vineri, 27 octombrie 2023

Amenajări interioare de urgență

 Din cauza unei greșeli de execuție la construcția casei, greșeală pe care nu am văzut-o decât după ce s-a turnat scara, a trebuit să modificăm dormitorul principal. Am renunțat la un hol mic ce servea și de acces în baia matrimonială și am mutat ușa băii pe peretele comun cu dormitorul. Din cauza acestor modificări, singurul loc în care putea fi ajezat patul a fost peretele cu fereastra. Vara este ok, e mansardă, sub streașină e răcoare. Dar iarna... peretele respectiv e fix în bătaia vântului și fereastra preia destul de mult frig. Se face astfel curent prin mișcarea aerului cald din cameră cu aerul rece de lângă fereastră. Dificil de dormit fără urmări neplăcute (ceaiuri, pastile, etc...).

În anii trecuți mai suceam patul sau dormeam noi invers si pierdeam pernele pe partea cealaltă a patului. Anul acesta soțul s-a „supărat”, a zis că el vrea să doarmă normal în pat și să vadă bine televizorul. Prin urmare a astupat fereastra....provizoriu. Niște plăci groase de polistiren, îmbrăcate în material să arate totuți frumos, și înțepenite bine în cadrul ferestrei. 

Scopul și l-au atins foarte bine, putem dormi normal fără consecințele neplăcute. Singurul defect ar fi că nu mai aveam fereastră și lumina naturală nu mai intră decât pe ușa balconului, bine măcar că avem. Dar cum nu prea stăm în camera respectivă decât seara târziu, acest neajuns devine minor în comparație cu beneficiile unui somn odihnitor.

4 comentarii:

  1. Ah. dar daca aveti totusi de la usa balconului lumina... e bine zic eu :D Mai ales ca, daca nu stati tot timpul acolo, nici nu prea conteaza. Foarte fain a iesit iar ideea super buna!! :D
    Somn odinitor si confort sporit, vorba aceea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e ceva lumină pe ușile de balcon. Sunt încântată de ceea ce a ieși ca să mascăm acea fereastră.

      Ștergere
  2. Prima data fara sa citesc detaliile, am crezut ca este un fel de tablou urias. Ma intrebam daca ferestrele alea din termopan nu au tinut chiar nimic? Bine ca totusi ati reusit o solutie.
    Am mai vazut geamuri duble, in sensul ca intre ele este chiar un mic pervaz, unde isi pusesera orhidee. Pana la primavara veti gasi o solutie, ca oricum se face intuneric repede.
    Toate cele inspirate, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!