sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Tartă cu fructe

Azi am avut chef de ceva dulce făcut în casă și pentru că am găsit și un borcan început de vișine de plăcintă, ce puteam altceva să cer decât tarta cu fructe. 
Tarta asta este un fel de pandișpan foarte rapid de făcut și este desertul pe care îl facem repede când ne vin musafiri . Ea  merge făcută  simplă  sau cu orice fel de fructe, fie proaspete fie din compot. Am testat-o mai demult și cu bomboane skiettles si cu ciocolată, dar cu fructe ne place cel mai mult, în special pere din compotul făcut de noi cu perele din grădină.
Și tocmai pentru că este o tartă ușoară, nu o mai fac eu de ani mulți. De când au învățat fetele să o facă, doar ele o pregătesc. Azi la ”pupitru” a fost piticotul mic și căutând pe blog dacă am mai pus vreodată rețeta, am descoperit că prima dată când a făcut ea tarta (când a învățat să o facă) am pus poze pe blog cu performanța ei (activități culinare).

Ingrediente: 
  • 2 ouă
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cană zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 căni făină
  • o esență (vanilie/rom)
  • fructe (opțional)
Mod de preparare: 
Se amestecă ouăle cu laptele, uleiul și esența, practic toate lichidele. Apoi se adaugă pe rând ingredientele solide: zahărul, zahărul vanilat, praful de copt nestins, făina. Se amestecă totul până se obține un aluat omogen. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am uitat azi să fac poze cu amestecarea aluatului.


E momentul în care punem fructele, dacă dorim să folosim. Azi noi am făcut cu vișine de plăcintă de la borcan, pregătite în vară




  


Se pune la cuptor la 180 grade pentru 15-20 minute. 


Testul scobitoarei este cel mai bun de verificat dacă este coaptă sau nu.



Eu o scot din tavă cu hârtia de copt și o tai caldă. Personal îmi place mai mult caldă.

 

Poftă bună!

12 comentarii:

  1. Arată foarte bine, îți mulțumesc pentru rețetă!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este delicioasa. Pofta buna si multumesc pentru reteta. O duminica odihnitoare, Niko! Pup. 💖😙

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îți spun că dimineață nu am mai găsit deloc, dar chiar deloc! Și mă dusesem întins la ea să mănânc la cafea!

      Ștergere
    2. Inseamna ca reteta a fost perfecta! Ce dovada mai buna ai putea avea?😊

      Ștergere
    3. O, da, chiar ne-a ieșit superb de data aceasta.

      Ștergere
  3. Eu sunt curioasa cum e cu visinele de placinta la borcan :D.
    Prajitura arata delicios. Si mie imi place sa fac pandispan! Eu nu mai pun nimic de crescut in prajituri si aplic metoda albusul bine batut :))). Il bat de ii sar capacele :)). Glumesc desigur. Il „telulesc” (de la tel) cum se cuvine.
    Tot ma gandesc la visinele alea... Deobicei eu fac gem de visine (adica nu cu atat de mult zahar cum se face dulceata), pun visine la congelator (cu sambure) din care fac si compot, si prajitura.. depinde... si mai pun pentru visinata (fructele imi place sa le folosesc in cozonac, sau la tort).

    Ceea ce imi aminteste ca si eu am azi am de facut ceva dulce :O

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am căutat poze de anul acesta, dar surpriză că nu am. Dar știu că am făcut în alt an, o să le caut și voi încerca să pun rețeta și pentru vișinele de plăcintă.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!