luni, 18 decembrie 2023

Brăduț, Brăduleț, drăguț...

 Ninge peste tine...

sau sperăm că o să ningă la un moment dat în iarna asta, preferabil până vom strânge decorațiunile de Crăciun, ca să fie valabil cântecelul.

Într-o mică pauză nesperată, cu puțin soare, am reușit azi cu fetele să împodobim pe repede înainte doi brăduți în curte și să pun niște steluțe luminoase într-un ghiveci. 

Alte luminițe încă nu am montat, pentru asta avem nevoie de mai mult timp și de mai multe persoane, deși m-am mai descurcat și numai cu fetele. Dar mâine primesc și ajutoare (mama) cu care sper nu numai să termin curățenia, dar să decorez și veranda animăluțelor. Iar luminițele cel târziu sâmbătă trebuie montate că vin colindătorii seara și să știe că îi primim.

Și pentru că vorbim de decor exterior, întâmplarea face că azi am trecut prin centrul orașului și am fost plăcut surprinsă să descopăr decorațiuni și luminițe, unele chiar noi, asta după ce mult timp s-a discutat că Ploieștiul nu va avea nici lumini și nici târguri. Până la urmă au apărut prin parcările mall-urilor celebrele „Orăşele ale copiilor”. Seara, pentru cei mici pot fi o încântare, dar ieri dimineața era un impediment că abia se găseasc locuri de parcare la ora de deschidere a magazinului.



6 comentarii:

  1. Oh ce draguti sunt.. cerbi? reni.... caprioare.. stai ca nu stiu - ce au pus la saniuta ... in parc?. Hmmm.
    Mie mi-e dor de oraselul copiilor din copilarie :D. Era simplu si dragut.
    Imi place cum ati decorat - amandoi brazii sunt artificiali? sau primul este autentic?
    Nu imi au seama prea bine din poza :)
    Pupici cu drag si mult spor!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer sincernu știu exact ce sunt. Mie mi se par a fi cerci, darcred că era ideea să fie reni.
      Brazii mei sunt amândoi artificiali, deși am doilea este „construit” prin înfășurerea unei ghirlande pe un schelet de brad natural.

      Ștergere
  2. Ooo, braad frumooos! Ooo, braad frumooos! :-) Sper, si eu, sa ninga peste tine! Sunt foarte frumosi brazii si frumos tare decorati! Cand toate luminitele vor fi montate curtea voastra (si casuta) vor fi... mini-orasel al lui Mos Craciun. <3
    Frumos ca au decorat prin oras, ca sunt si mini-orasele pentru copii. Asa cum e in poza:soare, fara zapada e ca un Craciun in... California. :-) (diferenta: aici soarele isi arata dintisorii) :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate Crăciunul din California începe să devină normaliate pe la noi.

      Ștergere
  3. foarte dragut! Ma bucur ca ati reusit! Si la noi este de doua zile soare si temperaturile la orele amiezi sunt in jur de 6-7°C in zona cu plus. Meteorologii spun ca vom avea Craciun Verde! Nu va ninge, mai mult ca probabil, va ploua! Hm! Asta este, nu putem schimba... Important este sa fim sanatosi, fericiti, cu cei dragi alaturi ♥ Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mă bucur mult. Azi am reușit să pun și uminișe. Din păcate , una abia am montat-o că s-a și ars. S-a desprins vreun fir ceva că trece curent prin ea (cea legată de ea functionează), dar nu mai luminează.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!