sâmbătă, 15 octombrie 2022

Sticlă de vin decorată cu boabe de cafea - MdN(2)

  

Continuăm calendarul Recreativ cu a doua săptămână din etapa materialelor din natură. În acestă săptămână lucrăm cu cafea fie preparată, fie boabe. 
Câteva idei de lucru cu cafea găsiți pe blog aici.
Tabelul pentru înscrierea lucrărilor participante este aici.

Alegerea mea pentru acest proiect a fost bine-nțeles cafeaua boabe, nu cred că aș fi reușit vreo pictură rezonabilă cu cafea lichidă în diferite nuanțe. 

Deasemenea doream să continui cu sticle decorate așa cum mi-am propus la începutul acestei etape. Să îmbrac sticla în sfoară a fost cel mai simplu. Mai greu m-am decis cum anume să folosesc boabele de cafea.

Într-un final am ales să decorez sticla cu un pahar de vin. A fost ușor să formez paharul din boabe de cafea, pe hârtie, mai greu pe sticlă. Am rezolvat problema cu un șablon în formă de pahar cu ajutorul căruia am putut trasa conturul pe sticla îmbrăcată în sfoară. Pe contur am lipit cu pistolul cu silicon boabe mai mari de cafea, iar vinul din pahar este format din boabe mai mici.

Pe gâtul sticlei am mai lipit câteva boabe care să sugereze un strugure, dar poate fi interpretat și ca o floare mai ciudățică.

Sticla este pusă în cutia cu boabe de cafea, doar pentru poză. 

MdN(1) - Pietricele

4 comentarii:

  1. Arata foarte profesionist. Imi place! Vei avea o colectie pe cinste si deco dar si
    sarbatoreasca! Bravo Niko!
    O saptamana cu spor.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asta și intenționez să fac, un set de sticle decorative. Acum incerc sa fac cumva să le și ”leg” printr-o temă și descopăr că nu e atât de simplu.
      O săptămână spornică și la tine.

      Ștergere
  2. Frumoasa foc sticla ta infasurata in sfoara! E faina aceasta idee a "seriei"! La final vei avea un set frumos si elegant! Si prezentarea e foarte eleganta! Felicitari, Niko!

    Cand am inceput sa lipesc boabe de cafea ma gandeam ca tocmai scrisesem (cu alte cuvinte) ca-mi pare dificila operatiunea de-a inveli in sfoara o sticla, dar... lipind boabe dadeam marunt din buze si-mi ziceam ca s-ar putea sa fie mai simplu sa infasor o sticla in sfoara. 😊
    Spor in bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ii scriam și Suzanei, sper să reușesc să creez acel set de sticle decorate.
      Din experienșa mea, e mai ușor să înfășor sfoara pe sticlă, pentru că lucrez cu aracet și cu pensula, decăt să lipesc boabele de cafea cu pistolul cu silicon.
      Spor și ție!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!