miercuri, 21 februarie 2024

Sifonierul păpușilor - PV24(02-3)

 Ultima tema a Provocărilor verzi din februarie este un miniorganizator pentru mesagerul nostru. Am ales să îi fac un mic șifonier în care sa își tina acele câteva hăinuțe pe care le are, cu speranța că se vor mai înmulți în acest an. Sper ca acest șifonier să se încadreze la categoria miniorganizator. Dacă nu, asta e, am ratat această subtemă.

La ședința foto cu produsul finit au venit atât Monica, cât și noua sa prietenă, păpușa de la Mihaela, care în așteptarea unui outfit propriu, a împrumutat ținuta de mărțișor de anul trecut a Monicăi. În șifonier au pus pe umeraș prima ținută a Monicăi, iar pe rafturi momentan niște materiale din care să le fac eu alte rochițe.

Și acum câteva detalii despre realizarea șifonierului: pentru corpul principal am folosit o lădiță de carton rechiziționată de prin Lidl. Obișnuiesc să iau câte o cutie de carton din coșul lor de reciclare și să-mi strâng în ea cumpărăturile mici. Așa, nici nu mai le pierd prin coșul de cumpărături și le și duc mai repede la mașină. De obicei aceste lădițe le folosesc vara la uscarea plantelor, iar când devin inutilizabile fie le pun în tomberonul de reciclare, fie în compost (depinde de cât de mult sunt vopsite). Rafturile din interior, tot din cutii sunt făcute. Cel pentru umerașe dintr-o cutie de la mâncarea de pisici, iar celelalte dintr-o cutie de napolitane și un carton. Ușile sunt tăiate dintr-o cutie de la ... un organizator rotativ primit de Crăciun.
Toate piesele sunt îmbrăcate în folie autocolantă care imită mobila. Piesele de interioe au fost mai îbtări îmbrăcate in folie (doar părțile vizibile) și apoi lipite cu bandă dubluadezivă în interiorul șifonierului. Tișa pentru umerașe e realizată din bete de frigărui, lipite între ele cu scotch de hârtie. Pentru uși mi-am dorit să fac niște balamale, dar nu știam cum să le prind fără să stric autocolantul Într-un final am făcut o improvizatie de balamale, din fâșii de autocolant puse și la exterior și la interior. Sper să țină.
Mânere sunt lipite cu silicon și sunt formate din niște mărgele în formă de trandafiri. Am folosit un bețișor de coktail trecut prin ele pentru a le ține închise, asta pănă voi găsi o altă idee mai frumoasă, că mai practică decât asta nu văd să fie vreuna.
Picioarele sunt formate din felii dintr-un dop de vin.

 




8 comentarii:

  1. Ce rabdare ai avut! Mi-ar placea asa ceva pentru diverse prostioare. Arata fain de tot!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a fost așa greu de făcut, am folosit cutii gata făcute pe care doar le-am îmbrăcat în autocolant.

      Ștergere
  2. E super tare sifonierul organizator. Cum sa nu se potriveasca - la fix chiar si va doresc sa il populati:D.
    Eu am dulapul puzzle (altfel sigur as fi facut ceva de gen) si am facut doar o ladita care merge la set cu el ...
    Imi place enorm cum ai compartimentat hihi - si cum ai decorat - vai ce faina e folia adeziva. Am avut si eu vreo doua bucatele (mai am acum una pe care am folosit-o cand cu omul cu inima). A vrut sa imi mai iau dar ... faza e ca cea pe care am folosit-o cand am facut in balcon a mirosit atat de rau, ca o perioada buna nu am mai adus vorba :)). Bineinteles ca unele nu miros.. dar fix aia cu model de lemn :))).

    Imi place si cu betele cum ai facut sistemul de prindere - apropo, de sisteme de prindere! super ideea cu balamalele. Eu la cel gen puzzle am facut cu cate un bat de frigaruie care sa iasa sus si jos si sa intre in cate o gaura in partea de sus si jos a dulapului - dar fiind gen puzzle asta a fost rezolvarea. Problema la el e ca trebuie montat pe suprafata foarte dreapta - altfel se desface din toate patile. Doar ca neavand acum spatiu pentru el .. deocamdata sta asa :D

    Felicitari pentru proiect imi place super super supar mult!!

    Ah.. si ma bucur sa o vad si pe noua voastra prietena. Am vrut sa o aduc si eu pe a mea.. insa se intampla ca momentan e in imposibilitatea de a aparea in fata voastra :)). Va trebui sa vad cum voi aborda situatia :D. Dar asta e alta poveste!

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că azi aveam în plan să populez puțin șifonierul acesta, dar caând am terminat cu treburile urgente... a fost prea frumos afară ca să stau în casă să cos. Am profitat și am lucrat în grădină.
      La un sisitem de balamamle cu băț de frigăruie mă găndisem prima dată, dar am uitat să-l fac înainte de a pune folia autocolantă și nu mai puteam să îl fac după fără să se vadă urât.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  3. Foarte frumos proiectul tau, cum să nu se potrivească, un dulap este esența organizării. Chiar îmi place foarte mult cum a ieșit. La mine in Lidl nu e voie sa mai iei cutii, ți le ia la casă. Îți spun cu emfază că nu este voie să le iei, că le reciclează. Fără cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce, dar mă gândeam că un miniorganizator ar trebui să fie proportional cu mărimea păpușii, cumva cum a fost cu jurnalul luna trecută.
      Schimbă lidl-ul. Depinde de manager dacă lasă clienții sau nu să ia cutii. Și la acesta la acre merg eu de obicei, a fot înainte un manager care nu permitea. Eu iau cutii cam peste tot pe unde merg, dar cel mai des în lidl găsesc.

      Ștergere
    2. Așa o să fac, uneori ajung și în altă parte. Credeam că este peste tot directiva. La noi este foarte mult tineret (dacă nu mă înșel Floreștiul este cea mai tânără localitate din tara) și mulți nu luau coș, de altfel este o aventură să găsești un coș de mână când nu iei multe și nu vrei să te încurci cu un cărucior, luau o cutie. Nu știu cu ce deranja că luau cutiile acasă, nu rămâneau în parcare.
      Mie organizatorul mi se pare foarte bine proporționat, este pe măsura păpușilor.

      Ștergere
    3. La noi se găseau greu cărucioarele mici, dar vad că le-au sulimentet. Cele mari sunt deja incomode pe culoarele acelea inguste. Vezi că lădițele verzi de la Piața Lidl nu se dau în niciun magazin.
      Am căutat o cutie să fie pe măsura păpușilor.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!