duminică, 1 octombrie 2023

Transformări creative - octombrie 2023

  Am ajuns la luna a zecea a calendarului provocărilor din 2023, un calendar al Transformărilor creative, în care încercăm să mai reducem din poluare dând o altă destinație obiectelor ce se pot recicla. În luna octombrie vom refolosi :

Tuburi de hârtie

Regulile generale ale transformărilor creative pot fi consultate în postarea de principală (aici). Reamintesc că sunt patru teme, 3 impuse și una la alegere. Fiecare obiect realizat trebuie să se bazeze pe reciclarea/transformarea unor tuburi de hârtie obținute de la prosoapele de bucătrie, hârtia igienică, rola de scotch, etc... Nu uitați de poza cu materia primă. Deasemenea, ordinea în care le faceți este la alegerea dvs (perioada din dreptul temelor este doar orientativă pentru cei care vor să facă un obiect pe săptămână).

Pentru lămuriri suplimentare, nu ezitați să întrebați.


Temele lunii octombrie:

  • Construcție (1-8 octombrie)
Porniți de la un tub de hârtie (sau mai multe) și contruiți din el un obiect decorativ/util precum: un copăcel, o vază, suport de creioane, căsuța zânelor/piticilor, figurine animăluțe sau altceva, turn/far, castel etc...

  • Inele (9-15 octombrie)
 Realizați un obiect decorativ/util folosind inele din tuburi de hârtie. Inele din tuburi de hârtie fie le aveți ca atare ( de ex de la role de scoth înguste), fie le obțineți prin tăierea unor tuburi de hârtie. Se va considera „inel” orice porțiune de tub de hărtine cu înâelțimea mai mică de 2 cm. Inelele se pot folosi fie întregi sub formă de inel, fie turtite, îndoite, pliate, tăiate. 

  • Decorațiuni de Halloween (16-22 octombrie)
Folosind tuburi de hârtie întregi sau tăiate/decupate/papier mache realizați decorațiuni de Halloween: fantome, dovleci, păianjeni, pălării de vrăjitoare sau chiar vrăjitoare, etc...

;

  • Fii creativ! (29-31 octombrie) tema dvs la alegere
La aceasta temă este permis orice ce pornește/folosește minim un tub de hârtie sub orice formă o considerați necesară.



  • Lucrări realizate după data de 31 octombrie 

 Tabelul va fi deschis până pe 10 noiembrie


16 comentarii:

  1. Toate tubiurile de hartie sa vina la mine :)))))))). Ah stai... ca leam in baie.. :O. Va trebui sa o rog pe Mami sa se sacrifice sa mi le aduca din dulapior... pentru ca la noi in baia mare INCA mai miroase absolut oribil (a subsol infect, coloana imputita...) si ultima data cand a vorbit mama cu administratora i-a zis ca ei au rezolvat inundatia si e totul ok... e de la noi :)))))))) De la noi e sigur :)))).
    Vrajitoare deci? :))
    Abia asteptam sa vad la ce te-ai gandit... imi face bine sa am macar cateva proiecte pe luna... :*
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucură mult entuziasmul tau. Sper să se rezolve și cu problemele „mirositoare” din baie.

      Ștergere
  2. Multumesc Niko pentru noua runda a provocarii!
    Cuget...
    Sanatate multa si spor la tot! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. He, he, tuburi, abia așteptam 😄. La scociul mic eu am doar role de plastic, nu se încadrează. Dar găsesc eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ca zici îmi dau seama ca și eu la fel. Dar am inele mici de la rorele cu banda pentru foarfeca de legat.
      Inelele le rezolvi ușor tăind tubul de hârtie igienica. Sunt multe ce se pot face din astfel de inele: coșulețe împletite, fulgi de nea, flori, căciulile/fesuri, etc. Voi încerca să fac o postare cu idei ajutatoare

      Ștergere
  4. Inelele mele sunt putin mai inalte. Sper ca totusi nu e o problema majora asta.
    Multumesc anticipat pentru intelegere, Niko!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana, hai să zicem că indem este orice tub care are înălțimea mai mică decât diametru lui. E ok așa? Bine-nteles că nu-i niciun fel de problemă.

      Ștergere
    2. inel! nu indem, Inel. Fir-ar el să fie de autocorect!

      Ștergere
  5. Am zambit vazand temele lunii, pentru ca-mi propusesem sa mai "rezolv" din materiile/materialele adunate. Se incadreaza perfect cu... dorinta mea. Un proiect am terminat, al doilea e in lucru si al treilea e doar "planuit in cap" 😊 La tema 3 inca mai cuget. Sper sa reusesc sa ma prezint la toate "probele", sa ma pot felicita singura! 😃
    Spor la cele ce le ai de facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți s-au potrivit temele. Am văzut prima realizare. Mult spor și inspirație cu următoarele.

      Ștergere
    2. Multumesc! Spor la lucru pare ca am avut; mai putin spor la... postat. :-)

      Ștergere
    3. E timp și pentru postări. Bine că ai reușit partea mai importantă, cea de lucru. La mine tot nu se leagă. Cred că e timpul să mă recunosc super depășită de situatie și să mă retrag din rolul de participant doar în acela de organizator.

      Ștergere
    4. E de inteles alegerea de a fi numai organizator... Chiar si numai organizator este destul de solicitant cand sunt atatea altele de facut "offline". Am mai scris si cu alte ocazii: toata stima pentru toti cei care pot gazdui astfel de jocuri!

      Noh... La tema patru n-am fost creativa decat in sensul ca am improvizat un "mecanism" despre care nu mai stiu cum se face... 😊
      Spor in ce ti-ai propus! Spor inclusiv la timp liber, timp pentru tine, timp pentru... joaca. ❤ 😊

      Ștergere
    5. Mulțumesc Diana.Eu am toată stima pentru cei ce se tin de aceste provocări, chiar dacă mai sar si ei câte o etapă. Anul acesta am reușit să mă aglomerez cu multe, si cotidianul asta trage dur de mine că sunt multe de rezolvat. Observ ca mi-e din ce în ce mai dificil să ajung la pc. Si cand ajung sunt intreruptă repede în timp ce scriu mesaje. Am ajuns să mă încurc în pozele pe telefon, si imi fac liste cu ce ar fi trebuit să scriu și in ce zi.
      Felicitări pentru realizarea provocării. Incerc să ajung cat mai curând să și văd.

      Ștergere
    6. Multumesc si eu!
      Stiu exact - dar exact! :-) - cum este cu intreruperile in timp ce scriu, cu toate cate se aduna, uneori, de facut, incat nu mai stii ce sa faci mai intai, mai repede... Uneori am senzatia ca sunt ca o gaina fara cap! :-)) Sanatate sa fie! celelalte le "impartim pe prioritati".
      Spor si succese! <3

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!