sâmbătă, 30 decembrie 2023

Never, Never - Citate favorite (34)

 Cartea asta am citit-o cândva la finalul verii și-mi amintesc că mi-a păcut foarte mult atunci. Motiv pentru care o și programasem pentru citatele favorite din septembrie. Doar că nu mi-am scris direct pe blog citatele alese iar cartea..... efectiv am pus-o bine. Au trecut trei luni și mai bine de atunci și eu tot nu găsesc cartea. Am ajuns acum să mă întreb dacă nu cumva am împrumutat-o cuiva și a uitat să mi-o returneze.
Și din păcate așa cum se întâmplă de obicei, pe o carte asupra căreia nu revin cu recititul pasajelor interesante, amintirile despre ea acum sunt destul de vagi că simt că e nevoie s-o recitesc complet.
Mai mult din descrierea cărții pe site-uri mi-amintesc de protagoniști, un el și o ea adolescenți care fuseseră prieteni cândva, ajunși în prezent să se urască cumva, descoperă că își pierd memoria o dată la câteva zile. Actiunea de a descoperi ce li se întâmplă îi apropie din nou și îi duce pe urmele descoperii unui mister legat de părinții lor. Mister care a redevenit și pentru mine un mister, mi-amintesc că e vorba despre tatăl ei și că ea descoperă că nu e cine credea ea că este. Știu că a fost destul de surprinzător pentru mine, mă așteptam la cu totul altceva, cumva speram că altul e personajul negativ.
„Never, Never” este o vorbă a lor încă din perioada în care erau prieteni, îmi scapă semnificația inițială, dar e ceea ce îi face să aibă încredere unul în altul în perioada de pierdere a memoriei.
Pe descrierea cărții scrie 

Să nu te oprești niciodată
Să nu uiți niciodată,
Adu-ți aminte de mine

De ce am ales să scriu totuși despre o carte despre care nu mai știu mai nimic? În primul rând că îi lăsasem loc în septembrie (am tot crezut că o recuperez atunci). Aseară lucrând la retrospectivele lunare, am realizat că e singura restanță rămasă. Aș fi putut înlocui cu orice, dar....nu mi s-a părut tocmai corect. În plus, am realizat că este exemplificarea exactă a proverbului „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi” Acesta e și motivul pentru care rămâne la Citate favorite, să-mi completeze numărul rezervat atunci. 


Postarea participă la ”Jocul de luni” 
ce constă în redarea unor Citate favorite
joc găzduit acum de Suzana.


Publicat la final de an pentru a completa restanta din 25 septembrie (268 din 365 pozeblog)

7 comentarii:

  1. Concluzia asta o am mereu in minte cand vreau sa aman activitati. Fie sunt importante
    si le fac repede-repede, fie nu si atunci ma gandesc daca aveam cu adevarat nevoie.
    Multumesc pentru recomandare, Niko! Nu stiam cartea!
    ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-o tot repet și eu, dar pur și simplu uneori nu reușesc sa țin cont de ea. Tot nu am fasit cartea, deși am răscolit iar jumătate de camera. Sper sa fie în cealaltă jumătate, dar de-acum cautam la anul.

      Ștergere
  2. Stai sa vezi cand o sa reusesc eu sa recuperez niste restante din 2019 toamna :))))))))) Am ciornele dar nu am pozele.. eheee... fun ... si nici unele dintre proiecte nu le am la indemna.. sper totusi sa fie intregi.

    Cartea pare interesanta - am citit si eu cev cu pierderea memoriei (Profesorul si menajera de Y Ogawa .. sper ca am scris corect ca eu cu memoria numelor.. uneori le aranjez tare bine.. hha)
    Pupici 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mai recuperat tu și anul trecut unele, asa ca vei reuși sigur. Spor sa ai.

      Ștergere
  3. Am auzit de aceată carte, dar nu am citit-o, nu e genul meu! Dar am început să citesc și cărți care nu mă atrag în mod special, pentru a mă scoate din zona de confort!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca e o carte interesanta - cartile cu mistere ma atrag. Am vazut un film "de actiune" cu un tip care-si tot pierdea memoria si scria aproape totul pe biletele pe care le lipea pe te miri unde, sa-si aminteasca ce are de facut. Si am mai vazut un film cu o tipa care tot a doua zi uita totul - la un moment dat era cu un tip care o iubea (si pe cae il iubea - in clipa cand era cu el, 'ca a doua zi nu mai stia cine e) si a fost singurul care avea rabdare cu ea. Bine, faza era ca tipa se cam indragostea de el in fiecare zi. A fost un film oarecum interesant.
    Multumesc pentru interesanta recenzie a romanului. 😊 E o recenzie incarcata de mister! 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e interesantă. Cred că ți-ar plăcea după câte spui.
      Filmul cu tipul care îți pierde memoria nu îl știu, dar pe celelalt da, „50 first dates” cu Adam Sandler - cred că l-am văzut de mai multe ori. Am mai citit o carte despre o tipă care își pierde memoria din cauza unui medicament experimental si descoperă că de fapt nu e căsătorită cu cel cu care credea și că băiatul ei e al sotului real pe care din păcate nu-l mai recunoaste. Nu-mi amintesc acum titlul cărții. Și mai sunt unele filme frumoase cu pierderi de memorie temporare.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!