duminică, 23 octombrie 2022

Sticlă de vin decorată cu semințe - MdN(3)

În calendarul Recreativ , săptămâna a treia din etapa materialelor din natură mi se pare cea mai ofertantă ca idei de lucru deoarece lucrăm cu șemințe. Sunt atât de multe idei frumoase că poate nici nu și ce să alegi, în ce direcție să te îndrepți. Tablourile cu semințe de bostan sunt unele din preferatele mele.

Am adunat câteva idei de lucru cu semințe aici.

Tabelul pentru înscrierea lucrărilor participante este aici.


În cazul meu nici nu se punea problema ce anume să fac la acest proiect, alegerea fiind oarecum făcută când am început seria de sticle de vin decorate. Am continuat în același stil, cu sticla înfășurată în sfoară de cânepă (iută), pe care să aplic un desen din semințe.

Îmi plac enorm floricle ce se pot face din semințe de bostan, dar totodată și culoarea boabelor de porumb și contrastul pe care îl creează acestea cu cânepa. Mă găndisem inițial să fac doar trei floricele pentru sticlă, dar mai întăi trebuia să testez  că le pot face. Am încercat diverse variante și am pus fetele să voteze


Varianta preferată a fost cea cu boabe de porumb și boabe de piper negru în centru. Am rămas cu o serie de floricele din semințe de bostan pe care sper să le folosesc în alte proiecte


De la trei flori am ajuns la opt așezate în spirală, asezonate cu ”frunze” din semințe de bostan


Și bine-nteles, nu puteam să ratez momentul și să nu fac o sticlă ”sporul casei”. Sunt conștientă că în aceste sticle se pun semințe/boable cu o anumită semnificație, dar nu m-am documentat asupra subiectului, doar am folosit ce aveam la îndemână. Singurul căruia îi cunosc semnificația este grâul (belșug) din care se pare că am pus din plin.


Săptămâna trecută a fost:

MdN(2) - Cafea


Săptămâna viitoare vor fi : coji de ou

10 comentarii:

  1. Foarte frumos ti-a iesit. Am facut si eu o sticluta cu sporul casei, acum cativa ani, dar avea doar 250 ml.
    Imi place cum creste colectia. Chiar a meritat efortul!
    Banuiesc ca toata familia e incantata!
    O saptamana frumoasa, Niko!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Am mai făcut sporul casei, adică fetele la școală. Locuind la sat, la curte, avem avantajul de a deține tot felul de semințe și în cantități mai mari.
      O săptămână frumoasă și ție

      Ștergere
  2. Suuuuperb! Toata stima! Floricelele din boabe de porumb se asorteaza excelent cu sfoara! Floricelele din semintele de dovleac sunt foarte reusite!
    Vazand sticlele una langa alta m-am gandit la un el si o ea - el e cu florile din porumb, ea are parul coafat in fundita si diadema floricica.
    Pe unde tot umblu am mai vazut sticle "sporul casei" dar n-am stiut ca sunt numite astfel - in mintea mea erau doar ornamente. Nu vreau sa zic, dar zic: poate reusesc si eu sa fac o astfel de sticla plina cu seminte. :)
    Spor in continuare si distractie frumoasa in vacanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil și eu o sa le vad la fel de acum înainte.
      Mulțumim, Diana.

      Ștergere
  3. Uau, îmi place mult cum au ieșit! Ce bine arata floricelele din boabe de porumb!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Și nouă ne-au placut tot cele din boabe de porumb.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!