duminică, 24 decembrie 2023

Lumânări de Advent


 În prima duminică din decembrie am aprins prima lumânare din setul de advent pe care l-am ales pentru acest an. 

Din păcate nu a fost o alegere tocmai inspirată, dar nici nu aveam de unde să știu înainte. Aceste lumânări au avut un mod ciudat de a arde, le și țineam destul de mult timp aprinse și se scurgeau într-un fel nu tocmai grațios. 

Începând cu a treia lumânare din set, le-am aprins din ce în ce mai puțin timp, dar le-am și separat din tăvița în care le pusesem inițial, primele două lumânări fiind deja terminate din săptămânile respective. Am folosit pentru celelalte o farfurioară rămasă de la o altă lumânare pe care am aprins-o tot luna aceasta.

Pe lângă acestea, începând cu a doua jumătate a lunii am reînceput să aprindem zilnic câte puțin și lumânarea Moș cu numere pe căciulă de care v-am povestit la Calendarele de Advent. Aprinsă zilnic doar cât să ardă până la numărul următor a fost mult mai interesant și lumânarea s-a topit mult mai frumos.


Pozându-le aproape mereu în fața televizorului, am surprins aproape de fiecare dată și reflexii deosebite ale acestora, fie în ecranul întunecat al televizorului stins, fie în imaginile ce se derulau pe acesta.










 

8 comentarii:

  1. Același model de lumânări am cumpărat și eu, și la fel au ars, am pus una într-un suport de lumânare pe care nu-l mai pot folosi deoarece s-a topit într-un mod mai mult decat ciudat.
    Imi plac reflexii surprinse, dar și lumânărica rotundă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima dată am crezut că din cauză că sunt „vechi” ( cumpărate cu un an în urmă la reduceri) Dar apoi am văzut că lumânări asemanatoare de anul acsta fac același lucru. Îmi pare rău pentru suportul tau. Eu am luat numai ceramice sau metalice.

      Ștergere
  2. Lumanarile din comert sunt din ce in ce mai ciudate... Insa pozele arata minunat!
    Craciun fericit, draga Niko! Doar bucurii in zile de sarbatoare!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. să fiu sinceră nu am mai pozat părțile neplăcute. Mă bucur că totuți mai sunt în comerț și lumânări care ard frumos. Oare ce o fi în astea de ard așa? Bine că nu au cine știe ce mirosuri insuportabile.

      Ștergere
  3. Ce experienta frumoasa!!! :)
    Si refleixiile par de vis!
    Pupici cu drag si sarbatori minunate !!

    RăspundețiȘtergere
  4. si ale mele au ars cam ciudatel, nu sunt tocmai de cea mai buna calitate, dar si-au facut treaba :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, și-au atins scopul pentru care au fost aprinse.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!