sâmbătă, 1 iunie 2024

Transformări creative 2024 - iunie


TC24, provocarea Transformărilor creative, are aceleași principii ca și anul trecut, acelea de a reduce poluarea prin transformarea unor obiecte ce și-au atins deja scopul pentru care au fost create.

În luna iunie a acestui an, vom lucra cu :

Plastic

Ce fel de plastic? De tot felul! Ce aveți la îndemână și vreți să reciclați într-un fel sau altul: ambalaje, sticle, pahare, caserole, capace, pungi, paie, copertți de caiet, dosare, instrumente geometrice, tăvi, tuburi, furtun, tacâmuri etc...

Regulile generale pot fi consultate în postarea principală. Reamintesc de regula celor patru teme, trei impuse și una la libera alegere. Nu există o ordine anume în care să le faceți, nici termene săptămânale.

Subliniez, se poate particicpa la fiecare temă cu oricâte proiecte doriți. 

Va exista un singur tabel pentru toată luna, în care vă rog să faceți înscrierea cu numele și tema (ex MNiko - Felicitare). Lucrările duplicat se vor înscrie în același tabel dacă sunt postate până la finalul lunii. Acestea vor fi luate în considerare pentru premiul lunar ce constă în puncte suplimentare la clasamentul total și posibilitatea de a decide două teme din Adventul Exploratorului Creativ din acest an (veti putea alege atât numele temei cât și din ce să realizăm acele obiecte). Vom face o listă cu temele deja alese pentru a nu se crea duplicate.

Dacă faceți mai multe lucrări (de exemplu felicitări) le puteți pune pe blogul personal pe toate într-o singură postare și înscrie în tabel pe fiecare separat (acest tabel va permite intrări duplicat ale linkului de blog - doar selectati o altă poză). In acest caz numerotati tema (ex MNiko - Felicitare 1, MNiko Felicitare 2). Atenție : în postarea dvs trebuie să existe link către această postare ca să fie acceptată înscrierea.

Temele lunii Iunie:

1. Felicitare :  se poate crea orice felicitare cu orice ocazie doriți care să folosească materia primă a acestei luni.

Sugestii pentru felicitare : puteti lipi o imagine decupată de pe un plastic, sau să vă creati voi o astfel de imagine. Mai jos aveți un tutorial despre crearea unor charmuri din plastic. Bine-ențeles că puteți si să desenati doar pe o foaie de plastic pe care s-o lipiti de un carton de felicitare.
2. „La indigo” : ornamentul care trebuie copiat în interpretarea proprie este Fereastră către....


Este un ornament pe care l-am lucrat într-un calendar de advent, sigura „fereastră” pe care o am pe blog. Mai făcusem una de primăvară, doar din carton, dar nu am nici măcar poze cu ea.

Alte variante de indigo:

 


Prima, este o fereastră veche de lemn tranformată într-un panou de amintiri cred. Dacă intrați pe link, veti găsi o sută de modealitati de a transforma o astfel de fereastră.
A doua este o felicitare
A treia poate fi un tablou sau un capac pentru o cutie. In link este tutorialul complet.

Precizări: 
 In realizarea acestei ferreste către ce anume vreti voi, veti lua în calcul următoarele astpecte:
 • În primul rând să includeti plasticul în proiecte, sub ce formă doriți.
 • fereastra voastră să aibă mai multe ochiuri de geam: 4 ca în proiectul meu, 6, 8 sau oricâte doriți.
 • să se vadă ceva pe fereastră, orice imagine doriți voi
 • proiectul per ansamblu trebuie să cuprindă în mare parte cel putin una din culorile: maro, verde, albastru, alb, crem (e de ajuns una)
3. Cireșe - Sub orice formă doriți să fie, dar să se vadă forma cireșelor (da, plural - 2 cireșe pereche - sau mai multe dacă doriți) și plasticul inclus în proiect. Pot să fie și cireșe de fetru sau plastilină într-un bol de plastic sau cos de plastic/ghiveci/vază decorat/ă cu cireșe.

4. Fii Creativ! - lucrarea dvs la alegere!

Pentru galeria și înscrierea lucrărilor am creat un blog separat datorat faptului că acțiunea de înscriere are ca rezultat întoarcerea la pagina de pornire a blogului. 

Înscriere lucrări:

 Pentru orice nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Spor și inspirație!

4 comentarii:

 1. Oh.. :D
  Ce interesant e punctul 2. Stiam ca existau niste folii de plstic care se strangeau daca foloseai foenul.
  De ferestre ma bucur (ce bine ca nu mi-a iesit planul luna trecuta la fii diferenta -haha- acum am ocazia sa il recuperez :D.
  Pupici

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că îți place planul de lucru pentru luna aceasrta. Mult spor.

   Ștergere
 2. Niko, iarasi ceva interesant. Sa faci o corectie a textului ca au ramas temele lunii mai si inca ceva de luna trecuta. Poate voi relua margelele de calcat...
  Spor la ceea ce ai de facut! Pupici! ❤️😘

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte interesantă tema la indigo.

  RăspundețiȘtergere

Va mulțumesc pentru vizită!