miercuri, 25 ianuarie 2023

Cubul rubic și derivate ale sale- MFC(44)

 










 Pozele sunt din arhiva personala

Pentru jocul Miercurea fără cuvinte, găzduit de Suzana

16 comentarii:

  1. Vai, câte ai! Până acum văzusem doar cubul rubic (forma de cub hihi) și nici nu sunt prea priceputa sa il fac! :))) Happy WW! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Există site-uri de unde poti învăța cum se rezolva cubul rubic clasic. Mie mi-a plăcut aici https://www.speedcubing.ro/rezolvarea-cubului-rubik-3x3x3-incepatori/
      Dar mai trebuie să și exersezi mereu să nu uiți mișcările.
      Happy WW!

      Ștergere
  2. Ce multe modele!
    Așa multe ai? Foarte frumos!Chiar văzusem la Next Star (o emisiune veche ) un băiețel care a fost cu un cub din acesta și mă uimit cate a făcut cu el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai erau vreo două pe care am reușit să le punem atât de bine că nu le mai găsim. Știm să-l facem pe cel clasic.Celelalte...mai bine nu le amestecăm.

      Ștergere
  3. Am facut candva un cadou o astfel de jucarie, doar ca era transparenta si sub forma de piramida. Nu mai stiu firma si nici nu stiu cum se desfasura, ca nu am vazut-o desfacuta.
    Nu le vazusem pe toate! Multumesc Niko pentru noutati!
    Happy WW! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt variante mult mai multe, dar in competițiile oficiale doar o parte sunt acceptate. Sunt frumoase ca decor, dar eu le mai folosesc pe post de corpuri geometrice la lecții.

      Ștergere
  4. Foarte interesant! Nu știam.
    Happy WW!

    P.s.
    Am găsit o istorie aici:https://ro.wikipedia.org/wiki/Cubul_Rubik

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam o parte din istoria inventatorului Rubik și mai știam că a fost angajat pe viata de firmas de jucarii să....nimic. Doar pentru că ii cumpăraseră patentul. I-au spus că practic nu mai treuie să faca nimic, că inventarea cubuui magic a fost de ajuns. Daca mai poate inventa si altceva e binevenit, dar nu avea termene constrangeri.
      Happy WW!

      Ștergere
  5. Ooo ce colectie interesanta :D Noi avem unul clasic, de cand eram eu mica... :))) Ralu l-a rezolvat odata rapid ( tehnica lipirii si relipirii culorilor, haha).
    Si cred ca am unul micut pe post de breloc. :D Chiar sa ma uit :)))
    Am vazut recent tot felul de derivate sau variante .. chiar ma intrebam cum sunt. Cum ti se par fata de cel clasic?
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoase si foarte interesante, dar grele, dificile. Dacă nu știi bine să rezovi cublul clasic, fără să tot citești instrucțiunile, nici nu are rost să încerci cu celelalte. Altfel le rezolvi în stilul Ralu.

      Ștergere
    2. :)) nici nu am avut instructiuni la cub. Eram foarte mica atunci cand l-am vazut prima data. Rasuceam, potriveam.. Nici nu mi-a trecut prin cap varianta ei :). A fost, intr-un fel. foarte isteata (probabil ca s-a plictisit la un moment dat ca aproape il facuse in stilul clasic .. haha). Dar chiar mi s-a facut dor de cub. :D

      Ștergere
    3. Nici nu vin cu instrucțiuni, oricat de ieftine sau de performante ar fi. Noi am luat instrucțiunile de pe net, am pus link-ul într-un comentariu mai sus.

      Ștergere
  6. Oooo, cate ai! Am si eu trei variante din anii de inceput, din copilaria mea. Chiar, ia sa le caut si sa le prezint si eu :) ca unul din ele sunt sigura ca e ceva mai aparte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am cubul clasic, stiam sa-l rezolv; nu stiu daca mai stiu sa-l rezolv... Despre variante aflu acum!! Imagineaza-ti ca n-aveam idee ca exista! 😂
    Candva, la locul de munca, am lucrat si montat piese pentru "cilindru cu bile" - patru culori. Desi le fabricam, practic, mi-a luat ceva timp pana cand am "insirat" bilele "pe culori". Deh! Una-i una, alta-i alta. 😊
    Foarte, foarte faina colectia voastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ”Rulmentu”? Acel cilindru cu bile de care povestești mă duce cu gândul la rulmenți. Am cunostinșe care au lucrat la montarea rulmenților cu bile.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!