luni, 10 octombrie 2022

Regina nopții

 Am redescoperit-o într-un colț de grădină, bogat înflorite. Am recunoscut-o de când a răsărit prin vară și am tot ocolit-o când am curățat de buruieni, dar uitasem de ea. Până  în seara asta, când mi-a atras atenția o mare de alb.





6 comentarii:

  1. Am doua ghivece cu regine! Am avut din seminte, au facut flori, au cazut prea repede sa faca seminte,
    dar radacinile au dat alte plantute. Poate ajung si la flori daca au parcurs acest drum!
    Sunt minunate! Pup si noapte buna! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am reușit să crec regina nopții din semințe. Am mai cumparat răsad și le-am plantat în grădină sau ghivece, dar nu au răsărit anul următor cum făceau la bunica. Astea au crescut singure într-o zona cam neprielnică, unde e mai mult moloz, pe terenul cumpărat de la vecina. Sper să facă semințe și să răsară și anul următor.

      Ștergere
    2. Dupa experienta mea cu ghivecele, vor iesi din nou din radacini, daca ai grija sa nu le scoti.
      Asa cred.

      Ștergere
    3. Momentan, în locul respectiv chiar nu am de gând să sap, deci nu pot decât să sper că vor răsări și anul următor. Voi incerca să mut din ele atunci. Mulțumesc ca mi-ai povestit experiența ta cu ele.

      Ștergere
  2. Frumusetile acestea de Regina noptii m-au ocolit total anul acesta! 😊 Anul trecut am avut cateva fire cu doar cateva flori, dar se simtea parfumul... Anul acesta am plantat seminte "cu lopata" sperand la "tufe de Regina noptii si parfum in casa seara... M-am ales cu tufe = multe frunze. 😊 Am pus cam tarziu semintele si n-or mai fi avut timp sa se dezvolte. Am mutat in casa vreo doua ghivece cu... frunze - poate ma aleg cu flori, de Craciun! (Craciunelul a inflorit prin iulie, parca!) 😊
    Fiind in gradina, florile tale de Regina noptii cred ca vor iesi anul viitor - la mama in gradina ies an de an (mai pune ea seminte, dar numai pentru a fi sigura ca nu ramane fara florile acestea parfumate) 😊
    Spor in toate! Zile senine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si crăciunița mea înflorește când vrea ea, numai de Crăciun nu. Anul acesta cred că prin martie.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!