vineri, 27 ianuarie 2023

În sfârșit zăpadă!

 Noaptea trecută a nins! În sfârșit, după ani de zile în care am văzut doar ceva fulgișori rătăciți care se topeau până să ajungi afară, dimineață am văzut zăpadă așternută și ninsoare, de-aia frumoasă cu fulgi mari. M-am bucurat și eu ca orice copil de zăpada pe care o vedeam pe geam chiar dacă îmi fugea gândul la drumul cu mașina pe care trebuia să-l fac dimineață. Din start mi-am și zis că poza de azi de pe blog va fi cu zăpada aia frumoasă așternută peste tot și abia așteptam să fac o poză de-aia peisagistică, frumoasă, cu zăpadă imaculată, etc...Ei bine, de unde zăpadă imaculată cu doi câini și doi motani liberi prin curte. Să mai zic că pentru Bella și Fifi e prima zăpadă? Bella aproape că s-a tăvălit prin ea, așa apoasă cum era. Și după ce alergau ce alergau prin ninsoare, veneau grămadă pe ușă, plini de zăpadă și uzi să-i primesc în casă. Nu mai zic că motanii ne-au făcut azi ușieri: stăteau ce stăteau în casă, apoi se postau la ușă să iasă afară ca după cinci minute să se uite la tine de dincolo de ușă parcă certându-te că nu-i deschizi mai repede, că afară e frig și ce-o fi aia albă multă că nu ne place (Fifi).

 

În concluzie, poza aia a mea cu zăpada imaculată...nu există. N-am fost inspirată s-o fac dimineață, de fapt m-am gândit, dar eram cam grăbită să dezăpezesc mașina și mi-am zis că e prea noapte la 6.30. Nu am realizat că peste zi, acea zăpadă apoasă care se așternuse va deveni și mai apoasă și inestetică. 

Am făcut touși câteva poze la niște petice de zăpadă, dar nu a fost chiar ce-mi imaginasem. Asta când îmi aminteam să fac poze că a nins apos toată ziua și ori de câte ori am ieșit afară am cam stat cu lopata în mână. Cel mai mult a trebuit să tot curăț porțile. Deși în principiu stratul de zăpadă nu a depășit 5 cm, fiind zăpadă apoasă, a fost și grea, iar porțile automate nu reușeau s-o împingă.






Cea mai interesantă poză mi s-a părut cea cu geamul acoperit de zăpadă. 

Un alt lucru care mi-a plăcut, ornamentul meu spiralat de lemn care se învârtea pe jumătate plin cu zăpadă.





Abia seara mi-am mai adus aminte de poze, încă mai era zăpadă așezată, mai ningea așa puțin, dar acum s-a oprit. Zăpada e în continuare apoasă, și sper ca peste noapte să nu vină gerul că dimineață vom avea un polei de toată frumusețea.


 

10 comentarii:

  1. Era o vorba ”unde sunt zapezile de alta data”. Stai ca ma bucurasem si eu ca a dat trei fulgi miercuri.. (trei fulgi ce au rezistat pe un acoperis mai la adaport. In seara asta primitea iar ca ar ninge - da.... ca ii da cu torentiala la greu. Ploaie. Evident.

    Imi amintesc cand mai picau zapezi din astea apoase pe vremuri (cred ca erau deobicei primavara - zapada mieilor... haha ca prin 84 cand a nins in mai - stiu pentru ca a nins fix de Simfonia Lalelelor si mi s-a parut asa de frumos .... nu stiu organizatorilor si florilor expuse afara cum li s-a parut , oricum a fost mai reusita simfonia aia decat orice au facut dupa 90... hai sa fiu ingaduitoare si sa zic 2000, pentru ca totusi prin 90 nu era asa de.. cum e acum)
    Ma rog, ideea e ca zapada apoasa deobicei nu era asa de incantatoare in iernile copilariei :))))). Dar acum - ne bucuram si de asta :))). Cel putin tu ai avut ceva zapada - nu doar cativa fulgi zgribuliti.
    Ma bucur pentru bucuria blanosilor :D Hihihihihih Dodo era topit dupa zapada.. Trebuia mereu sa fiu atenta pentru ca isi vara capul cu totul in ea:))). Si lui Kouki ii place, desigur...

