joi, 19 ianuarie 2023

Îmi fac de lucru singură

 Pentru că atunci când m-a pocnit noul episod de gripă/răceală sau ce-o fi, aveam pe masă început puzzle-ul despre care povesteam aici. Dacă am reușit să stau pe verticală ceva mai mult (exceptând condusul că fetele trebuie duse și aduse de la școală), atunci nu am făcut altceva decât să potrivesc piese de puzzle. Restul treburilor casnice le-am pasat celorlalți, în special mamei care i-ar a lăsat totul baltă și a venit repede să ne ajute. Sper ca stând cât mai izolată, că nu gătesc eu și că nu mânânc împreună cu fetele, să le feresc de a lua și ele de la mine. Am toate simptomele clasice de gripă, dar testul a ieșit negativ. Bănuiesc că am prins acest nou virus care se localizează în zona nas-gât-urechi, că efectiv cel mai dificil e că mă dor urechile chiar și când mănânc. Si așa că vă rog să mă scuzați pentru întârzierea în a răspunde la comentarii sau că nu vă vizitez blogurile. La laptop nu pot să stau foarte mult, chiar și acum literele joacă în ceață pe ecran.
După cum se vede am reușit să restaurez puzzle-ul cu pisicuțe pe care îl stricasem. Într-avdevăr, așa cum îmi aminteam, lipsește o piesă pe care sper s-o găsesc ”pusă bine” într-un sertar de-al meu. Dar momentan o să-l lipesc așa cum se prezintă, imediat ce o să mă pot ocupa de o activitate așa mai elaborioasă. Pe pagina clubului de puzzle cred că o să-l pun când va fi lipit.
Și pentru că sunt genul ăla care zace în pat doar când nu mai pot sta drepți, dar și pentru că dacă tot încep să lipesc puzzle-uri, măcar să lipesc mai multe odată, am început unul nou. Din păcate l-am ales pe cel mai dificil posibil pentru starea mea: Un tablou de Van Gogh.

Asta făcusem aseară:


progresul de azi:

10 comentarii:

  1. In primul rand iti trimit ganduri bune si iti doresc sa iti fie bine si sa scapi cat mai repede de gripa/raceala ... sau ce o fi!
    Sa stii ca si eu sunt la fel - trebuie sa fac ceva ...doar cand sunt zob pur si simplu „zac”. Altfel ma saoteaza mintea care vrea mereu cate ceva - si o inteleg, intr-un fel.
    Nu ai idee cat ma pot abtine sa nu ma apuc de alt puzzle. Imi tot face Scenic Spot-ul cu ochiul - e un peisaj de iarna pe care l-as vedea si inramat :))). Azi (adica ieri, ca deja vad ca e trecut de miezul noptii) am zis ca daca nu reusesc sa imi fac proiectul, atunci sa rezolv huzzle-ul pe care mi l-am luat. Se numeste Armonie... si mi se pare atat de frumos. Spuneam in articol ca il vreau si pe cel cu Love.. si ca nu il gasesc. L-am gasit :))))) - ceva mai devreme. Are doar o steluta - deci este la categoria fun (vom vedea cand va veni) dar este absolut adorabil ca design. Si... mi-am luat si un puzzle de 2000. Ma uit la el de vreo 2-3 ani. Daca nu chiar mai mult. Nici nu stiam cate piese are :)). De fapt eu nu prea ma uit la nr de piese - ci la imagini. Sa imi zica ceva, sa imi placa. Acum m-am uitat. Dar era prea frumos si... ca sa vezi, era fix ultimul.

    Imi place cum te chinui :))) Stiu ca suna intr-un mare fel, dar cred ca se intelege ca o gluma, nu? E frumos (si greu evident) ce ai ales sa montezi. Dar cred ca subiectul este unul cu potential curativ, ca sa zic asa, cel putin pt ochi si suflet si chiar si minte, cromatica este linistitoare.

