marți, 12 decembrie 2023

AEC Ziua 12 - „Pufuleți”


 Am ajuns la jumătatea calendarului exploratorului creativ. Cumva se simte că abia am început, și totuși că zilele trec repede. Mai sunt doar 12 zile până la Crăciun!

Plicul de azi părea din nou foarte voluminos, însă tot ușor era. Intrigată, Monica a scos din el niște forme... ciudate. Erau moi se deformau la apăsare, și totuși elastice de reveneau la forma inițială. Nu știe cum se numesc, dar ea le-a spus pufuleți de polistiren.

S-a gândit mult ce să facă, formele verzi o tentau parcă iar la o coroniță, dar parcă vroia să mai schimbe, tocmai ce făcuse ieri una. Apoi i-a venit ideea salvatoare. Va face un cap de ren și o să folosească piese de puzzle pe post de coarne și din piesele albe un om de zăpadă cu pălărie. 

Dar mai întâi să le picteze. Două piese de puzzle maro împreună cu un pufulete verde, numai bun pentru un cap de ren. Pentru ele a folosit tempera, că doar așa avea maro gata preparat.

Pentru pălăria omului de zăpadă a folosit negru acrilic și a avut parte de o surpriză: inițial, pălăria a fost formată dintr-o piesă de puzzle și jumătate de pufulete alb. Doar că sub acțiunea culorii nonculoare, pufuletele a cam intrat la apă. Și când a vrut să facă nasturii pentru omul de zăpadă, tot pictați, în loc să coloreze, acrilicul a făcut găuri. Nu-i nimic, și-a zis, pare cărbunele care a topit zăpada.

Inițial a vrut să îi facă agățați, dar ca să vopsească a pus pufuleții pe bețe de frigărui și pt că tot i-a înțepat, s-a decis să-i lase pe bețe.

Pentru omul de zăpadă, a mai folosit hârtie colorată pentru fular și șnur auriu pentru a-i face mâinile și doi ochișori mici mișcători. Iar pentru ren, același tip de ochișori mișcători și o mărgeluță roșie de la șiragul din ziua a doua.



Acum, e rândul vostru să folosiți acești pufuleți în creațiile voastre.

12 comentarii:

  1. Și eu tot pufuleți le-am zis, habar nu am cum se numesc. Îmi place ce ai făcut cu ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt simpatici, se lucrează ușor cu ei, doar să nu îi pictezi cu acrilice!

      Ștergere
  2. Ce ciudat material! De explorat... Faina lucrarea voastra!
    ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. si omul de zapada si renul sunt foarte simpatici! Foarte reusiti! Culorile sunt deasemenea farte nimerite! Renul cu coarne din puzzle este adorabil! 🤗😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Nu mă așteptam să iasă așa drăguț renul cu coarne din piese de puzzle.

      Ștergere
  4. Super simpatice personajele realizate!! Am avut si eu niste ochisori asa de mici, imi luase Ralu la un moment dat. Dar habar nu am unde pot fi :)))). Imi place genul acesta de materiale (bine ca nu m-a apucat vopsitul, deci...).
    Pupici cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mai stiu de unde i-am luat. Treaba cu ei e că unii s-au îngălbenit. Trebuie să fiu atenta să iau măcar doi la fel din punguță.
      Nu știu de unde mania asta de a cumpăra materiale și de a le ține acolo să am. Oricum ajung să nu mai fie bune după un anumit timp.

      Ștergere
  5. Renul e un dragalas! Turta dulce, nu alta! <3
    Omul de zapada pare cu nasul pe sus la prima vedere; la a doua privire se vede ca e un simpatic! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omul de zăpadă e un domn mai scorțos. Mi-am adus aminte acum că nu le-am scos din atelier. Mă duc să le pun lăngă brăduțul glazurat.

      Ștergere
  6. Un ren si un om de zapada simpatici! Felicitari! Imi plac!

    RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!