sâmbătă, 14 octombrie 2023

Căminul tău, un colț de rai (3/2023)

 Săptămâna a doua a provăcării, Căminul tău un colț de rai, adaugă, pe lângă lumânarea aprinsă zilnic, muzica relaxantă. 

Ca să fim în ton cu provocarea de octombrie, pentru poza zilei de azi, domnișoara cea mare mi-a oferit colecția ei de lumânări parfumate și/sau cu forme deosebite. Ei îi plac mai mult cele parfumate, mie celelalate. Știu că și cea mică are lumânările ei speciale, voi încerca săptămâna viitoare să le pozez și pe acestea.


Cum spuneam la finalul săptămânii trecute, în fiecare zi am ales o melodie care ne-a inspirat în ziua respectivă. Iată lista noastră de preferințe:



Duminică : Opriți Planeta - Puya& Iraida 

Săptămâna trecută aveam impresia că prima etapă a provăcării se încheie duminică, abia seara am descoperit că deja începea săptămâna a doua. Melodia a fost aleasă pur si simplu pentru că o ascultasem întâmplător de mai multe ori în acea zi.





Luni : Talk to me - Le monde

Pentru că duminică a ales domnișoara cea mare, luni a fost rândul celei mici. Așa am mai aflat și eu ce muzică mai ascultă domnișorica mea.




Marti : Sound of silence - Pentatonix 

A fost rândul meu să propun o melodie, Sound of silence, este una din preferatele mele, dar fiind cântată de mulți artiști le-am lăsat pe fete să aleagă autorul. Disturbed nu le-a plăcut nici lor, votul câtigător mergând spre  Pentatonix



Varianta mea preferată rămâne totuși Celtic Thunder.

Am hotărât să facem și poze cu lumânarea în fața televizorului când rulează melodia câștigătoare. Dar până au votat ele, eu am făcut poze cu ambele variante.





Miercuri :Burn Butcher burn - cântec din The Witcher, sezonul 2

Miercuri tot eu am adus propunerile. Descoperisem de curând o melodie nouă tot din zona celtică (Valhalla calling me - by Miracle of sound) o melodie creată pentru un joc (Assassin's Creed). Când am văzut prima dată videoclipul am crezut că e de la vreun film. Chiar am fost dezamăgită să descoper că e doar un joc. Dar poate vor face un film și după acest joc cum au făcut cu The Witcher. 
Inițial fuseseră de acord cu prima propunere și făcusem și pozele corespunzătoare, dar când le-am pus melodia din film, s-au răzgândit. Nu știu ce am făcut atunci că a doua zi am descoperit că nu am pozele corecte și ... lumânarea neagră care ne însoțea alegerile tocmai se terminase. Prin urmare am făcut poze cu ea terminată, fără flacără. 😔




Joi : They don't care about us - Michael Jackson

După o zi lungă de așteptare după analize la controlul lunar, pe drum spre casă la radio s-a auzit această melodie și pentru că domnișoara a dat sonorul mai tare (ceva ce de obicei nu face), melodia a ajuns pe lista noastră de alegeri muzicale.
Aici au trebuit să aleagă care variantă din multele videoclipuri realizate de cântăreț pe această melodie.


Vineri: WoodChuck - Aronchupa and Litle Sis Nora

Nu știu motivul pentru care a fost aleasă melodia, eu doar am întrebat ce ar vota, cea mică a ales și cea mare a aprobat. Mi-a plăcut și mie, veselă, se potrivea stării mele de ieri, aveam nevoie să aud ceva vesel și ritmat.


Sâmbătă : Acatistul Sfintei Cuvioase Paraschiva - Diacon Vlad Roșu

La o zi așa deosebită cum a fost cea de azi, nu puteam să aleg altceva. Recunosc, nu prea ascult acatiste de obicei, dar am găsit odată, pe un blog (la Zina sau la Cri, nu mai stiu exact) acatistul Sf. Filofteia și așa am descoperit cântările acestui diacon. Îmi face plăcere din când în când să ascult câte un acatist cântat de el. Și bine-nțeles, lângă lumânarea pe care o aprindem zilnic, azi am aprins și candela.


De data aceasta mă prezint la timp cu postarea, la finalul săptămânii de provocare. De mâine începe o nouă etapă, în care pe lângă lumânare și muzica relaxantă, trebuie să adăugăm și o activitate relaxantă. Știu ce ar însemna relaxant pentru mine, dar nu mă potrivesc mereu cu fetele și nici nu avem timp toate de craft. Nici chiar eu. Însă aș vrea să păstrez provocarea în familie, să facem ceva împreună, nu doar eu. La ce programe încărcate avem fiecare, nu prea reușim să stăm împreună prea mult timp și măcar așa, o jumătate de oră să petrecem împreună. Sper să nu se traducă ca în fiecare zi să stăm cu blănoșii noștrii. Va trebui să vorbesc cu fetele să vedem ce vom face.


Prima săptămână





10 comentarii:

  1. O sa le ascult maine. Sunt curioasa, unele cred ca nu le stiu.
    Ma gandeam ca puteti face o cutiuta cu subiecte alese de comun acord si cand stabiliti momentul, scoateti cate o hartiuta si vedeti ce se intampla. Ca la ravase, chiar daca e putin fortata comparatia!
    Pupici si duminica placuta! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gândit la o variantă cu cutituța și ales ceva zilnic, problema e că nu ar avea timp sau chef amandouă de același lucru. Uneori mi se par atât de diferite de parcă nu ar fi surori. Am zis că le las să aleagă ele zilnic ce anume va fi activitatea relaxantă. Dar mă gândesc că „răvașul” ar putea fi făcut la finalul zilei, sa îl scrie fiecare cu ce a fost relaxant în ziua respectivă.

      Ștergere
  2. Ce idee frumoasă ai avut cu această provocare saptamanala! Mă bucur foarte mult pentru voi. Dintre melodiile prezentate, mi-au plăcut foarte mult Talk to me - Le monde si WoodChuck - Aronchupa and Litle Sis Nora.
    Mulțumesc foarte mult pentru acatist.
    Și eu începusem să colecționez lumânari cu diverse forme, dar nu puteam să ma abțin să nu le aprind....și așa am rămas fără colecție. Duminică binecuvântată să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că e mai bine ca tine să le aprinzi, decât să te trezești ca mine că le-ai pus bine și s-au topit din cauza căldurii.
      Cele două melodii preferate de tine au fost alese de fiica mea cea mică. Trebuie să încep s-o las și pe ea mai mult să puă muzica în casă. Recunosc, de obicei ascultăm ce-mi place mie.

      Ștergere
  3. ce frumooooos! Mi-au placut toate lumânarile de ambient ♥ frumoase reflexii si intimitate!
    Melodiile sunt toate minunate!
    O duminica placuta! 😘 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim. Mi-a plăcut săptămâna asta cu alesul unei melodii. Să vedem cum va fi continuarea listei.
      O săptămână frumoasă Carmen!

      Ștergere
  4. M-am bucurat ca stiu si eu macar o piesa de pe lista (si imi si place) MJ.
    Ce frumos v-ati organizat!!! :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos!
    Imi place mult si postarea si atmosfera de la tine de acasa. Pacat ca se termina provocarea cand se intra in vacanță. Si da, e relaxant sa stai sau sa privesti blanosii casei.
    Ma bucur ca v-a placut provocarea!
    O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ținând cont că am planuri de plecare în această vacanță, de data asta nu-mi pare rău că se termină provăcarea fix înainte. Sper să o pot duce până la capăt ți pe ultima săptămână. Nu prea ni se mai potrivește gătitul, dar vom vedea ce vom face.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!