duminică, 3 decembrie 2023

Lumânări de advent

 După ce în ultimele două luni, octombrie și noiembrie am aprins zilnic câte o lumânare, nu se putea să nu continui acest obicei și în luna decembrie. Aveam în  casă mai multe seturi de lumânări de advent. Sincer unele le-am cumpărat doar că erau la reduceri și albe și mult mai convenabile așa decât dacă aș fi cumpărat separat lumânări să le decorez cu șervețele. Dar mai cumpărasem și colorate/decorate pur și simplu pentru că mi-au plăcut cum arată și vroiam să le folosesc în aranjamente de Crăciun. Până în acest an nu m-am gândit și să le aprind, dar acum s-a schimbat situația, m-am obișnuit cu lumânarea aprinsă.

Nu știam exact cum e cu aceste lumânări de advent, dar Carmen a fost super drăguță să-mi explice și mie într-un comentariu la postarea ei cu crenguțe de brad. Și pentru că azi e prima duminică de advent, m-am grăbit și eu să le aprind, adică pe prima. Am luat un set nou decorat despre care știam că l-am cumpărat anul trecut și am vrut să le aranjez pe o taviță cu niște ramuri de brad, ceva cât de cât asemănător cu ce am văzut la Carmen. Când ... surpriză! Lumânările mele decorate s-au "de-decorat". Mai precis le-au căzut dungulițele galbene cu sclipici. Nu am apucat să le fac poză înainte de a le desface din ambalajul lor.

Nu le-am mai făcut aranjamentul la care mă gândisem, dar le-am aprins așa cum a spus Carmen, pentru că e prima duminică. Nu am întrebat cu care ar trebui să încep, cu cea mai mică sau cea mai mare, dar am considerat că cea mai mare e prima alegere logică pentru prima duminică, ca să aibă timp să ardă de tot până la Crăciun. Acum mă întreb, oare voi ajunge să le am pe toate patru aprinse în același timp?


PS: Din cauză că puneam tabelele la fiecare postare zilnică de advent, începuse să se încarce blogul foarte greu. Le-am eliminat din postări și le-am lăsat în postarea principală pentru fiecare calendar. Ca să le găsiți ușor, fie intrați pe linkul din postarea zilei, fie pe cel din coloana stângă a blogului.

4 comentarii:

  1. Noi avem mereu o lumina aprinsa, cam tot timpul cat suntem prezenti acasa.
    Insa ideile despre aprinderea lumanarilor in perioada asta sunt intr-adevar mai deosebite.
    Spor si inspiratie in noua saptamana! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu as aprinde cate o lumanarica (am avut o gramada din cele micute, tip pastila, fara pic de miros - le aprindeam dupa ce a plecat Dodo, zilnic, era cumva linistitor... doar ca ulterior nu a mai gasit Tati din alea si miroase cam urat materialul). Apoi sunt unele pe care nu le pot aprinde (De ex cea de la tine, care e super faina.. sau tot asa, mai am cumparate in diversi ani si sunt cu diferite forme dragute)
    Cred ca mi-ar placea din cele de ceara - dar neparfumate.. cum erau pe vremuri la biserica. Ca acum pun in toate uleiruri esentiale si alte chestii... chiar imi e dor de vremurile cand puteam intra si eu in Biserica... in fine :). Raman amintiri pretioase :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori mie mi se pare că tocmai cele de la biserică sunt mai parfumate decât cele parfumate.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!