duminică, 22 ianuarie 2023

Bucurii de ianuarie {3/2023}

Irina ne invită și în acest an să participăm la provocarea Bucurii de ianuarieediția a treia în cazul ei, a doua la mine. Este o provocare lansată de  în ideea de a alunga ”întunericul și deprimarea” caracteristice acestei luni, ce urmeaza după strălucirea și veselia ”celei mai minunate luni ale anului”.  Rămân la aceeași credință ca anul trecut că ar trebui să facem în așa fel încât orice lună în care ne aflăm să o simțim ca cea mai minunată.

Pentru mai multe detalii despre fiecare rubrică, intrați pe blogul Irinei.


A fost o săptămână dificilă, guvernată de gripa/răceala/otita sau ce-o fi fost de m-a doborât bine.


Colțișorul meu confortabil 

Cel de pe canapea care a fost centru meu de zăcut pe timp de zi, e căutat și de cei care nu au voie.

Bella, cu privirea vinovată că știe că a greșit.


Un proiect creativ 

Singurul lucru de care m-am putut ocupa a fost un puzzle, pe care încă nu l-am terminat.


Tratația săptămânii 

Ce poate fi mai bun la gripă decât supa de tăiței de casă?


Plante/flori


Pentru această săptămână am ales să vă arăt o plăntuță cu frunze roșiatice. 


Nu știu ce denumire are.


Lumini și luminițe

O lapă cu fibră optică.

Am tot încercat să prind toate culorile, dar nu știu din ce motiv telefonul meu vede verdele ca pe un turcuaz/albastru deschis.


Si pentru că aveam destule poze cu care să mă joc, pun aici și poza pentru provocarea 365 poze blog.


Grija de sine

Aici nu am mai făcut poze, e destul cât le văd de multe ce sunt medicamentele pe care le iau. 

Rugăciune/Recunoștință/Meditație/Jurnal

 Îi sunt recunoscătoare mamei pentru ajutorul e care mi l-a dat săptămâna asta, având grijă de fete și să facă mâncare. Și mă bucur că atât ea cât și fetele par să nu aibă nimic. Și mă rog să fie ferite în continuare de acest tip de boală, că tare ciudat a mai fost.


6 comentarii:

  1. Numai cand vad ochisorii aceia si mi-a zburat toata concentrarea!!! :)))
    Ma uit ca zanul meu doarme fix pe patutul pe care am atipit si eu aseara vreo 4 ore...Sper sa recuperez la noapte (de vreo 2 zile trag dupa „tratamentul„ cu diverse substante de saptamana trecuta - speram sa evit de data asta efectele cu bataie lunga, dar nu prea mi-a iesit).
    Apropo de puzzle - asta am facut si eu azi noapte. Am corupt putin si pe Mami (dar povestesc mai tarziu pe blog lol). Am tot zis ca pe mine puzzle-urile m-au ajutat mult in perioadele de gen - ca un fel de panaceu universal haha). Motiv pentru care, ieri, mi-am comandat cateva puzzeluri asistata de Mami. Abia astept sa vina. Stau si meditez ce sa organizez prin cutiile lor :)))).
    De multi timp tot vreau sa fac paste de casa - nici nu stiu de cand nu am mai mancat supa cu taietei (mama si acum mi-am amintit si de galuste.. vai ce bune erau). Problema e ca nu mai tolerez supa de carne... asa ca tot ma gandesc la alternative :))). Oricum... arata fenomenal de bine!!! Yummy!! (ah si Buni mai tacea si turnatei... ok... nu mai vorbesc de mancare :)).
    Planta e foarte draguta!!! :D Si interesanta :).
    Am avut si eu un puf din acesta (cred ca au fost doua.. dar nu sunt convinsa - stiu ca era la Bucuresti cand am stat cu Ralu la facultate o perioada.. si ca imi placea mult sa fie aprinsa luminita asa seara - se vede asa frumos pe perete...... Ma bucur mult ca ai facut poze! Iti multumesc pentru jocul de lumini!! :)
    Iti doresc sa ai o saptamana foarte buna la capitolul sanatate :*!!! sascapi de medicamente :D si alte neplaceri!! :)
    Imbratisari cu drag :)

