luni, 4 decembrie 2023

AEC Ziua 4 - Bile de polistiren


 Monica deja a intrat în priză și e foarte nerăbdătoare. Dacă ar putea ar sta numai în ateliar să lucreze și să lucreze. Are o mulțime de idei și ar vrea să le tot pună în practică. I-am zis că e de ajuns să facă provocările de advent și s-a și repezit la plicul cu numărul patru. Atât de nerăbdătoare a fost să-l desfacă că nici în poză nu am prins-o.  
În plic a descoperit niște biluțe de polistiren sclipicioase, albe, auri, argintii și o culoare nedefinită, ceva spre crem. Nici nu le-a descoperit bine că mi-a spus că știe exact ce vrea să facă. Fix aseară a văzut ea un filmuleț pe instagram cu un brădut și bilele acestea s-ar potrivi perfect. Când o fi umblat ea pe insta?
Și-a căutat repede materialele și s-a așezat la masa de lucru. Apoi s-a răzgândit, a mai cotrobăit după ceva și s-a apucat în final de lucru. Spre deosebire de filmuleț, ea a vrut brad cu ramuri. A desenat pe o hârtie îndoită o jumătate de brad și l-a decupat. A obținut astfel un brăduț simetric pe care l-a conturat pe carton, apoi a decupat din carton forma după șablonul obținut. 
Cu sfoară de iută a înfășurat tulpina și cu fir alb pufos restul brăduțului. Apoi a lipit o steluță în vârf și globuri din bilele de polistiren și un fir argintiu pe post de beteală.  Brăduțul împodobit a fost apoi fixat pe o felie de lemn, alături de un alt brăduț din lemn. Alte câteva bile de polistiren la baza brazilor,  și gata ornamentul. 



Acum e rândul vostru să folosiți bilele de polistiren în creațiile voastre.
Spor și inspirație!

12 comentarii:

  1. Harnicuta si talentata, Monica! A reusit un bradut nemaipomenit! 😍 Un bradut cu zapada pe el! 😊

    Am deschis punguta cu bilute si m-am jucat cu ele! Un deliciu, pentru ca erau magnetizate si pluteau in punguta, si se lipeau de mana! 😊 Habar n-am ce-o sa fac, dar stiu ca-mi place sa ma joc cu ele. 😃
    Spor la toate cele bune! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai că se lipesc de mână, pe mine mă deranjează enorm, nu știu de ce, dar îmi plac în aranjamente.
      Mulțumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  2. Vai ce frumos este bradutul!!! M-am uitat si pe Insta, dar imi place mai mult varianta ta. Este asa draguuut (si simetric :D - cred ca am povestit de aventura mea cu bradul care nu iesea simetric... haha).
    Ai realizat o decoratiune superba.
    🤗💗
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Mă încântă că a fost apreciată și de prieteni și acum trebuie să mai fac. Într-un fel pot spune că am o comandă de astfel de brăduți.

      Ștergere
  3. Nici ca se putea ceva mai dragalas. Un bradut ce pare si usor pufos...
    Inventiva Monica, asa ca sunt pretioase ideile ei.
    O saptamana cu multe inspiratii pentru toata trupa ta, draga Niko! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Firul este pufos și face să pară că e un brăduș plin de zăpadă.
      Mulțumesc.

      Ștergere
  4. Ce brăduț drăguț! Un ornament potrivit pentru Crăciun! Felicitări. Eu am făcut un suport de lumânare! Imediat vine si articolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dat o fugă să îl văd si am revenit aici să iți raspund. Chiar minunat suportul tau de lumânare. Sper să-l văd inscris și la transformări creative.

      Ștergere
  5. E tare frumos brăduțul! Cât despre statul numai în atelier... Cunosc atât de bine sentimentul. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Azi chiar am stat să fac globuri cu o prietenă. Aveam de făcut nu mai puțin de 80. Mai avem și mâine de lucru la ele.

      Ștergere
    2. Să aveți spor și bucurie! E tare frumos când lucrezi împreună cu cineva.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!