marți, 11 octombrie 2022

Reguli pentru un an școlar mai bun

Anul școlar a început deja de ceva vreme, de altfel ne apropiem de finalul primului modul. Am găsit salvate prin calculator un set de reguli, mai bine zis sfaturi, îndemnuri pentru un an școlar mai bun. Cred că se poate aplica și în alte domenii, nu doar școala. Nu mai știam de unde e poza, dar mă bucur că a fost semnată, astfel am putut să regăsesc un blog pe care îl urmăream când erau fetele mai mici


sursa


8 comentarii:

  1. Mai degraba sunt idei valabile in orice context al vietii. Foarte bune!
    Multumesc Niko! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa am zis și eu Suzana, se pot aplica în aproape orice domeniu.
      O seară frumoasă!

      Ștergere
  2. Ca zici de anul scolar... Poate o fi mai bine pentru copii cu aceste module, desi parerile profesorilor sunt impartite - in "statistica personala" balanta inclina spre "nu pare mai bine"... in sensul ca e posibil ca si mai multi sa nu mai invete dupa ce au primit nota/calificativul la o materie sau alta.

    Cat despre excelenta lista cu cei 20 de pasi... Am zambit larg la nr. 12. Cred ca voi ameti facand piruete. 😊
    Zile senine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tind să fiu in tabăra celor care zic ca nu e bine. Așa cum prevăzusem, săptămâna asta și următoarea sunt pline de lucrari ca se incheie modulul si trebuie minim o nota pe modul. Să vedem dacă se repetă și istoria de anul trecut cand în vacanțe și zile libere primea și mai multe teme ca de obicei, pe motiv că au liber și au timp să le facă.
    Diana, ne luam de mâna și amețim împreună.
    Zile senine și ție!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca am ajuns abia acum. Voiam sa fiu prezenta la articolele tale noi si am neglijat acest articol in ideea ca tot aflu la un moment dat.

      Cred ca "vacante/zile libere" sunt sunt... incompatibile cu "teme pentru acasa". Stiu ca nu toti copiii sunt/erau ca mine, dar cand aveam "teme de vacanta" le faceam mecanic (mama se straduia cu mine, dar mintea mea era oriunde, nu la teme) - ceva-ceva mi-o fi ramas in cap, dar cand incepea scoala invatatoarea/profesorii ne cereau doar sa le aratam "caietul de vacanta" - tarziu m-am prins ca as fi putut scrie acolo orice. :)) (si daca scriam, fix atunci - probabil - se apuca vreun prof de citit)
      Ma duc sa mai fac o pirueta! :)
      Multumesc! Spor in cele ce le ai de facut!

      Ștergere
    2. Să țtii că în vară am ajuns și eu să-i spun celei mici să nu mai facă toate exercițiile la fiecare capitol la matematică, ci să facă câte ceva la fiecare capitol, exercițiile alea mai ușoare de la început. Bine-nteles că nimeni nu i-a cerut caietul la control la începutul anului. Și nici la română nu s-a cerut chiar cu verificare la sânge.
      Acum că avem vacanță de toamna, pare că nu sunt chiar așa multe teme primite, majoritatea sunt cele obișnuite de la o zi la alta, dar au mai fost și derapaje pe la unele materii.

      Ștergere
  4. Nu sunt sigura daca a ajuns mesajul anterior - daca a ajuns, te rog sa il stergi pe acesta. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am publicat deoarece pe telefon nu mi-am dat seama de care comentariu spuneai. Acum sunt la laptop si banuiesc că e vorba de comentariul de mai sus, dar poate să rămână aici și acesta.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!