duminică, 22 octombrie 2023

Economie

 În aceste vremuri în care totul este foarte scump, taxele se măresc și ele mult prea mult pentru buzunarele omului obișnuit, autăritățile reușesc performanța să facă economie: becuri aprinse, ziua în amiaza mare.






6 comentarii:

  1. Hahahahahah asta nu e nimic. Sa vezi la noi treaba smechera: de vreo cateva zile s-a dat drumul la termoficare. Nu pot spune ca ma bucur. Din cauza unei persoane care sta la un etaj superior, ajung sa platesc peste 100 de ron pe luna. Pardon.. de 2 ani chiar 200 pentru cateva tevi care trec prin casa. Tevi care la baie sunt reci de ani buni... Iar in rest? Ei bine... de vreo saptamana au dat drumul chipurile. Se aude curgand apa prin tevi. O zi au fost calai... dar in rest reci. Ce mai... o sa platesc apa rece care circula prin tevi :))))).
    Deh

    Dar.. na, aveti voi lumina de becuri ziua? (poate se incarca de la soare mai.. si noi carcotim asa fara cunostinta de cauza :))
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să stii că m-am gândit la varianta cu încărcatul de la soare, dar nu ar trebui să se incarce ziua să lumineze noaptea? În plus trec pe acolo de cel putin 2-3 ori pe săptămână cam la aceleași ore. Nu ar trebui să fie mereu aprinse?
      Mî întreb, dacă la tine sunt tevile reci, la cei de deasupra cât de „cald” o fi cu apa aia din țevile de la tine?

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Astea le aveam, cu ele defilăm, nu? Și totuși poate e vorba de o eroare umană, cineva care a uita să apese pe vreun buton.

      Ștergere
  3. Am vazut si prin cartier pe la noi becurile aprinse pe la ora 10 dimineata (nu doar intr-o zi, deci parea sa fie regula)... Si cum nu-s dusa la biserica... am trimis e-mail la primarie (ca asta fac de cate ori ceva mi se pare stramb, apoi... scriu pe blog, uneori). Am fost politicoasa, bineinteles; mi s-a raspuns politicos ca a fost o "eroare" de sistem si pace buna. Nu am mai vazut becurile de pe strada aprinse... Sigur, sunt sigura ca nu e-mail-ul trimis de mine a fost "motivul", dar... cred ca au trimis si altii. Am observat un obicei fain pe aici, in oras: cum e ceva stramb, cum navalesc oamenii cu e-mail-uri si/sau apeluri telefonice si/sau mesaje catre primarie, pe pagina de FB a primarului etc..
    Altfel... autoritatile fac misto de noi! :-( Mai e o chestie: uneori, cand vor sa schimbe ceva, fac astfel incat sa ni se spuna ceva gen: "pentru ca se intampla x investim in y... ca sa nu se mai intample x" (ei lasand pe x sa se intample, cu intentie).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să citesc că autoritățile totuți reacționează la reclamațiile cetățenilor. În majoritatea localităților nu se întâmplă. Și da, ceea ce spui e o practică mult folosită pentru a justifica anumite acțiuni.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!