    ps: Chiar acum a descoperit Buni „tabloul nou” hihih.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ochițorii ăia mă corupe ea pe mine să-i fac poftele. De certat...ce s-o mai cerți, deja e o răsfățată. Și dacă nu vrea ea să facă ceva, degeaba o strigi, întoarce capul, nu se uită la tie de parca vrea să spună ”Nu te aud!”
      Da, chiar e terapeutic un puzzle. Te decoectează parcă de tot ce e în afara lui și te liniștește. Eu am pu foarte multe în cutiile de puzzle - incepând de la facturi, materiale de craft, respuri de hărtii cartoane - că poate le folosesc- până la plnate uscate, ceaiuri și condimente din grădină.
      Îmi place să tai tăițeii, nu prea îmi place să intind foaia, dar de tăiat cât mai subțire e o delectare. De cele mai multe ori fac porție dublă, jumătate îi foosesc imediat, respul îi usuc și îi pun în cutie până laurmătoarea supă de tăiței. Și găluște îmi place să fac, dar nu mai mănâncă cea mică așa că evit. Nu știu daca ar fi gustoși în supă de legume, fără carne.
      Multă sănatate și la voi.

      Ștergere
  2. Frumoasa postarea ta. Sa te faci bine cat mai repede!
    Am si eu o lampa din aceea cu fibra optica de multi ani si ma bucura ca inca
    merge. Si planta am mai vazut-o insa nu stiu cum se numeste, din pacate.
    Eu nu cred ca Bella simte ca a gresit, e doar pleostita ca stapana este putin altfel!
    Nu am facut taitei, sper sa nu sune prea, prea! Banuiesc ca supita a fost delicioasa.
    Puzzle-ul aflat in lucru imi place ca subiect!
    Sa ai o saptamana linistita si sa te odihnesti! Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Suzana. Se pare că lucruile încep să intre incet încep pe un făgaș norml. MA rămane să recuperez restanțele adunate saptămâna ce a trecut.
      Al doilea numea al Bellei este Prințesă. Nici dacă s-ar fi născut în puf și ar fi fost crescută doar în casă nu ar fi avut așa o afinitate instictiva spe lucrurile ... fine.
      Eu am invățat să fac de mică, în vacanțele petrecute la bunică, pentru că bunica stia sa facă. Și mama știe să facă, dar nu îi reușesc la felde fini cum făcea bunica. De asta daca suntem împreună ea face foile și eu îi tai.
      Puzzle=ul îmi pune răbdarea la încercare. Mi-ar plăcea să încerc să reproduc pictura.

      Ștergere
  3. Ajung un pic mai tarziu si... cum zice Rux: mi-am ierdut concentrarea! Ce mutrisoaraaaa are Bellaaaa! ❤ Super inspirata ai fost ca ai facut fotografia! Si e fain ca ea nu s-a miscat de acolo... Superba poza!
    O fi "gresit" ea, dar nu cred ca s-a dat dusa din culcus. 😊

    Planta e interesanta foarte! Si luminile! (poate iti amintesti ca, la un moment dat, am postat un un "cartonas" infasurat in ata verde si arata albastru - din cauza de soare; la tine cred ca arata albastru datorita/din cauza luminilor de la aceasta lampa, desi telefoanele mai fac "figuri").
    Luminile arata ca si cum ar fi o fantana arteziana cu apa colorata (mai ales in poza cea mai mare din colajul pentru "365 poze").

    La partea cu supa de taitei am inghitit in sec!! Nu stiu de cand n-am mai mancat! Si mama obisnuia sa faca taitei, si la raceala ne dadea si supa de taitei cu pui. N-am mai mancat supa de taitei nici macar cu taitei din comert...

    Ma bucur sa stiu ca esti mult mai bine acum! Sanatate! ❤ Si spor la ce ai de facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă reușeste să se urce în pat, apoi numai trssă de zgardă i târâtă pe jos o mai luăm de acolo. Poate doar dacă i-aș da ceva de mancare s-o conving.
      Impresia aia de fântănă arteziana îmi pace și mie la aceste lămpi.
      Da, acum sunt mault mai bine, si mă bucur mult. Incerc să recuperez tot ce nu am putut face săptămâna trecută.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!