    Imbratisari!! Si sa auzim vesti bune :*!!!

    ps: si spor, desigur ! (si pt puzzle-ul acesta si sa gasesti piesa la celalalt)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Boala asta evoluază intr-un fel destul de ciudat. Cum găsesc tratamentul potrivit pentru un aspect care mp deranjeaza mai tare ( de ex frbra musculară - am rezolvat-o cu frecții) cum apare altceva, nas infundat, durere in urechi, de parcă ar fi un balaur căreia ii crec trei capete cand tai unul.
      Am vazut puzzle-ul armonie. Nu știam că se numesc tot puzzle, eu e stiu drept jocuri logice. Ne-a adus și noua moșul un set cu 10 jocuri parcă. Uite, mi-ai dat o idee pentru postarea de maine, daca nu uit, să il caut să îl pozez să il vezi.
      Puzzle-ul merge incet, mai cu ajutor, mai fără: mai vine mama si mai aseaza câte o piesă cand o chem că mă stresează că nu o găsesc fix pe aia, ca altfel mi l-ar face ea pe tot

      Ștergere
  2. Sanatate! ❤ Ar fi "pacat" sa stai linistita si sa te faci bine! :)) Culmea! Chiar asta trebuie sa faci in astfel de situatii: sa stai cuminte. Stiu, dupa ce duci fetele la scoala... dar stai degeaba - fa-ti de lucru sa stai degeaba. Da, o scrie una care ar face orice decat sa stea cand se intampla sa o loveasca vreo raceala. 😊 E bine ca stiu ce trebuie facut in astfel de situatii.
    Acum, dupa ce am oferit "sfaturi" necerute pot sa zic de puzzle-uri. Cel cu pisoii e o minune! Doar ca nu-mi vine sa le distrag atentia cu un motocel. 😊
    Ooooo! Un tablou de Van Gogh am montat si eu la un moment dat: un vas cu fire de floarea soarelui! Asa mai semanau piesele si culorile de.. doar ca nu mi s-au lungit urechile montandu-l (si are doar 1000 de piese). Dar e super fain! Al tau va fi la fel: super fain! (cate nuante de albastruuuu!) 😊
    Inchei prin a repeta urarea: Sanatate! si spor la puzzle!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă stau in pat iau telefonul si butonez telefonul până îcepe să mă doară capul. Nu-i bine. Ar de citit - efectiv nu pot acum.
      Îmi fug ochii pe nuantele aea de albastru, dar și din cauza bolii, nu mă pot concentra destul de mult. Îmi place pictorul, îmi plac lucrările lui că deli zisesem că nu mai cumpăr puzzl-euri, nu m-am putut abține cu acesta.
      Mulțumesc pentru urări.

      Ștergere
  3. Sa stii ca am dat jos de pe dulap puzzle-ul vechi facut si am scos de sub pat pe cel nefacut... O sa postez ceva azi.
    Imi plac pisoii si daca ai unde sa-i pui e perfect! Sanatate multa, Niko.
    Sper sa-ti priiasca astfel de activitati. Pup.😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie neaparat să il pun pe perete. E puzzle-ul piticotuui mic pe care il făcuse singură pe covorasul acela. Probabil și faptul că am scricat ce muncise ea m-a necăjit atunci.
      Să știi că azi mi-a priit. Am avut o dimineață urâtă, am zăcut ăn pat șintuită- de o durere de cap care nu trecea nici cu pastile, până m-am săturat de stat în pat și m-am așezat la masa cu puzzle. Nu am crezut că voi sta mai mult de un minut, dar piesă cu piesă m-am relaxat și am scăpat de durerea aia groaznică.

      Ștergere
  4. Cum ești astăzi, draga Mihaela? Te simți mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  5. E o boală cidată Andreea, Când sunt mai bine cțnd mai rău. Acum aș spune că e de bine, am reușit să stau în fața laptopului să răspund până la ultimul comentariu, iar orice activitate care incep să o pot face aproape la fel ca iînainte o consider un pas spre vindecare.
    Multumesc multe pentru grijă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multă, multă, multă sănătate 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!