    Multumim ca ai impartit si cu noi bucuria zapezii :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, îmi aduc aminte că nu prea eram încântați de genul acesta de zăpadă. Probabil si pentru că, după cum spui tu, venea spre primăvară cand eram sătui deja de zapaăda, săniuș, ger și frig și nu ne doream decât să înceapă primăvara.

      Ștergere
  2. Faine pozele! Imi place zapada in limite rezonabile. Atunci cand este imaculata, in acele prime ore cand parca totul este o feerie. In oras insa chiar nu imi place. Mereu sunt nepregatiti pentru eveniment, celebrii nostri... Rigolele sunt pline cu apa, si nu asta ar fi marea problema, dar de multe ori nici nu vad pe unde calc si merg cu fereala. Sau ocolesc o multime ca sa ajung in acelasi loc. Totusi anotimpurile este bine sa se deruleze firesc. Ma gandesc la campurile ce au nevoie de apa. Sper sa o aiba.
    A fost intr-un an foarte ger si am avut geamurile cu flori de gheata. Niciodata nu am vazut ceva mai superb! Am vazut azi vreo doi catelusi in parcul de langa bloc cum tropaiau prin zapada. Erau geniali cum se jucau!
    Numai bine, draga Niko. Un om de zapada, ceva? 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri dimineață a fost pur si simplu dezastru la noi în ceea ce privește dezăpezirea, exact cum spui parcă au fost luați pe nepregătite. SInceră să fiu m-am bucurat când am văzut de dimineată că s-au dat amenzi pe acest motiv, deși amenda pare destul de mică la cate incidente s-au produs ieri în trafic din cauza că străzile nu au fost curățate.
      Și mie îmi place zăpada în limite rezonabile. Prefer să fie zapadă toata iarna în straturi mici decât o data și cu multe probleme.
      Ieri nu a fost timp de oameni de zapada, și oricum zăpada se fac făcea apa aproape imediat ce o atingeai. Dar azi am rezolvat problema. Vezi în postareaa de azi.
      Numai bine și la voi.

      Ștergere
  3. Si aici e zapada! 😊 A nins joi spre vineri. Joi noapte era un strat fin pe crengile copacilor si ninsoarea se oprise. Vineri dimineata, cand am deschis fereastra... Uau! Acoperisurile erau albe, arborii erau albi! M-am bucurat de numa'! Apoi am vazut cum e pe "carosabil" si m-am cam intristat - cateva secunde. 😊 Intre timp a mai nins...
    Fotografiile tale sunt faine! Mai ales cele in care apar blanosii! Mare bucurie pe Bella, deduc! ❤ Si cainii pe care i-am avut de-a lungul timpului se bucurau la fiecare zapada! Azi, Miki nu mai e foarte incantata - in sensul ca nu mai zburda - dar ii place prin zapada.
    Fereastra acoperita cu zapada e... un vis! Zic asta pentru ca am in minte o imagine idilica: o cabana izolata intre nameti, in padure, cu ferestrele acoperite cu zapada si/sau stele de gheatza, si inauntru un semineu in care ard lemne... 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoasa imagine ai evocat. E plăcută cred că pană la un punct, în funcție de necesități, daca trebuie să aduci lemnele alea de afara din viscol, dacă ai acces la drum, etc...

      Ștergere
  4. Eu am fost foarte dezamagita de ninsoarea asta.... Ma asteptam la mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am fost dezamăgită, dar nu de zăpadă, ci de autoritățile care nu au gestionat cum trebuie acest eveniment, nu au intervenit de dimineață cu utilajele de dezăpezire (iar au fost luati prin surprindere). Din cauza asta un drum dus întors pe care îl făceam în 40 minute l-am făcut în acea dimineață în timp dublu. Și după ce la plecare am dezăpezit să pot deschide porțile, la întoarcere nu puteam să intru în curte din cauza zăpezii. Iar dezăpezit. Dar asta nu m-a împiedicat să mă bucur de ceva ce nu mai văzusem de mult timp.

      Ștergere
  5. Ceea ce este minunat este că animăluțele s-au bucurat din plin !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar toate, Fifi e excepția, dar ne-am bucurat toti, nu doar animalele noastre.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!