalonii aceia.. si le-am facut cumva tivul ridicand putin partea in plus in sus - ca un fel de .. cum sa zic alt tiv? O sa caut cele doua perechi - Vreau sa iti zic ca dupa aia, nu am mai scurtat nimic. Bine ca nu am facut eu, o doamna care avea masina.. dar pe langa faptul ca imi alungea cumva piciorul (nu ma facea sa par mai micuta decat eram, cum se intampla la scurtatul obisnuit, mai arata si foarte fain). Cred ca am o poza pe facebook sau chiar doua cu pantaloni modificati asa.

    Dar mai am si eu bucatele de la pantaloni scurtati (de la Mami / de la mine). Si sunt foarte utile acum - plus ca mai am cateva donatii de la Tati - el mi-a donat acum niste blugi, pe care i-am folosit la proiecte.

    Va trebui sa imi fac si eu niste organizatoare de gen. Am niste cutii, dar as prefera si ceva de gen, pentru cand lucrez la un proiect sa am la indemana ce imi trebuie).

    Felicitari !! Pup cu drag - sa te bucuri de ele - sunt foarte dragute :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi imaginez cam ce zici cu tivul pantalonilor. Însă nu merge parca la orice pantalon. Eventual trimite-mi pe mail o poza sa vad cum ați făcut. Trebuie să mai caut să vad daca mai am așa rămase de la blugi că aș vrea să mai fac astfel de suporturi.

      Ștergere
    2. M-am uitat acum pe fb la cele doua poze in care teoretic se vedeau tivurile si nu stiu cat de bine se observa, dar! Cand dau de una dintre cele trei perechi ii fac poza si iti trimit (insa nu stiu cand va fi si asta... :)) Dar sigur cand dau de ei le fac poze, doar cand ii vad si imi amintesc.

      Ideea este ca pastram tivul vechi si ridicam in sus blugul dar fara a il pune fix la glezna, ci putin mai jos (ca sa vina bine si pe toc si sa nu atarne pe pantof sport.
      Cele trei perechi au fost destul de diferite- cei alb unt blugii mai grosuti ca material (croi drept), cei maro blugii grosi dar mai molicel materialul nu asa batos iar pantalonii de material subtirel tot drepti.
      Puuup

      Ștergere
    3. Da, cred că e exact ce-mi imaginam si merge doar dacă nu ai foarte mult de tăiat din pantaloni. La noi nu prea se pretează tehnica asta.

      Ștergere
  3. Arata foarte elegant! Sunt fan "denim"! 😊
    Pare usor de facut dar... cand imi amintesc ce impletitura desirata mi-a iesit cu nu nu mai stiu ce tema... Mmmvaaai! 😄 Nu mai zic ca e usor de facut!
    Floricelele confera suporturilor eleganta si dragalasenie. Felicitari! 💐

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am fost fan în liceu, aveam și geacă de blugi. Apoi am trecut la polul opus. N-am mai purtat blugi de vreo 20 de ani, utima pereche o luasem în facultate. Dar mi-am luat o pereche acum vreo doi ani. O mai port din cand în când, dar nu am devenit fan.

      Ștergere
  4. Ce idee deosebita sa faci din fasii. Arata mai altfel, decat daca ar fi materialul intreg. Si accesoriul floral. completeaza minunat. Ca sa nu mai spun ca poti prinde cu vreo agrafa niste mici jucarele pe exterior! Felicitari Niko! O zi frumoasa! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut ideea asta acum vreo 6-7 ani pe un blog pe care îl urmăream (http://handmadeina.blogspot.com/), dar nu aveam materialul necesar pe vremea aia ca să fac. Acum încerc să recuperez.O ideea super cu agrafele de care zici. Multumesc.

      Ștergere
  5. Ti-au ieșit foarte bine! Am făcut și eu mai demult, dintr-un ibric metalic rămas fără coadă și din două culori diferite de blugi, un suport de creioane. Îl am și acum, iar în weekendul trecut când căutam niște poze am dat de prima lui poză, pe care am și publicat-o atunci pe blog...hihi
    Felicitări! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut împletituri din două culori de blugi pe net, arată minunat. Din păcate nu am avut decât o singură culoare, de la o singură pereche. Dar se preconizeaza că în viitorul aropiat să fiu aprovizionată cu ceva materiale de pe la blugii fetelor.
      Mulțumesc.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!