marți, 31 ianuarie 2023

Transformări creative - februarie 2023

 

 Calendarul provocărilor din 2023, al Transformărilor creative, continuă în luna februarie cu reciclarea de :

Haine / materiale

Regulile generale ale transformărilor creative pot fi consultate în postarea principală (aici). Reamintesc că sunt patru teme, 3 impuse și una la alegere. Fiecare obiect realizat trebuie să se bazeze pe reciclarea/transformarea unei haine sau rest de material rămas de la crearea unor haine sau alte lucrui din material. Prin haine înțelegem absolut orice haină din material, stofă, indiferent ce haină refolosiți, bluză, tricou, mănușă, șoseată, etc... Se acceptă inclusiv refolosirea firului de la o haină tricotată sau croșetă, dar să aveți poza cu hăinuța sau măcar cu o parte din hăinuța pe care o destrămați. Bine-nțeles și la celelalte este necesară poza cu materialul/haina de la care porniți. Deasemenea, ordinea în care le faceți este la alegerea dvs (perioada din dreptul temelor este doar orientativă pentru cei care vor să facă un obiect pe săptămână).

Pentru lămuriri suplimentare, nu ezitați să întrebați.


Temele lunii februarie:

  • Gentuță (S5/52 : 1 - 7 februarie)
  • Covoraș (S6/52 : 8 - 14 februarie)
  • Pernuță (S7/52 : 15 - 21 februarie)
  • Fii creativ! (S8/52 : 22 - 28 februarie) - tema dvs la alegere

Update1: O precizare referitoare la obiectele impuse: nu trebuie să fie complicate și nici foarte mari. De exemplu, la gentuță, cel mai simplu din ce gândesc eu, este un fel de sac de mână realizat dintr-un cerc cu șnur. Poate să fie un portfard, un portofel mic pentru monezi, etc... Prin covoraș puteți înțelege și un fel de pad pe care să ții cratița fierbinte. Dimensiunile nu trebuie să fie mari, pot fi pentru o păpușă de exemplu, de aceea am și pus diminutive. La pernuță, puteți face o pernuță tip inimioară pentru breloc ( la asta mă gândeam eu să fac).

Update 2: Știu că luna trecută am avut ca temă obligatorie coperți de caiet, dar dacă în loc de covoraș credeți că v-ar fi mai util o copertă de caiet sau un capac de cutie decorat cu ceva ce ar semăna cu un covoraș, atunci se poate face și așa ceva la această temă.

Spor și înspirație!

14 comentarii:

  1. Aaaa! Cam complicat, adica foarte complicat. Parca in titlu erau si ate?
    Sa incepem sa ne gandim dara!
    Multumesc pentru joc, draga Niko!
    😘❤️ Zile cu spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai că mi-am dat seama că aseară am uitat să pun partea despre dimensiuni. O lasasem pentru final și am uitat-o de tot. Am pus acum. Da, sunt acceptate și ațele, am scris că se pot recupera și ațele de la hăinuțe croșetate sau tricotate. Ideea e să nu folosim sculuri noi.
      Nu vreau să fie ceva complicat. Aș vrea să fie simplu de tot, ceva acolo cu maxim 2-3 cusături sau lipituri (am văzut video unde lipeau cu pistolul de silicon în loc să coasă). O să incerc să caut să pun niște idei de inspirație.

      Ștergere
    2. Se pot folosi resturi de fetru? Ca eu si la el ma gandisem.
      O zi buna Niko!💖😙

      Ștergere
    3. La urma urmei, fetrul este un material, nu? Se fac gentuțe și diverse alte lucruri din el, deci rămân și resturi. Da, Suzana, le poți folosi.

      Ștergere
  2. :)))) de cand am vazut diminutivele fix la asta ma gandeam.Acum am vazut si update-ul. Mai nou intru, ies.. las ferestrele deschise, comentariile incepute... ideile prin aer - pe unele apuc sa le si notez.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se întâmplă și mie. Cred că am văzut comentariul tau pe mail și am uitat apoi să-ți răspund. Știi că m-am gandit la tine când am pus diminutivele? Am observat că ești atentă la astfel de nuanțe.

      Ștergere
  3. Sunt prima inscrisa vad ca, m-a obsedat ideea de gentuta si am trantit rapid doua gentute de papusa :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am început și eu transformările creative cu un set pentru patul păpușii.🤭
    O săptămână ușoară îți doresc!🥰😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooofff! De-ai sti cat ma bucur ca am reusit sa ajung si eu la atelier! 😊 Din colac peste pupaza in colac peste pupaza am tot dat! 😂
    M-am prezentat cu pernuta pe care o voiam, de fapt, gentuta, dar timpul... apoi inima-ziua indragostitilor... 😊
    Vreau sa "retusez" postarea imediat ce voi avea un pic de "respiro".
    Succese! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mă bucur de reușita ta. Am citit și înțeleg, am trecut cred că toși prin ceva asemănător.
      O săptămănă cu succese!

      Ștergere
  6. Greu a mai fost de carat covorasul! 😊 Am terminat postarea, cu poze etc. si... nu puteam s-o salvez! Incerc de sambata sa public si abia azi am reusit.... Cred ca blogul meu a luat-o razna rau, dar insist, ca hamsterul in roata. 😊
    Saptamana minunata iti doresc! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost și am vapzut doar covorașul nu și documentarea ( îmi fugeau ochii pe ecran momentan, dar o să revin). Mă bucur că ai reușit să postezi si sper să nu mai ai probleme cu blogul.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!