duminică, 15 ianuarie 2023

Bucurii de ianuarie {2/2023}

Irina ne invită și în acest an să participăm la provocarea Bucurii de ianuarieediția a treia în cazul ei, a doua la mine. Este o provocare lansată de ea în ideea de a alunga ”întunericul și deprimarea” caracteristice acestei luni, ce urmeaza după strălucirea și veselia ”celei mai minunate luni ale anului”.  Rămân la aceeași credință ca anul trecut că ar trebui să facem în așa fel încât orice lună în care ne aflăm să o simțim ca cea mai minunată. 

Pentru mai multe detalii despre fiecare rubrică, intrati pe blogul Irinei.



Colțișorul meu confortabil 

Săptămâna asta a trebuit să mă mut din dormitorul meu, motiv pentru care am descoperit alt colțișor confortabil, cel puțin în varianta în care e acum.


Un proiect creativ 

Nu prea știu cât pot spune că e creativă activitatea mea din această săptămână, că mai degrabă poți spune că am distrus decât creat. Aveam niște hăinuțe croșetate/tricotate care rămăseseră mici sau nu le mai purtam, așa că am decis să le desfac și să recuperez firele pentru alte proiecte. Cam asta am făcut în ultimele zile în noul meu colțișor confortabil.

 

Dar azi am și creat ceva, pentru provocarea Transformări Creative de ianuarie.



Tratația săptămânii 

Ieri mă găndeam că tratația săptămânii va fi tarta cu vișine.


Dar după ce azi dimineață nu am mai găsit deloc și vroiam ceva dulce la cafea, am apelat la un fel de panetone primit de la o prietenă dragă.


A fost chiar delicios și interesant, copt într-o formă stelată.

 

Plante/flori

Am stuidat grădina azi, au început să răsară zambile și ghioceii, dar sunt încă prea mici să poată fi văzuți în poze. În schimb arată destul de bine suculentele. Nu au rezistat toate afară și e posibil să mai piară una-două, dar per total e bine.

 

Lumini și luminițe

Mi-am cumpărat o lumânare electrică să o pun în candele. Lumânările pastilă afumă mult prea tare pereții, iar varianta cu uleiul ... dacă nu schimb locul candelei e posibil să dau iar peste ea. Din păcate investiția mea nu pare prea fezabilă, bateriile nu au ținut nici măcar cât slujba de la biserică.


Grija de sine

Este motivul pentru care m-am mutat în altă cameră. După ce am tras în decembrie cu gripă/răceală/viroză ce a fost, mi-a fost teamă să risc să iau iar ceva de la soț, care chiar a stat izolat vreo două zile să nu ne infecteze cu nimic.

Rugăciune/Recunoștință/Meditație/Jurnal

 Sunt recunoscătoare că nu ne-am îmbolnăvit niciuna și că soțul e și el bine acum.


Bucurii de ianuarie 1


6 comentarii:

  1. Am desfacut si eu odata un pulover (deobicei nu imi place deloc sa desfac - si in ultima vreme am tot desfacut randuri ca mai pierde Buni ochiuri - se intampla, pentru ca lucreaza pe pipuite, ca sa zic asa - dar eu ma bucur ca lucreaza:D)
    Cel de care ziceam, era cu un fir absolut superb (din care apoi mi-am facut eu pulover, si am si fular si caciulita/e si.... mitene. Si mi l-a dat cealalta bunica a mea, Ligia. A fost puloverul ei. Superb material :).
    Chiar ii ziceam lui Mami ca daca da peste ceva ce se cere desfacut sa imi aduca (pentru februarie .. hahahaha - rad, pentru ca deobicei le primesc dupa ce am nevoie).

    Si eu incerc sa ma mobilizez sa ma mut la bucatarie. Ma gandeam ca reusesc pana la ora aceasta sa recuperez ce s-a adunat in zilele de exil (lol), dar vad ca a mers destul de greu... Nu am reusit nici sa imi planific putin saptamana la capitolul blog.. :)).

    Despre candela - o idee doar - poate gasesc ceva cu incarcare solara, pentru ca au aparut tot felul si ma gandesc ca te tine ceva mai mult decat bateria. Am avut si eu lumanarle pastile dar mirosea materialul asa urat ca nu le-am putut folosi... :(.

    Multa multa sanatate - sa fiti bine toti :*!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare că adun deja din ce în ce mai multe restanțe, am împresia ca am ratat ceva articoe pe bloguri și chiar am citit pe undeva ca ai avut ceva probleme cu mirosurile, dar n-am înteșes exact ce ai pățit.
      Ar fi o idee bună o lumănare cu încărcare soară, dar tot ar trebui să-i schimb locul candelei.
      Multă sănătate și vouă.

      Ștergere
  2. Imi place tare mult turnul cu ghivece. S-ar putea sa mai fi intrebat insa nu mai stiu. L-ai realizat tu sau asa l-ai cumparat?
    Si imi plac culorile ce le vei refolosi. Arata frumos.
    Sanatate multa la toata lumea! Ai grija de tine! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest turn așa a fost cupărat. Am facut și eu unul din ghivece dar nu găsesc acum pe blog poză cu el.
      Firele cred că tot la mama vor ajunge. Ea este cea care ne tricotează/croșetează ce avem nevoie. Eu nu am răbdare.

      Ștergere
  3. Am "sarit" cu intentie postarile cu tortul din mere cu crema de zahar si tarta cu fructe, dar dau de tarta aici si dau si de "Balocco"! 😊 Sunt mult prea pofticioasa cand e vorba despre dulciuri si-mi lasa gura apa! Si am vazut la Suzana un tort si a doua zi mi-am cumparat doua amandine, pe care le-am mancat fara sa rasuflu! 😂
    Arata fain de tot floricelele! Cred ca am mai scris, tot la tine: plantele suculente n-au rezistat la mine. Am avut si o aloe - avea multi ani, dar s-a dus... Acum am o aloe care creste (era "puiut", acum are vreo 20 cm - sper sa traiasca ani!) 😊
    Inteleg ca si la voi e... primavara! Mi-ar placea sa ma intalnesc si cu iarna.
    Am si eu bluze tricotate de mama - le-am "pus deoparte", sa le desir, pentru ca-mi plac culorile... si deoparte au ramas! 😊

    Spor in ce vrei sa faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am probleme cu mai multe plante în această iarnă, nu doar suculente. Tot aloiul incepe să își înmoaie câte o frunză și să o topească. Sper să nu mai continue că răman fără el. Orhideele care anul trecut pe vremea asta erau pline de flori, acum au purici. Și mai am un tip de flori pentru prima data, care au început să își lepede frunzele. E posibil să nu știu eu exact ce le trebuie pentru a fi îngrijite.
      La următoarele bucurii o să pun o ciorbă/supă. E bine?

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!