marți, 20 februarie 2024

Neamuri....

 .... pisicești.

De o bucată de timp încoace am început să tot zărim la poartă din ce în ce mai multe pisici. Cumva, rănd pe rând le-ammai văzut de-a lungul timpului cu diverse ocazii. Frumusețea aia neagră complet, a apărut în curtea noastră împreună cu cea gri/cenușie a doua zi după venirea Bellei. Cumva am avut impresia că au fost aduse de Porto care se ruga de ele să rămână, dar se speriaseră de câini și după o ceartă cu Porto pe ramurile nucului, duse au fost și n-au m-ai apărut decât săptămâna aceasta. Cumva am rămas atunci cu impresia că pisicuța neagră  este puiul lui Porto.

Pisica cu multe culori din pozele de jos, bănuim că este mama lui Fifi. A avut pui fix în perioada când a ajuns Fifi la noi, plus că mai există încă un motan aproape identic cu Fifi care stă la aceeași casă cu această pisică.

Ultima, cea neagră cu alb pe burtică am descoperit-o prima dată săptămâna trecută jucându-se cu Scai prin vișin. Culmea e că noapte fiind, am confundat-o inițial cu o pisică de-a noastră, că nu fugea câinele după ea. Am cam început să ne întrebăm dacă nu cumva hrănim mai multe pisici decât știam că se termină cam remede mâncarea din hrănitoarele pisicilor. Și asta în ciuda faptului că se află pe cotețul câinilor. Fifi chiar aducea o altă pisică anul trecut la noi la masă.

Dar cel mai ciudat e că am început să le găsesc împreună la poartă, probabil așteaptă să fie câinii închiși ca să intre în siguranță.

6 comentarii:

  1. Așa fac multe pisici, își aduc la masă rudele și prietenii! Și dacă sunt bine primite se mută cu totul la noua casă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti fi convinsa ca asa e. Usor, tiptil cine stie cate pufoase mai apar!
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper că nu, deși pisicușa aia neagră mi-a intrat la suflet de prima dată. Chiar aș fi păstrat-o la un moment dat, dar deja sunt multe ale noastre, acestea patru pe la poartă fără să pun la socotealaă fratele lui Fifi și prietena pe care chiar o aducea pănă pe trepte anul trecut.

      Ștergere
  3. Opa.. va mariti familia pisiceasca ? :D
    Sunt simpatice cum stau :))) - cumva mi-au amintit de pisicile vagaboante de prin animatiile cu Tom si Jerry :)).
    Dar mi-au mai amintit si de pisicutele care veneau la bunica mea Maia in curte la masa :D Aveam una care deobicei statea cat stateau si bunicii acolo/

    Mie imi place ca ai observat ce si cum - sa ne mai povestesti :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sincer, sincer, sper că nu. Chiar nu ne mai putem permite încă o pisică, chiar dacă reapariția celei complet egre mă tentează să o adopt.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!