luni, 3 octombrie 2022

Provocare : Căminul tău un colț de rai

Prima dată am citit despre această provocare ieri, la Andreea, dar n-am apucat să studiez pe îndelete toate detaliile provocării. Plecțnd din fața laptopului cu treburi, am și uitat de ea până seara când am găsit-o și la Corina. Se pare că e o provocare de octombrie inițiată de Irina cu mulți ani în urmă și la care ele răspund an de an în această lună. Și nu ar fi ele singurele. Detaliile amănunțite le găsiti atât pe blogul Irinei - Dulce casă, cât și pe al Corinei - Prima zi.
La prima vedere mi s-a părut că nu e de mine, mai ales că luna asta m-am provocat singură, eu pe mine să scriu câte un articol pe zi, indiferent că e filă de jurnal, MFC, sau recreativ. Și azi chiar aveam în plan să fac un articol despre lucrările înscrise la provocarea recreativă Back to school, de luna trecută, dar pănă să încep să lucrez la el, am intrat pe bloguri, iar răspunsul Corinei la comentariul meu de ieri, m-a convins că nu sunt chiar așa departe cum credeam de aceasta provocare, că nu va fi chiar așa de dificil să o fac într-o anumită măsură, mai ales că o pot împleti cu provocarea mea.
Iar cum azi am intrat într-o pauză după o zi obositoare de așteptat prin Fundeni,  am nimerit fix în ziua începerii anului universitar și cum doctora noastră e atât profesor universitar cât și megegerul spitalului ... a venit ceva mai tărziu la consultații. Cum spuneam, se pare că pauza pe care mi-a luat-o revenind acasă se potrivește cu ”Încetinirea ritmului”, tema acestei săptămâni. La ora asta târzie, nu am cum să mai achiziționez o lumănare, dar aveam un set în casă care își aștepta rândul. Este el cu inimioare, dar culorile se potrivesc toamnei, așa că va funcționa pentru mine. Am adăugat lângă și cartea pe care am început-o azi la recomandarea domnișoarei mele, o voi considera un moment de relaxare ori de câte ori voi citi din ea, un fel de încetinire a ritmului.

Nu toate detaliile provocării mi se potrivesc,așa că mă voi rezuma doar la ceea ce cred că pot face:

SĂPTĂMÂNA 1 - SPUN STOP
Saptămana aceasta lucrez la încetinirea ritmului
Provocarea : Cumpără o lumânare deosebită și așeaz-o în punctul central al casei tale. De câte ori o vezi, fă o rugăciune pentru pace, pentru liniște și amintește-ți să încetinești ritmul

SĂPTĂMÂNA 2 - FAC ORDINE
Saptămana aceasta îmi examinez viața și casă și fac ordine
Provocarea : Alege un colț din casă unde domnește dezorganizarea și dezordinea și pune-l la punct. Continuă cu restul casei și cu problemele și relațiile din viața ta

SĂPTĂMÂNA 3 - MĂ CONECTEZ
Saptămana aceasta mă reîntorc la mine
Provocarea : Cumpără-ți un caiet drăguț sau un jurnal, o agendă care să te inspire și scrie zilnic în el câte trei pagini. Nu contează ce, scrie tot ceea ce-ți trece prin cap, fără să te gândești prea mult

SĂPTĂMÂNA 4 - MĂ ODINESC
Saptămana aceasta pun odihna pe lista de priorități
Provocarea :când ajungi acasă de la serviciu, fă-te comodă, pune-ti o muzică liniștitoare.

SĂPTĂMÂNA 5 - MĂ RĂSFĂȚ
Saptămana aceasta sunt bună și iubitoare cu mine
Provocarea : răsfață-te în fiecare zi cu ceva

Probabil pe parcurs mai modific câte ceva după nevoile mele.

14 comentarii:

  1. ☺️mă bucur că participi și tu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Andreea. Sper să fie până la final, chiar și în varianta mea simplificată.

      Ștergere
  2. Am participat si eu acum multi ani.
    A fost o mare placere, intr-adevar.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mul'umesc că ai împărtășit acest feed-back cu mine. Mă ajută să mă țin de provocare.

      Ștergere
  3. Îmi place provocarea. Și voi încerca să urmez și eu îndemnurile din aceasta, fix așa, pe săptămâni... Încep cu încetinirea ritmului. :) Îți mulțumesc, Niko, și mult succes îți doresc, să te ții de ce ți-ai propus!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes si tie Cri la aceasta provocare. Cred ca va fi chiar placuta.

      Ștergere
  4. Niko, am si eu o intrebare legat de tabele. Am constatat ca dupa ce ma loghez nu apar 'x'-urile alea care imi permit sa anulez o inregistrare gresita a cuiva. Ai vreo idee ce pot sa fac? Multam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea am fost in situatia de a sterge, dar cred ca te referi la acel x rosu care aparea odata pe pagina blogului. Insaa stiu că am sters folosind site-ul lor. Intru pe tabelul pe care il doresc si acolo am lista cu toate intrarile : sub ea este bunon Delete, sau in dreptul fiecarei intrări este optunea edit. Nu am incercat-o niciodata, dar am dat clik pe ea si imi apare că pot schimba fie numele fie linkul.

      Ștergere
    2. Multumesc mult. Uitasem de tabelul lor. Nu mai apar x-urile, nu stiu de ce.
      ❤️😘

      Ștergere
  5. Oooo! Asta da provocare! 😊 Succes in ce-ti doresti! ❤

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca participi pana la urma. E o provocare pentru suflet intr-o luna destul de amestecata. Si e versatila. Important e sa ne facem timp sa ne bucuram sufletul indiferent de vreme sau de vremuri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu m-ai convins până la urmă, cu pauza de relaxare care e scurtă și se potrivea cu ziua mea de ieri. Partea aia cu sufletul nu știu cât o s-o respect, mai ales in saptămana cu jurnalul. Chiar mă gândeam să o înlocuiesc cu căutarea unor versuri care să mi se potrivească.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!