miercuri, 6 decembrie 2023

AEC Ziua 6 - Inele de hârtie

A șasea zi din calendar e o zi specială, e ziua de Sf. Nicolae. Monica speră că Moșul va fi darnic cu voi. La momentul în care scriem nu mai e mult și va sosi. Poate o să poposească și la noi dacă ne ducem mai repede la culcare.

În plicul cu numărul 6, Monica a găsit inele din tuburi de hârtie. A vrut să facă din ele un glob, să fie în ton cu tema de la Adventul fotografic. Și pentru că nu era sigură cum să le prindă să stea bine, mai întâi s-a documentat. A găsit un site cu muuuuulte idei minunate de ornamente de Crăciun realizate din inele de tuburi de hârtie. Cel puțin așa a crezut ea când a văzut în poză globul pe care îl dorea. Apoi a descoperit că sunt făcute din benzi de hârtie, dar cine spune că nu se pot face și din inelele de tub din plic? Sau cu orice alte inele de hârtie?

Și totuși, în final a făcut un îngeraș după un model de pe alt site, dar l-a stilizat cum i-a plăcut ei. L-a vopsit cu alb acrilic în mai multe straturi și a făcut fustița îngerașului după modelul de îngeraș de pe felicitarea quilling din provocare din noiembrie. La final s-a pozat și cu globulețul pe care l-a pregătit pentru AFII, ziua 6 și cu care participă și la Transformările creative ale luni decembrie.




Acum e rândul vostru să folosiți inelel de hârtie în creațiile voastre.

10 comentarii:

  1. M-am bucurat ca avem inele de la tub - chiar aveam 4 tuburi de carton la indemana - si cum nu am putut dormi, am zis macar sa fac ceva... decat sa ma foiesc.
    Si am deschis si bradutul - surpriza, aveam tot ceva cu tuburi - am zis ca e un semn, mai ales ca eu voiam sa fac de mult ingeras si cand am vazut ca ai facut si tu , am zis ca e un semn bun :D
    Vad ca pana acum sta cumintel si nu s-a desfacut, sper sa reziste. Imi place mult de tot si modelul facut de tine :* - poate mai fac unul, cand ajung la inelele din calendarul exploratorului (care nu imi era acum accesibil..) :D.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O mică atenționare, să-ți păstrezi un inel acum, în cutiuțele de la mine sunt doar 6 inele. Doar la fulgi mă gândeam atunci când l-am făcut. Pentru îngeraș e nevoie de 6 inele intregi și o parte din al șaptelea cât să dai o formă potrivită capului. Inele de la mine au 1,5 cm grosime.

      Ștergere
  2. Monica a avut o idee foarte bună, eu numai fulgi și steluțe am avut în cap inițial. Și uite-asa mi-a dat și mie idei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot așa și eu, când am făcut calendarele, dar cum mai am fulg din inele parcă nu mai vroiam altul.

      Ștergere
  3. Niko, te rog sa te mai uiti la titlul postarii, ca ma bagi in ceata total!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, se pare că aseara am fost foarte obosită și neatentă, iar azi nu am ajuns decât acum la calculator. Scuze. Doar titlul era gresit.

      Ștergere
  4. ha ha ha....am facut si eu ceva din inele...dar inca nu am facut articolul. Imi place ifoarte mult ngerasul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajung cu întarziere aici. Între timp am văzut și articolul tau. Felicitări!

      Ștergere
  5. Ingerasii din inele imi amintesc de ingerasul din hartie vazut la tine si pe care l-am facut si eu acum vreun an. :-) Acesta e mai sofisticat, dar cred ca m-as fi incumetat si eu, atunci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pare sofisticat, în principiu e ușor. Greu e să faci tuburile să stea unde vrei tu. Chiar și cu silicon e dificil.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!