marți, 5 decembrie 2023

Frig, friguleț

 Acest articol ar fi trebuit publicat de luni, dar nu am primit toate pozele pentru colaj la timp.

A venit gerul cam brusc, și așa cum nici noi nu ne-am adaptat așa ușor la temperaturile reci, și animăluțele noastre se resimt. Oricât de adăpost le-am făcut, seara au început să se caute unul pe altul și să se tolereze pentru a se încălzi reciproc. Am descoperit-o pe Scai pentru prima dată dormind la intrare în cușca câinilor, chiar dacă urâciosul de Porto era înăuntru. E domeniul lui pe timp de iarnă, căci el doarme pe spatele cățeilor.
Prin urmare, pentru pui mic si zgribulit, am mai adus o pătură, perna de la balansoarul pe care nu-l mai folosim și o pernă de la un hamac să o protejeze de aerul rece. Scai părea destul de mulțumită de eforturile mele, iar câinii care de obicei ies din coteț imediat ce apărem la ușă, de data asta au stat cuminți înghesuiți în spatele paravanului de pături. 
După jumătate de oră am descoperit un colac de Nero ce adoră să doarmă pe pernuța de la hamac, decorat cu un Porto obosit.



8 comentarii:

  1. Cat sunt de dragalasi - frigul ii va aduce vrand nevrand la un loc. :D Hihihi. Si ce locusor prietenos le-ai facut. Foarte frumos - nu ca nu m-as fi asteptat, se intelege.
    Merg sa ma cuibaresc mai bine langa ghemotocul meu micut... n-am reusit sa inchid un ochi pana acum, dar macar am lucrat ce aveam pentru azi - si s-au potrivit cum nu se poate mai bine temele , ai sa vezi! :)). Macar a trecut timpul mai usor si am si publicat articolele ! :D
    Pupici si o zi de Mos Nicolae cu multe surprize frumoase pentru mici si mari :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot încerc să le creez confort cât se poate. Văd că au păstrat destul de bine aranjamentul pentru noaptea. Probabil au înțeles că e important să rămână acolo să îi protejeze.

      Ștergere
  2. cât sunt de dragalasi, toti copiii tai patrupezi si blanosi ♥ Minunate ipostaze! sa mai foloseasca cineva ca sa exprime o cearta, expresia "se au ca pisica si câinele!" ♥♥♥ Sa se uite la minunatiile astea de animalute ♥♥♥
    Numai bine draga Niko, sa treceti toti cu bine peste anotimpul geros.
    La multi ani de Mos Nicolae! 🎅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muțumim la fel! Cred că avem nevoie de niște zăpadă să se mai înmoaie gerul asta. Deși acum nu mai vreau să ningă, în seara asta a plouat si dacă trece în ninsoare va însemna polei pe străzi.

      Ștergere
  3. Vaaai ce drăguți sunt! Sunt că o familie împreună! Când văd cum cască Scai mă apucă și pe mine căscatul!
    La mulți ani Nicoleta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, dar nu sunt Nicoleta. Vine de la numele de familie.

      Ștergere
  4. Trecuse de miezul noptii cand am vazut titlul pe blogroll si-am venit repede, dar cand am aflat despre ce e vorba am plecat la fel de repede! 😃 Am vrut sa savurez imaginile si descrierea!
    E cevaaaaa! Cand privesc imaginile simt cum ma incalzesc in zona inimii. 💕 Porto dormind pe spatele cainilor! 💗 💕 "Uraciosul" 😊 Porto pare ca si-a gasit locul cel mai cald si mai moale. ❤ Dragii de ei! Cand privesc astfel de imagini mai ca-mi vine a crede ca e posiila pacea pe Pamant. 😊
    Sa fiti sanatosi! Seara frumoasa in continuare! Si spor la... descarcat ghetute! 😊 ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și noi de topim de dragul lor. Zicem că plecâm la culcare si trece pe lângă ușă, ne uitam la ei și mai stăm vreo 5 minute minim să-i numărăm și să-i admirăm. Asta dacă nu ieșim la ei să le mai aranjam ceva.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!