luni, 30 octombrie 2023

Transformări creative - noiembrie 2023

Penultima lună a calendarului provocărilor din 2023, un calendar al Transformărilor creative, în care încercăm să mai reducem din poluare dând o altă destinație obiectelor ce se pot recicla. În luna noiembrie vom recicla :

CD-uri, dischete, vinil

Regulile generale ale transformărilor creative pot fi consultate în postarea principală (aici). Reamintesc că sunt patru teme, 3 impuse și una la alegere. Fiecare obiect realizat trebuie să se bazeze pe reciclarea/transformarea unor CD-uri, dischete de calculator și/sau plăci de vinil. Se poate folosi oricare din cele trei obiecte de materie primă, fie întregi fie parțial. Nu uitați de poza cu materia primă. Deasemenea, ordinea în care le faceți este la alegerea dvs (perioada din dreptul temelor este doar orientativă pentru cei care vor să facă un obiect pe săptămână).

Pentru lămuriri suplimentare, nu ezitați să întrebați.


Temele lunii noiembrie:

  • De agățat (1-8 noiembrie)
Transformați un CD, dischetă sau placă de vinil într-un obiect decorativ sau util ce poate fi agățat în cui pe un perete: tablou, ceas, program de activități, etc... 

  • Suport de pahare (9-15 noiembrie)
 Transformați o un CD, o dischetă sau o placă de vinil într-un suport de pahare/tavă.

  • minim două (16-22 noiembrie)
Realizați un obiect decorativ și sau util folosind minim două CD-uri, dischete sau plăci de vinit. Se acceptă și combinații, un CD și o placă de vinil sau un CD și o dischetă.

  • Fii creativ! (29-30noiembrie) tema dvs la alegere
Ca de obicei, la această temă puteți realiza orice doriți atât timp cât folosește materia primă specifică acestei luni.


  • Lucrări realizate după data de 30 noiembrie 

 Tabelul va fi deschis până pe 10 decembrie.




14 comentarii:

  1. Multumesc pentru o noua provocare, Niko.
    Sunt atat de multe idei posibile...
    Poate reusesc sa mai combin provocarile!
    Pupici si seara buna! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii cum e ? Am, dar de colectie :)))))))))
    Asta da provocare :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, nu cele de colecție. Cele nefuncționale. Poate ai vreun cd stricat sau o dischetă rătăcită că alea chiar ca nu mai sunt de actualiatate. Mă tot gândesc la ale mele uitate la Rasnov. Mi-ar fi prins bine acum să le am acasă, măcar pentru poză.

      Ștergere
  3. Hm. Trebuie sa caut, sa aflu daca mai am vreun CD inutil...
    Sa vezi faza. 😊 Ce-am salvat, in timp, pe CD si stick s-a deteriorat (unele fisiere, nu toate) dar de pe dischete, acum vreun an cand am facut o proba, de curiozitate, toate fisierele sunt intacte (aveam stocate info pe dischete de prin anii 1990 spre sfarsit). Tot povestind eu faza asta, cineva mi-a spus ca pe discheta rezista mai mult fisierele, doar ca... pot fi citite pe sisteme de operare la fel de vechi, in general, sau pe PC "adaptate" si cu unitate de discheta. Atunci m-am hotarat sa nu arunc (inca) dischetele. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu mai am niciun pc cu unitate floppy și în plus de asta pe dischetele acelea cred că am stocat doar ceva texte word și programe realizate în facultate. Cred că nimic nu mai e de actualitate. Tot la Râșnov am un ceas făcut dintr-oplacă de vinil, l-am primit de la o doamnă de pe un forum pe care activam atunci. Mi-a plăcut mult cum l-a realizat.

      Ștergere
    2. Uau! Un ceas in stilul pe care-l amintesti imi pare foarte interesant!
      Mi-au placut intotdeauna acele placi de vinil dar n-am avut niciodata un pick-up, in consecinta nici discuri. 😊 Dar am ascultat destule discuri.

      Ștergere
    3. A avut bunicul pick-up, îmi plăcea enorm acel pick-up, dar nu știu de ce în ultimul an de viață i l-a lăsat surorii mele care nu a fost prea interesată de el cand eram mici. Sper să îl păstreze.

      Ștergere
    4. Poate ti-l da tie, daca ii spui ca ti-ar placea. Sigur, in caz ca nu il foloseste. 😊
      Pe un disc de vinil am ascultat prima data cantece ale lui Adamo - si-apoi am tot cautat casete cu melodiile lui, dar n-am gasit. 😊 Acum ascult cand vreau, pe YT in special.

      Ștergere
    5. Nicio șansă. L-a cerut ea când a fot în vizită atunci, dar are obiceiul să dea tot ce consideră că nu-i mai trebuie. Sper ca pe acesta să nu-l dea decât spre mine.

      Ștergere
    6. Cred ca de stie ca il doresti, daca o fi sa il dea, la tine va ajunge. 😊 Cu accent pe "daca stie". 😊

      Ștergere
    7. E corect ce spui tu. Eu sper să știe. Dar recunosc că sunt destul de căpoasă să nu-i amintesc.

      Ștergere
  4. am incris astazi o postare despre un suport pentru covrigei, facut dintr-o placa de vinil

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost și am văzut-o atunci, nu am mai apucat să ăți scriu și aici. Felicitări!

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!