duminică, 15 ianuarie 2023

Tablouri cu fluturi - Transformări creative (Tema 2 - ianuarie)

Anul aceasta ne-am propus să reducem din poluarea pe care o creăm zi de zi, reciclând cât mai mult posibil și folosind în creațiile noastre materiale reciclabile. Astfel a luat naștere calendarul recreativ din 2023 , Transformări creative. În fiecare lună vom lucra cu un material ce se poate recicla.

În luna ianuarie, vom folosi în proiectele noastre hârtia de împachetat/punga de cadou

A doua temă impusă a acestei luni este realizarea unui tablou folosind hârtia de împachetat/punga de cadou fie în imaginea din tablou fie în rama acestuia. Bine-nțeles că se poate în amândouă.

Încă de la începutul lunii mi-am propus să fac un tablou cu benzi de hârtie îndoite și ceva decupat, o tehnică pe care o mai folosisem cu ceva ani în urmă, dar cu hârtie din reviste. Din fericire pentru mine, am documentat la acea vreme această activitate : Tablou din carton și hârtie reciclată

Însă ideea mea s-a lăsat greu pusă în practică, mai ales când realizând săptămâna trecută felicitarea am găsit un început de tablou cu hârtie de împachetat. Nu mai știu ce voiam să fac cu el, nici măcar nu-mi amintesc când l-am început, dar mi-am zis că ar fi momentul ideal să-l termin. 



După ce mi-au umblat prin cap fel de fel de idei despre cum să-l continui ( de la case cu copaci, la rame din altfel de hârtie), tabloul pur și simplu nu se lăsa conturat, realizat. Azi am renunțat la el și am revenit la ideea mea inițială. Căutând prin cutia mea de sabloane, am găsit modelul cu care să fac atât tabloul din tehnica de mai sus, cât și cum să-l termin pe cel început, o imagie cu un fluture printată și laminată ce aștepta să fie făcută șablon pentru tablouri decupate și sau pictate.


Am prins un carton de foaia cu modelul și am început să le decupez pe amândouă odată.


 

  

Astfel am obținut șablonul pe care îl voi mai folosi în viitor.


și cele două părți pentru tablourile de azi.

 

Pentru primul tablou a folosit partea decupată din tablou, iar pentru celălalt, cartonul din care am decupat.

Fluturele și floarea decupate le-am atașat cu bandă dublu adezivă pe cartonul cu hârtia de împachetat deja lipită.


 Apoi dintr-o pungă de hârtie natur am tăiat benzi late din care am făcut tuburi pe un băț de frigăruie. Cu acestea am construit ”rama”:

 



Tuburile de hârtie le-am lipit folosind pistolul cu silicon. 




Pentru al doilea tablou am fotografiat doar materialele la care m-am gândit inițial, dar apoi am mai adăugat pe parcurs hârtia de împachetat aurie.


Dar mai multe despre realizarea lui într-un articol separat (aici am scris deja enorm). 






Felicitări - Tema 1


8 comentarii:

  1. Imi place mult ideea aceasta de a face sabloane si de a folosi si conturul si ce s0a decupart in proiecte (si eu functionez dupa acest principiu - sa folosesc, refolosesc... tot ce se poate :P).
    Primul tablou a iesit foarte fain! Eu deja l-am vazut si pe al doilea, dar nu am reusit sa las un gand si acolo :D (l-am vazut de pe tel, pe fuga). Imi place mult si ideea ramei (parca ar fi bete de pai (sau bambus :D).
    Foarte fain tabloul :) !!(de fapt la plural dar ma refer la acesta cu fluturele aplicat, pentru ca el a fost vedeta :D)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău că nu am făcut mereu așa șabloane. Le pot folosi fie la decupare fie la pictat. Am pictat pe candvas sau pe tricouri cu ajutorul lor.

      Ștergere
  2. Anul trecut nu am mai folosit sabloanele de taiere, nu stiu de ce. Cum am mai spus pot iesi multe idei deosebite din abordarea asta.
    Multumesc pentru toate detaliile oferite! Seara frumoasa, Niko! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai acel dispozitiv cri-cut (sau ceva de genul) cu care poți tăia după sabloane? Este ceva ce mi-as dori să îmi cumpăr.
      Seară frumoasă și ție, deși ar trebui să zic noapte bună, după cât arată ceasul.

      Ștergere
    2. Da, acum ceva ani mi-a adus-o cineva. Speram sa o folosesc mai des, insa lucrand doar pentru mine, se consuma multe cartoane. Inca mai am diverse testari si le-am mai pus pe la felicitari. La noi am vazut asa ceva la Casa Retro, un magazin de handmade ce are si site.
      Seara buna, Niko!

      Ștergere
    3. Multumesc. Mă întrebam dacă merită sau nu să îmi cumpăr așa ceva, dar cum nu sunt tocmai statornică în a face un anumit tip de craft ( felicitări în acest caz) ma tem că va fi iar un obiect de pus pe raft. Mi-am luat distrugător de decomunte să fac fâșii pentru quilling și cred că l-am folosit o singură dată.

      Ștergere
  3. Arta! Sunt superbe! "Dintr-o lovitura" ai reusit doua tablouri!
    Ramele acestea din tuburi de hartie as zice ca aproape ma fascineaza! 😂 Nu reusesc sa descriu cat de mult imi place sa fac aceste tuburi "rasucite"!
    Felicitari! Si spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi place să le fac, dar după aceea...de împletit cu ele nu prea reușesc. Din câte am citit eu trebuie tratate într-unn anumit mod să devină fexibile și e un proces cam anevoios pentru mine.
      Mulțumesc.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!