joi, 5 ianuarie 2023

Crăciunițe - Nu mă deranja

 Crăciunițele mele au început să înflorească, destul de încet, dar abia aștept să se deschidă toate. Prima poza e de la Crăciun, a doua e de azi cu aceeași floare, puțin trecută.



Celelalte momentan îmi arată doar boboceii mici :






În schimb salvia roșie e parcă mai frumoasă acum decât vara:



10 comentarii:

  1. La noi sunt deja pe trecute. Incep mai devreme, insa anul asta le-am avut inflorite de final de an. Mai neobisnuit. Salvia e decor sau pt. condiment? Sa va bucurati de floricele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e priul an cand îmi infloresc de Crăciun. În primul an au înflorit în aprilie și apoi, din ce în ce mai aproape de perioada lor.
      Salvia este decorativă. Cea condiment o am în grădină și face floricele mici albastre.

      Ștergere
  2. Vaaaaaaai ai craciunita rosie (si cred ca una e roz nu?)!!!! Bunica mea, ligia, avea o craciunita roz. Tin minte si acum ca o tinea langa televizor si nu ii schimba locul ... ah da .. Si uite acum imi amintesc ca imi spunea ca nu trebuie atinsa :O.Uitasem.
    Noi avem una alba (e la Buni in camera si a facut floricele inainte de Craciun - doua.. chiar, am poze!)
    Toate sunt frumoase :). Sa te bucuri de ele. Se mai numesc cumva si sporul casei? Cred ca a mai avut Mami una candva...

    Cat despre salvia rosie, imi aminteste de niste clopotei ... pe care i-am avut candva. Cat de mult imi placeau :(. Nu cred ca mai am de unde face rost. Florile erau usor pufoase, ca sa zic asa :).

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rușu, roz și ceva alb ar fi trebuit să fie. Le-am tot luat din lidl. Doar cele mari care au acum boboci sunt crescute de mici de mine, dintr-un altoi de la socra mea.
      Cred că știu ce clopoței, vad primăvara vara prin piața de flori, dar eu nu am reușit să pastrez o astfel de plantă mai mult de un sezon.

      Ștergere
    2. La mine clopoteii au durat mult timp (ii am pozati si in 2011 si in 2015 ... dar sunt fara flori. adica doar frunzele la fel de pufosele ca si florile :))). Acum ma uitam pe blog daca nu am totusi si o poza cu ei infloriti.Aaaaaam uite aici: http://www.blog.copilarim.ro/2011/05/rux-secret-garden-part-1.html :D
      A treia poza :).

      Ștergere
  3. am si eu una cumparata de la lidl, o tin in bucatarie, ca acolo e mai rece, dar nici lumina multa nu prea are.Ce le place ca sa infloreasca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au nevoie de rece și semiîntuneric (14 ore de noapte citisem undeva). Vara le tin afara pe pervazul de la sufragerie, unde sunt ferite de umbra nucului. Le ține atăt rece cât și penumbra. Iarna le mut pe veranda de sticlă, tot pe un pervaz, unde e rece și soarele nu bate către ele decțt vreo 2-3 ore dimineata, pănă la 11. Cănd stăteam la apartament o țineam în balcon(aveam doar una pe atunci), o mai atingeam cand puneam rufele pe sârmă, da vorbeam cu ea și-mi ceream scuze și o rugam să nu se supere. Nu știu de ce dar crăciunițele astea așa m-au inspirat mereu să le vorbesc sau să nu le deranjez nici cu vorba. Atunci mi se părea că înfloresc mai frumos. Și bine-nteles să le laud și să le mulțumesc când sunt înflorite.

      Ștergere
  4. Craciunita pe care o avem are bobocei mici-mici! Si sunt asa de mici de prea mult timp pentru a mai spera sa se dezvolte. Florile Craciunitelor tale sunt frumoase! Cred ca sunt mirifice cand au toti boboceii transformati in flori! Sa va bucurati de frumusetea lor!
    Mama, cand era acasa, vorbea cu Craciunita (dar si cu celelalte flori) - cum faci si tu. 😊 Pare ca le place sa li se vorbeasca. 😊
    Acum, craciunita este "cuibul" unui gugustiuc pe care l-am gasit cand era mititel si nu manca singur - altfel spus, craciunita e in balcon; nu ma indur sa las gugustiucul fara adapostul preferat... mai ales ca celelalte plante in care-i placea sa stea sunt in casa. Ma bucur ca nu e iarna foarte geroasa si sper ca gugustiucul sa se descurce la primavara, cand il las sa plece, iar craciunita sa reziste...

    In poza doi vad o portiune dintr-un cactus despre care cred ca este din specia pe care am avut-o si eu la un moment dat si de la o "bucatica" de cativa centimetri se facuse o frumusete de 1,5 m. A murit cand am fost plecata mai mult timp si i s-a pus prea multa apa... Tare mult imi place "copacelul-cactus". 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca și ale mele stau destul de mut cu boboc mici. Poate ca ar trebui sămam o discuție cu ele.
      Copăcelul cactus se pare că e fericit pe verandă. Pusesem un pui și in casă dar s-a topit așa cum zici că ai pățit și tu.

      Ștergere
    2. Dada, se impune o discutie! 😊

      Am vazut, intr-un magazin (Onix din Bv - pana sa devina ce-o fi acum) un cactus-copacel inalt de cel putin trei metri! Era pana aproape de tavan, si era inalta foarte "incaperea".

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!