miercuri, 20 decembrie 2023

AEC Ziua 20 - Bețe de chibrit și confetii

 Când a scos pungulița cu confeti din plicul cu numărul 20, Monica nu le-a acordat prea multă atenție. Deja ochii îi sclipeau de fericire la vederea bețelor de chibrit, de parcă numai asta primise azi. S-a hotărât atunci pe loc că ea face brăduț din bețele de chibrit. A văzut ea un tutorial

„-Dar la adventul fotografic sunt acadele, i-am amintit eu.
- Și ce dacă? Nu pot să fac acadele din bețele de chibrit!
- Nu ai destule bețe!
-Ai tu o cutie!”

Nu m-am înțeles cu ea și am lăsat-o în pace. A luat cutia cu bețișoare, borcanul cu tempera verde și s-a apucat de vopsit. Apoi a urmat din amintiri tutorialul pe care îl văzuse. Și bine-nțeles că nu i-a ieșt tocmai ok, că se pare că nu a respectat tocmai bine dimensiunile (conul bradului ar fi trebuit să aibă baza mai mare). Nu mai spun că am auzit-o bombănind de zor că nu stau bețele, că și-a lipit degețelele cu silicon, că nu s-a uscat vopseaua bine... Dar nu s-a lăsat și a terminat proiectul.

La final s-a gândit să pună și niște globuțe în brad și abia atunci a desfăcut punga cu confeti. Căutând printre cerculețele pe care vroia să le pună în brad pe post de globuri, a descoperit că are cu ce să facă și o acadea. Și mi-a făcut... nu una, ci trei acadele mititele și drăgălașe.



Acum, Monica vă invită  să folosiți materialele primite în creațiile voastre.

8 comentarii:

  1. Vai!!! Ce tare e bradul! Doar sa nu ii vina ideea sa il aprinda :))) (*gluma - nu m-am putut abtine :))) si mi-am amintit ca era un artist care potrivea chibrituri sub forma de potrete parca si apoi dadea foc si asa picta.)
    Acadelele sunt geniale.. hm.. si eu acum ce fac? :))) Mai ca imi vine sa merg sa golesc cutiuta 20 :))). Ce daca e3?
    Pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ferește! Niciodată nu am înțeles pentru ce ai munci să așezi astfel atât de multe de bețe de chibrit ca apoi să le dai foc. Dacă e să rămână ceva în urmă, un tablou cum zici, mai treacă meargă, dar doar ca să vezi cum arde....

      Ștergere
  2. PS: acu ma vazut si piciorul bradului :)). Ce idee ingenioasa ai avut :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. M-am distrat mult când am văzut formele de brioșe. O să vezi în curând de ce.

      Ștergere
  3. Bradutul asta are o forma tare frumoasa. Eu nu imi dau seama insa din ce este facut piciorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un carton răsucit în formă de tub, pe care am lipit bețe de chibrit la bază. Ca in filmuleț. Doar că pentru stabilitate am pus tubul într-un capac pe care l-am mascat cu o formă de brioșă primită de la Rux.

      Ștergere
  4. Bradul din betisoare e superb! Nu-i de mirare ca si-a cam lipit degetelele cu silicon - e migalos. :-) Dar a meritat! Incapatanata in bine si talentata Monica! Felicitari! (sa ii transmiti, te rog) :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi citește peste umăr, așa că au ajuns informațiile direct la ea. Multumim.

      Ștergere

Va mulțumesc pentru vizită!