luni, 31 octombrie 2022

Sticle de Halloween

 Azi cei care doresc sărbătoresc sau au sărbatorit deja Halloweenul. E atât de târziu deja că nu cred că reușesc să termin de scris până la miezul nopții.

Personal nu sunt nici pro,, nici împotriva acestei sărbători împrumutate. Dar de când am copiii la școală, inevitabil au discutat și au vorbit la orele de engleză și despre Halloween. Așa au apărut și activitățile de craft cu acest specific și chiar și petreceriele cu costume specifice. Oricât aș fi fost împotriva sărbătoririi, era imposibil să le interzic să-și facă temele sau să nu le las la petrecerile organizate fie la școală fie pe la cluburile de dans pe la care au mai activat.

Acasă nu prea am ”sărbătorit”. Anul trecut am scultat primul dovleac de acest fel și chiar luasem doi dovleci să ne distrăm și anul acesta, dar fetele au zis pas. Îi preferă naturali, ca decor de toamna pentru luna noiembrie și la final să-i facem plăcintă. Chiar așa, din dovleacul de Halloween se pot face placinte? E diferit de dovlecul meu plăcintar.

În rest mai luăm ceva decorațiuni care reprezintă de obicei tot dovleci. Dar din cauza începerii școlii nu prea am avut chef de sărbătorit și decorat în acest an.

Pentru că zilele trecute am făcut pentru povocarea Materiale din Natură, sticlele cu coji de ouă și șervețele, mi-am adus aminte și de șervețelele specifice Halloweenului.  Așa că mi-am pregătit niște sticle și pentru acestea, dar fără sfoară și fără coji de ou. Doar date cu grund.


Șervețelele nu se potriveau perfect pe sticle, partea de la gât rămânând albă și chiar și o porțiune în spatele sticlei.


Nu prea aveam cum să remediez problema folosind bucăți de serveșel astfel încât să și arate bine, prin urmare am scos artileria grea și m-am apucat de pictat.

Iar pictatul a necesitat etape: mai întâi fundalul


apoi detalii care să se potrivească cu imaginile de pe șervețele


Pata portocalie de deasupra fantomiței pictate de mine ar fi trebuit să reprezinte capătul tunelului din care iese fantomița, dar de câte ori mă uit la sticlă, pare că fantomița mea poarta un mare fes portocaliu.

În final, fie că decideți sau nu să sărbătoriți Halloweenul, activitățile creative cu acest specific sunt la fel ca orice altfel de activitate recreativă, frumoase și distractive.

8 comentarii:

  1. Baaaauuuuu! 😊
    Cat sunt de frumoaseeee! Imi plac de numa'! Zambesc larg! Fantomita e o scumpa! Un puisor de fantomita, care nu stie care-i sunt "atributiile". 😊
    Fix la "fes" mi-au ramas ochii - si neuronul - si-am zis ca-i super simpatica! Acum stiu despre ce-i vorba, dar tot "fes" vreau sa fie ('ca nu s-a trezit, micuta, la realitatea de fantomita) 😊
    Felicitari, Niko! Da' stiu ca-ti iese tot ce vrei!
    N-am idee daca din dovlecii care se cioplesc se poate face placinta.
    De sarbatorit, in mod special, nici noi nu obisnuim, dar cand a fost vreo ocazie n-am refuzat si ne-am distrat. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, sincer, Diana și eu o văd din ce în ce mai mult numai cu fes, am vrut-o fantomiță plutitoare ca cea de pe serveșel dar mă uit la ea și pare un grăsunel cu mers greoi, cu scufie pe cap ca un bătrânel ce deschide ușa unui musafir ce a sosit fix când vroia să se bage în pat.

      Ștergere
  2. Ti-au iesit tare frumos. Recunosc ca este o sarbatoare ce nu imi spune ceva bun si parca are ceva sinuos si nerezonant cu mine. Insa colectia de sticle a crescut frumos. Felicitari, draga Niko!
    Un noiembrie cu spr si inspiratie! Pup. ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi plac foarte mult cum ți-au ieșit!
    Nici eu nu sărbătoresc halloween,dar îmi place să creez decorațiuni. Cel mai mult îmi place să sculptez dovlecei, anul asta nu am reușit nici decorațiuni să fac si nici dovlecei sa sculptez.
    O zi frumoasă de noiembrie să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine chiar nu m-a prins sărbatoritul, nici măcar nu știu ce înseamnă cu adevărat, dar nici curioasă nu sunt. Dar îmi place să fac decorațiuni, așa cum zici și tu. Iar cțnd îți plce să faci astfel de lucruri inevitabil încep să te tenteze și cele legate de o astfel de sărbătoare.
      Un noiembrie minunat să ai și tu.

      Ștergere
  4. Cat de frumoas au iesit!! Imi place asa mult portocaliul folosit !! Eu am crezut - pana sa citesc, ca asa ti-ai propus tu sa le decorezi - ah si pana sa spui de fesul portocaliu, nu ma gandisem la aceasta posibilitate :))))))))) Eu vazusem ca parte de decor.
    Cred ca ai o colectie maricica de sticle :D! Mi-a pastrat si mie mami vreo 3 cred - sa vad insa daca le transform, par usor mate - deci cred ca as avea sanse cu ele.
    Cat despre sarbatorit - stii ca in copilarie faceam felinare din dovleac in perioada asta a anului? Nicio treaba cu H - era ceva romanesc. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colecționez sticlele astea de vreo 4 ani. Mai făceam câte una din cand în când, dar nu destule cât să eliberez locul. Îmi propusesem pentru acest an să fac în fiecare lună câte una, dar n-am reușit. De asta mi-am și impus ca la materiale din natură sa fac numai sticle.
      Eu nu am făcut în copilarie felinare din dovleac și nici alții din zona mea. Pentru mine este un obicei nou.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!