marți, 13 februarie 2024

O inimă cu trandafiri - TC24 (02-04)

 Pentru cea de-a patra temă a Transformărilor Creative din februarie, Fii creativ!, îmi planificasem un organizator din materiale ca să pot îmbina cu o tema de la Provăcări verzi. Organizatorul încă e în plan, dar cum surprizele apar când te aștepți mai puțin, mai ales cele neplăcute, e mai sigur să mă prezint la raport cu ceea ce am deja gata.

Inima din dopuri de plută am făcut-o acum mulți ani, chiar nu mai știu exact când, dar a fost un cadou de Sf Valentin pentru soț. La început a fost doar din dopuri, apoi, când a început să se deformeze, i-am adăugat un carton pentru stabilitate. Abia după ce l-am lipit am realizat că ar fi trebuit să-l decorez cumva. 

Anul acesta, când am scos din cutia de primăvara această inimă din dopuri de plută, efectiv nu am mai vrut s-o afișez așa simplă. Ideea inițială era să o decorez cu șervețel, dar ... pe lângă faptul că părea complicat odată ce lipisem deja cartonul de dopurile de plută, am găsit o altă idee mai bună. 

Aveam făcuți, tot în urmă cu ceva ani buni, mai mulți trandafiri din panglică. Îmi decorau mie o vază în camera de lucru și se cam prăfuiseră degeaba pe acolo. I-am periat bine de praf (mă bucur că nu a trebuit să-i și spăl), le-am tăiat codițele și i-am aranjat în inima din dopuri să o decorez cu ei. Din păcate nu erau destui să o acopere complet și uniform. Mă gândeam la ceva frunze verzi printre trandafiri, dar cum nu aveam panglică verde, am mai făcut alții asemănători.



Pe youtube sunt foarte multe tutoriale care explică pe îndelete cum se fac acești trandafiri. Doar căutați „ribbon roses” Eu folosesc totuși o panglică mai mică și ca lățime și ca lungime, de asta îmi și ies trandafirii mai mici. În plus, sau în minus dacă vreți, eu formez un trandafir din 9 petale, spre deosebire de un minim de 12-14 cum am văzut în tutoriale. Am încercat și cu mai multe, dar nu mi-a plăcut cum se așează.

 

Procesul de realizare al petalelor este destul de migălos și cu potențiale accidentări, mai ales când lucrezi cu flacăra. Din fericire, am descoperit că există niște degetare de silicon, rezistente la temperatură perfecte pentru a te proteja când lucrezi cu flacăra sau cu pistolul cu silicon. Întâmplarea face că fix azi a sosit comanda cu ele și am putut să le pun la treabă. Sunt absolut perfecte și am putut să fac astfel repede petalele necesare trandafirilor.


La final, am lipit în centrul trandafirilor câte o perluță albă și i-am aranjat în inima din dopuri de plută. După ce am fost mulțumită de aranjament, i-am fixat lipindu-i tot cu silicon. După părerea mea, nu se văd diferențe între trandafirii recuperați și cei noi.



16 comentarii:

  1. Ce frumos a iesit!! Superba decoratiune. Imi place tare mult.
    Ai avut o idee foarte faina cu inima din dopuri - sa adaugi acel carton si apoi trandafirii, care apropo, sunt foarte frumosi.
    Nu se vede diferenta. au iesit perfect. Si la fix pentru Sf V, sau Dragobete :D. Si nu numai.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. E o decorațiune la care țin foarte mult. Ma bucur ca am reușit s-o îmbunătățesc.

      Ștergere
  2. Ce talentata esti. Trandafirasi din material am incercat doar o data, insa am abandonat. Nu stiu ce greseam. Arata foarte frumos si festiv. Zilele trecute am taiat un dop si am constat ca nu reusesc sa fac felii omogene. Ai vreun pont?
    O zi faina la voi! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt destul de migălosi din punctul meu de vedere acești trandafiri. Mai ales dacă faci câte unul. Dacă faci mai mulți, poți merge cumva în etape pt toți odată.
      Cu feliile omogene am aceeași problemă, nu reușesc sa le tai egale. Dacă descopăr ceva, dau un semnal.

      Ștergere
  3. Ce decorațiune superbă! Chiar nu se observă nicio diferență între trandafirii recuperați și cei noi. Sunt lucrați impecabil. Interesante protecțiile pentru degete. Eu de regulă îmi fac degetele praf când lucrez cu silicon fierbinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult.
      Eu sunt super încântată ca am descoperit acele protecții și ca funcționează exact cum sunt în reclama. Vazusem în unele tutoriale, dar nu știam de unde să iau. Acum as vrea încă un set de rezerva.

      Ștergere
  4. Nu se vede diferenta intre trandafiri. Interesanta ideea cu aceasta inima din dopuri. Felicitari!
    Happy WW!😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Este foarte frumoasă inima, și trandafirii superb lucrați. Vai, proiectele vechi și neterminate, cum mă așteaptă și pe mine! De unde ai luat degețelele de silicon și cum se numesc? Eu știam de ele dar nu știu cum să le caut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se numesc Hot glue finger protectors și le-am comandat prin aplicatia Temu. Le-am găsit întâmplător pe aplicație, am luat varianta cea mai ieftină ( 3 astfel de protecții -5 lei).
      Mi-am propus ca anul acesta să mai scurtez din proiectele alea incepute si neterminate. Momentan se pare că sunt încă la stadiul de propus, că tot spre ceva nou tint să mă îndrept cand fac ceva creativ.

      Ștergere
    2. Multumesc, o sa le caut si eu.
      De cel putin doi ani ma straduiesc si eu sa fac asta, dar merge foarte incet. Adica, tot timpul ma tenteaza ceva nou.

      Ștergere
    3. Boală grea asta, cu a incerca ceva nou mereu. De asta si ajung să am tot felul de cutii cu materie primă în camera mea. Uneori mi-as dori să mă pasioneze doar o singură tehnică de craft/handmade.

      Ștergere
  6. Felicitări! Este superbă! Imi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!