joi, 7 decembrie 2023

AEC Ziua 7 - Pasta de dinți

 Plicul cu numărul 7 din Adventul calendarului creativ avea parfum mentolat. Monica a fost încântată de miros, ei chiar îi place. Iar când a descoperit pasta de dinți pentru pictat a sărit în sus de bucurie. Abia aștepta, se gândea numai la zăpadă, de când făcuse ședința foto pentru Adventul fotografic, și să picteze zăpadă cu pasta de dinți chiar era o schimbare față de acrilicele cu care s-a tot jucat ieri.

Dar ce să picteze, parcă nu voia clasica pictură pe fundal albastru, oricât de spectaculoasă ar fi aceasta. Ce să facă, ce să fac? Nenea Google a ajutat-o și acum în găsirea unei idei și chiar a găsit ceva deosebit - un brăduț din carton nins cu pastă de dinți. Așa arăta în filmuleț. Ei însă i se pare că e glazură, așa că l-a poreclit repede „Brăduțul glazurat”. 


În filmuleț e prezentată mai întâi construcția unei căsuțe și s-a gândit și ea la o casă de turtă dulce, dar la final brăduțul a cucerit-o. Ar fi făcut ea și căsuța, dar i-am spus că avem destul de multe decorațiuni cășuțe.

Mai întâi a făcut o vizită la bucătărie și a sustras setul de fursecuri în formă de steluțe. Cu ajutorul acestuia și-a desenat pe carton steluțe de diferite dimensiuni pe care le-a decupat cu grijă. Le-a așezat cât de centrat a putut și le-a înțepat cu un băț de frigăruie care a devenit tulpina brăduțului. Le-a fixat cu pistolul cu silicon, în vârf a pus o stea mai mică, iar la bază mai multe cercuri tot din carton pe care le-a lipit într-un capac de metal de la o sticlă de bere.


A căutat un recipient ca cel din filmuleț să pună pasta de dinți, dar până la urmă și-a dat seama că poate folosi pungulița cu pastă direct ca pe un poș de prăjituri (de aici și glazurarea). Și pentru că mai avea și pasta albastră, și-a amintit că văzuse pe masă niște oameni de turtă dulce decupați din pungi de hârtie natur. A luat două forme, le-a lipit ca pe un buzunar și le-a decorat cu pasta de dinți.



Monica vă salută și vă invită să folosiți și voi pasta de dinți în proiectele voastre.

8 comentarii:

  1. Iarasi ceva ce nu am utilizat niciodata!
    Dragalasa casuta din filmulet.
    Multumesc pentru inspiratii, Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu inca astept sa se usuce pasta...nu am facut ceva complicat. In schimb, imi plac ornamentele tale cu pasta de dinti foarte mult! E prima data cand vad lucrari facute cu pasta de dinti!
    Si mie imi place mirosul, dar aia alba mi s-a parut mirosul prea tare. Felicitări si inspiratie in contunare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am crezut că o să miroasă așa tare. Aveam o alta care nu prea mirosea mai deloc, primită cu un pachet de la UE. O țineam pentru astfel de proiecte, dar nu am mai găsit-o. AM apelat atunci la pasta mea de dinți (Blend a med)

      Ștergere
  3. Vai ce imi place bradutul!!! Vreau si eu :)) Seamana cu un suport pe care se pun prajiturele. :D
    Si omuletul ti-a iesit f simpatic.
    Am vrut sa fac cu lipici si sare... stii sa inlocuiesc. Dar pana la urma a picat ideea.

    Mi-am amintit insa care a fost pasta mea de dinti preferata: aquafresh white parca. Cred ca ar fi dat super pe post de zapada (daca se mai face) - avea o parte alba si una transparenta si putin sclipicioasa.

    F tare cum ai facut bradutul :D.

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că ți-am scris pe undeva, icearcă să folosești pastă de zahăr ( albus de ou frecat cu zahăr pudră) în loc de pastă de dinți. Tocmai la pasta de zahăr pentru turtă dulce m-am dus cu gândul când am văzut cum se așează pasta de dinți pe steluțe.

      Ștergere
  4. Bradutul glazurat al Monicai e... delicios! <3 Si omuletii turta dulce!
    Arata chiar ca turta dulce!! :-)

    In caz ca vei vedea ce am facut pentru ziua 7, cu pasta de dinti, sa fie in timpul zilei (nu de alta, dar sa nu visezi urat) :-)) Am ratat cu gratie tema. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am pus într-un ghiveci lângă brad și îl văd de la masă. Chiar îți face poftă să guști din el. Mă bucur că am descoperit această metodă de a folosi pasta de dinți.
      Merci de avertisment, e posibil să ajung maine pe la tine. Vad că iar a trecut de miezul nopții și eu nu am reușit să raspund măcar la comentariile de la mine.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!