duminică, 9 octombrie 2022

Căminul tău, un colț de rai - Saptămăna 1

 

 S-a încheiat prima săptămână a  provocării lunii octombrie, o provocare începută acum 12 ani, după cum am aflat de la Corina. Provocarea aceasta se pare că a suferit ceva modificări față de direcția inițială, pe care eu nu am depistat-o nici acum și nici la începutul săptămânii, dar care oricum nu cred ca mai contează. Sunt niște lucruri pe care probabil nu le-am înteles exact cum ar fi vrut autoarea să fie inițial, dar oricum am zis că o voi adapta pentru mine. Și cum n-am gândit-o de ajuns de bine la momentul în care m-am hotărât să spun da provocării, am luat doar cu copy-paste temele săptămânale fără detaliile ce țin de dezvoltarea personală. Sincer am văzut-o mai mult ca pe ceva ce ține de confortul casei. Dar nu știu, undeva ceva nu se aliniază cum trebuie în capul meu.

Nu prea îmi place să încep provăcări și să nu le termin, deși anul acesta mi s-a întâmplat pe la provocările mele creative, și cum deja prima săptămână am respectat-o așa cum am înșeles-o eu, cred că voi încerca să continui, probabil în același mod sau cu ceva schimbări adaptate viziunii mele.

Prima săptămână ”Spun stop”, în care trebuia să încetimin ritmul, cerea să aprindem o lumânare și să ne luăm o pauză de relaxare. Mi-a plăcut acest ritual, de a aprinde zilnic câte o lumânare. Cele din setul pe care l-am ales luni se topeau destul de repede, dar mi-au ajuns pînă azi.


Luni, m-am relaxat citind







Marți am lucrat la proiectul cu pietricele






Miercuri a fost zi liberă, zi de relaxare cu muzică ambientală






Joi am savurat un pahar de suc bântuind prin blogosferă






Vineri, din nou un suc, niște napolitane și bujo-ul    






Sâmbătă, filme și goblenul cu diamante





 

Duminică, am aprins lumânarea de dimineață, odată cu candela și am continuat lucrul la goblen

 

Urmează săptămâna a doua, așa cum am găsit-o pe blogul Irinei, săptămănă dedicată curățeniei, lucru care se potrivește planurilor mele personale

SĂPTĂMÂNA 2 - FAC ORDINE
Saptămana aceasta îmi examinez viața și casă și fac ordine
Provocarea : Alege un colț din casă unde domnește dezorganizarea și dezordinea și pune-l la punct. Continuă cu restul casei și cu problemele și relațiile din viața ta

Ce aș modifica eu? Alege în ficare zi un colțișor mic în care nu ajungi des și pe care să-l (re)organizezi, cureți, etc...un sertar de rechizite, pervazul de flori, reașezarea garderobei...

10 comentarii:

  1. O saptamana ce este deosebita pentru sufletul tau, asa mi se pare. O lumanare aprind zilnic si ma simt tare bine asa.
    Spor in continuare la orice iti propui, Niko! Sincer simt ca si eu am nevoie de un stop, macar unul mic...
    Pup!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Suzana. Dar nu cred ca voi continua cu lumânarea aprinsă zilnic. Mai des eventual, dar nu zilnic.
      Probabil chiar ai nevoie de o pauză acum c să-ți încarci bateriile. M-am uitat pe provocare lui Becky de noiembrie și chiar e de muncă Seamănă cu adventul meu, doar că e vorba numai de felicitări. Mă tentează, dar nu știu dacă pot sa fac zilic ceva. Asta încă nu am înteles, trebuie postate zilnic?

      Ștergere
    2. Nu e obligatoriu, nici zilnic, nici toate. Insa imi propun sa particip complet. Incerc sa pastrez ritmul, pentru ca altfel e foarte complicat. Mi se mai intampla pana intru pe fagas. Uneori in weekend fac postari multiple, daca nu apuc in timpul saptamanii. de doi ani, Regula este a literelor. Poate ca unii participanti deja lucreaza la ele. Eu nu am vrut. Mi s-a parut o modalitate excelenta sa-mi imbunatatesc ritmul de idei si punerea in practica. Alta data au fost tehnici aleatoare. E obositor si pentru ca difera fusul orar. Noua ei postare e spre noapte.
      Deci nu e obligatoriu nici sa le faci pe toate nici zilnic. Linkul e deschis o luna intreaga.

      Ștergere
    3. A, atunci e oarecum mai usor. Din experienta mea cu adventul, lucrez mai usor mai multe in weekend si sa fac postari multiple, macar atat cat as putea face ceva. Inca o intrebare: am vazut ca tu dai detalii despre modul in care ai realizat felicitarea. E obligatoriu sau optional?

      Ștergere
    4. Nu e obligatoriu, insa o fac si pentru mine, sa nu uit! Nu prea imi place sa trantesc un proiect ce poate uneori are mai multe etape de lucru. 🙂

      Ștergere
    5. Nici mie, dar o sa vad cum ma descurc cu google translate.

      Ștergere
  2. prima data am preluat provocarea de la o bloggerita din america, Courtney, in 2010.Nu-mi vine sa cred, sunt 12 ani de atunci?!!!Doamne, cand au trecut ?! de-a lungul timpului eu am mai schimbat-o, am mai adaptat-o, dar a ramas o provocare centrata cumva pe camin si pe atmosfera casei.Dar stii cum e, cand mama e bine si casa e bine, si familia e bine :).Ma bucur ca participi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, iti dau dreptate, dar cel putin momentan as vrea sa ma centrez pe casa, iar eu ceva mai putin.
      Multumesc de vizita!

      Ștergere
  3. Cred ca am mai spus si cu alte ocazii: va admir pe toate cele care reusiti sa faceti fatza unor astfel de provocari! Nu doar ca administrati tabele care trebuie sa apara la "data fixa", dar mai si lucrati atatea! pe langa toate cele cotidiene!
    Imi imaginez ca as fi participat la saptamana unu... 😊 Butonul de stop l-as fi declarat stricat! Abia am reusit sa hranesc si sa plimb catelusa la ore aproximativ fixe... La saptamana doi... Ups! Nu mi-ar fi deloc greu sa gasesc un astfel de coltisor! 😊 mai greu e sa gasesc unul unde e organizare/ordine! 😊 Am facut unele schimbari... si n-am mai reusit sa ajung la capat cu ordinea! Nici nu vreau sa ma gandesc! Ar avea cine sa "rezolve", dar tot e nevoie de mine pentru a alege ce ramane, ce aruncam s.a.m.d.. Iar m-am luat cu vorba!
    Spor in toate cele bune! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai descris perfect situația la mine în această sâptămână. Nu apuc să termin unde am început că trebuie să fac în altă parte. Asez ceva în sufragerie ( am reușit să asez florile, dar mai am de aranjat niște rafturi), apoi mă întrerup fie că plec la școala, fie că trebuie să gătesc. Cât fac mancare mai așez câte un dulap/sertar, apoi câte ceva la etaj sau pe afară, în grădină. În curând trebuie să mă ocup și de curte să strâng ce e de strâns să ne pregătim de iarnă. În final de fapt nicunde nu e ordine pentru că nimic nu e gata de tot.
      Particip la aceste provocări ca să mă țin pe mine în priză și mai conectată cu blogul. Altfel m-aș lasa prinsă iar doar de treburi și ”aș uita” de el.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!