marți, 27 februarie 2024

Din toată inima - La indigo TC24 (02-02)

Când am găsit imaginea temei „La indigo” din luna februarie a Transformărilor Creative abia așteptam să o fac. Și cumva uite că am ajuns aproape la final de lună să mă apuc în șfârșit și eu de acet proiect.

 Chiar dacă în poză se vede o figurină realizată din lemn, m-am decis să o fac din material textil, tema aceste luni, mai ales când am găsit un rest de pantalon fix în culoarea necesară. 

Mi-am strâns materialele necesare: bucata de pantalon, sârmă, niște vatelină, clești, foarfece, pistolul cu silicon și o inimioară croșetată ca cele pentru mărțișoare. De fapt inimioara a fost prima încercare de mărțișor croșetat, doar că firul gros de mohair a dus la o piesă destul de mare pentru mărțișor.

Din bucata de material am tăiat o fâșie pe care am cusut-o ca pe un cordon. Am primit de la mama cu mult timp în urmă o mică mașină de cusut ce funcționează pe baterii. Nu merge cu orice tip de material, dar pentru acest proiect, pentru două cusături scurte a fost perfectă. Am tăiat cordonul cusut in două bucăți, una pentru cap și una pentru corp. Le-am întors pe față și le-am umplut cu vatelică.

Din sărmă am format corpul figurinii pe care l-am lipit cu silicon în vatelina din partea ce reprezintă capul apoi am cusut cu acul în jurul sărmei.


Am procedat la fel și cu parea de material desemnată corpului, dar am decis ca în partea de jos să nu mai cos, să las materialul să semene cu o fustă. Ca să nu cadă vatelina din el, am făcut un fel de dop din silicon. Inimioara roșie am lipit-o tot cu silicon de brațele din sârmă. Pentru ca figurina să poată sta în picioare, am lipit-o pe o bază de lemn în formă de inimă.
Finalizată, și-agăsit locul lângă celălalt proiect drag mie, inimioara din dopuri de plută.



8 comentarii:

  1. Arata foarte bine impreuna cele doua proiecte. Si se armonizeaza si ca
    dimensiuni. Felicitari, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curios că de data aceasta arată mai bine în poză împreună decât în realitate. Dar poate și pentru că poze e făcută de aproape. Dacă stau în celălalt capăt al camerei, figurina se cam estompează printre trandafiri și nu se mia văd decât niște pete maro printre ei. Va trebui să le așez separat pe viitor.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  2. Suuuuperb. Imi place tare mult cum a iesit. Ei uite, unul dintre motivele pentru care am ales sa fac tabloul a fost stabilitatea. Al doilea a fost ca pe picioare din sarma de care am folosit eu (cea de prinzi cu ea pungile) nici vorba sa stea.
    Cat de frumos arata langa inimioara. Imi place tare mult. :D
    Si imi place si masinuta - cat e de simpatica (ceea ce imi reaminteste ca iar am ratat sa o pun functie pe a mea...😅)Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și sârma pe care am folosit-o eu este destul de maleabilă, tot așa recuperată de la ceva, dar nu mai știu de la ce. Am o cutiuță cu astfel de sârme, inclusiv sârme de la șirurile de covrigi, dar acelea sunt foarte subțiri.
      Mașinuța zici că e de jucărie. Merge doar pentru mici proiecte, eventual pentru rochițe de păpuși din bumbac. Am încercat să cos ceva din material de tricou cu ea și nu a mers.

      Ștergere
  3. Până la urmă și tu ai făcut o domnișoară! Iar inimioara și-a găsit locul perfect, chiar dacă nu știai când ai lucrat-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, am vrut să fie „băiat”, dar câns am cusut, parcă striga materialul la mine să îl fac rochiță.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!